Нокти Press-on: какви са те и какви са техните предимства и недостатъци?

Press-on се поставят лесно и ви позволяват да носите различни модели маникюр. Не ви е необходима помощта на професионалист.
Нокти Press-on: какви са те и какви са техните предимства и недостатъци?

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 01 януари, 2024

Повечето жени са носили изкуствени нокти. Не всеки обаче е запознат с новите нокти Press-on. Тази подобрена форма променя външния вид на маникюра, без да е необходимо да прекарвате часове в салона.

Лесното поставяне и широката гама от дизайни са само част от достойнствата на тези еволюирали нокти. Но когато става въпрос за подчертаване на водеща характеристика на системата Press-on, функцията „подвижна“ наистина се откроява.

Чрез социалните мрежи много създатели на съдържание са демонстрирали колко лесни за поставяне, адаптиране към вашите тоалети и сваляне са тези нокти. Както при всяка процедура, здравето на ноктите ви не е изложено на риск и ще имате ръце като от списание, стига да поставите изкуствените нокти правилно.

Какво представляват ноктите Press-on?

Ноктите Press-on се придържат към ноктите ви, като ги притискате към основата. Трябва само да натиснете нокътя за няколко секунди, за да го закрепите. Между естествените и изкуствените нокти не трябва да остава въздух. Изискват подходящо лепило, както и предварителна подготовка на ноктите, за да са идеални. Това намалява риска от падането им.

Методът е идеален за смяна на модела на маникюр за броени минути. Те позволяват различни дизайни и стилове, без да се работи директно върху оригиналния нокът.

Изработката на тези аксесоари е от акрилна смола. Можете да ги закупите в опаковки и дори има разновидности за многократна употреба. Ноктите Press-on не са скъпи и е възможно да се намерят оферти, които включват лепило и защитен емайл.

Какво представляват ноктите 'press-on'?
Ноктите Press-on са за многократна употреба. Трайността им зависи от предварителната подготовка на ноктите и последващата грижа.

Как да поставите ноктите Press-on

Има един ключов момент при поставянето на тези нокти; то е свързано с правилния избор на размер. Проверете дали всеки от ноктите отговаря на действителните размери на вашите нокти. Повечето марки изброяват частите, за да знаете кои са подходящи за вас.

С правилния пакет следващата стъпка е поставянето. Ето как да го направите:

 1. Почистете зоната: Остатъците и мръсотията по ноктите ви възпрепятстват залепването на върховете на ноктите. Обикновено пакетът от нокти Press-on идва с почистващи кърпички. Ако не е така, спиртът или лакочистителят ще ви помогнат.
 2. Подхранете ноктите си: След подрязване, подсушете ноктите и кондиционирайте кожичките. Тази стъпка удължава маникюра.
 3. Залепете ноктите: Комплектите за нокти Press-on се доставят със собствено лепило или двустранно лепило. Ако е лепило, нанесете го с четка по същия начин, по който бихте боядисали нокътя. Препоръчват се лепила, ако ги сменяте често.
 4. Подравнете и натиснете върху нокътя: За да фиксирате нокътя на място, препоръчително е да изчакате няколко секунди от момента, в който поставите лепилото. Подравнете и натиснете още няколко секунди, за да осигурите фиксирането.

Получавате правилната дължина чрез пилене. За да ги премахнете, използвайте лакочистител по ръбовете.

Смятаме, че може да ви хареса да прочетете и тази статия: 7 модерни техники за нокти

Предимствата и недостатъците на ноктите Press-on

Ноктите Press-on представляват решение за тези, които предпочитат да правят маникюра си у дома, които не са експерти в маникюра и които не обичат да прекарват много време с акрилни дизайни. Други предимства и недостатъци са разгледани по-долу:

Плюсовете на ноктите Press-on

 • Няма нужда да чакате да изсъхнат: след като ги притиснете, можете да започнете да рисувате с избрания от вас лак, без да чакате часове, докато лепилото изсъхне. Така ускорявате времето, прекарано в оформяне на ноктите.
 • Дизайните с гел и полигел работят върху нокти за пресоване: Дизайни като гел нокти могат да бъдат направени върху тези нокти, точно както бихте ги поставили върху естествени нокти. Разрешени са блясък, стикери и релеф. Просто следвайте уроците по ноктопластика и получете невероятни резултати.
 • Има голямо разнообразие от дизайни и лакове: ще намерите безкраен брой модели изкуствени нокти по отношение на цвят и декорация, за да създадете модели подходящи за деня или вечерта, които варират от прости до по-смели. Можете да ги оформите в правоъгълна, по нокътя или бадемова форма.
 • Можете да промените външния си вид, когато пожелаете: Можете дори да смените ноктите си в зависимост от облеклото си. Това е едно от големите предимства на тези нокти, защото ако желаете, можете да имате различен маникюр всеки ден.
 • Издържат толкова дълго, колкото искате: Това може да се разглежда като предимство или недостатък. В зависимост от това колко дълго искате да ги носите, те могат да издържат до 4 седмици. Времето се определя от лепилото, грижата, марката и целта, за която сте поставили ноктите. Ако се намокрят, не издържат толкова дълго.

Минусите на пресованите нокти

 • Те могат да повлияят на растежа на ноктите: Има вероятност да увредите естественото развитие на ноктите, когато носите твърде често тези нокти или не ги използвате правилно. Испанската академия по дерматология и венерология споменава чупливост, бели линии и други лезии като последствия.
 • Излагане на химикали: Съставът на лепилата за нокти често освобождава остри аромати, които понякога са вредни за здравето. Освен това Центровете за контрол и превенция на заболяванията показват, че производството на изкуствени нокти използва чувствителни вещества, свързани с алергии, астма и дерматит.
 • Риск от инфекция: Такъв е и случаят с всяка система за изкуствени нокти. Неправилната поддръжка и неправилното поставяне могат да доведат до гъбички. Обикновено се получава, ако между двата нокътя има празнина, която позволява на влагата да преминава. Клиниката Mayo обяснява, че ако гъбичната инфекция е дълбока, има по-голям риск от обезцветяване, удебеляване и увреждане.
Красив маникюр
НоктитеPress-on позволяват голямо разнообразие от дизайни и декорации. Те обаче трябва да се поставят правилно, за да не създават проблеми.

Харесва ли ви тази статия? Може да прочетете и: Сушилните за нокти: видове, предимства и недостатъци

Грижа за вашите нокти след използване на тези нокти

За да накарате изкуствените нокти да издържат толкова дълго, колкото искате, избягвайте ненужния натиск. Също така е добре да ги накиснете в студена вода, тъй като горещата вода и сапунът ще изтрият лепилото по-бързо.

Що се отнася до последващата грижа, когато отстранявате тези нокти, хидратирайте естествените си нокти с лакове, съдържащи витамин Е. Маслата от арган, смирна и лавандула укрепват ноктите, стимулират растежа им и подпомагат регенерацията им.

Е, какво ще кажете? Използвали ли сте тези нокти? Ще изпробвате ли тази нова тенденция?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.