7 модерни техники за нокти

Модерните техники за нокти целят изработването на красив и безупречен маникюр. Някои варианти са ориентирани към дискретни модели, докато други са по-пищни. Научете всичко по темата тук!
7 модерни техники за нокти

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 04 май, 2023

Първото впечатление от ръцете на човек говори много за него. Ето защо маникюрът е толкова популярен. Всъщност има много модерни техники и стилове за нокти, които придават на визията на човек доза допълнителна оригиналност.

От известно време менюто за разкрасяване на ноктите надхвърли границите на традиционния “френски” маникюр. Става въпрос за преоткриване на декорацията или включване на дизайни с впечатляващи покрития.

Какво да имате предвид, за да имате модерни нокти

Какъвто и маникюр да изберете, важно е да имате предвид основните аспекти. Формата, която искате да придадете на ноктите си, също е от първостепенно значение; някои жени предпочитат да ги носят много дълги, други искат да са къси заради удобството, функционалността и лесната поддръжка.

За дългите модели най-подходящи са кръглите или бадемовидни върхове, докато полуквадратните ръбове отговарят на по-дискретна визия. Освен това цветовете варират от естествени тонове до смели и дори голи нокти. Също така, за дизайните, геометрията, кристалите или простотата зависят от вкуса.

Така разкрасяването на ноктите е личен избор. Разликата е в техниката, която използвате.

Най-модерните техники за нокти

Процедурите за декориране на ноктите са предназначени да осигурят изживяване за окото и докосването, сливайки текстури, релефи, блясък и безкрайност от материали. Ето едни от най-популярните техники за нокти.

1. Акрил

Този метод се счита за удължаване на естествени нокти. Акрилът предлага внушителен и впечатляващ вид. Системата включва пилене на оригиналната основа, добавяне на акрилна пудра и малко специална течност.

След това изкуствените нокти се оформят с пастата, която трябва да е гладка, за да се усвои с обикновен или гел лак. Акрилният ефект трае до 1 месец и позволява да се играе с ноктопластиката. Тези нокти са устойчиви, а освен това особеността на оформяне благоприятства избора на дължина.

2. Модерни техники за нокти: Гел нокти

Гел ноктите имат 3 насложени слоя. Първият слой е основно покритие, вторият е полиран цвят, а последният – защита. След това всяко покритие се изсушава с ултравиолетова лампа.

Гелът изглежда по-естествено от акрилния маникюр, но не позволява прекомерна дължина. Така резултатът е гъвкав, свеж и блестящ.

Тези нокти не са склонни да се напукват, както акрилните удължители. Освен това те изсъхват сравнително бързо и процесът е без вредни изпарения.

Освен това са нокти, които издържат 3 до 5 седмици, при условие че са добре нанесени. В противен случай ще се отлепят лесно.

Гел лак
Геловете за нокти позволяват дълготраен маникюр.

3. Мек гел

Меките гел нокти са разновидност на пресата върху ноктите. Техниката е бърза и удобна; основата е да се придържат гел накрайници. Също така, лепилото е постоянен основен слой, втвърден с LED лампа.

Финалът е лек, гъвкав и донякъде дебел. Освен това дължината с мек гел е адаптивна и издържа до 4 седмици, определена от растежа на естествените нокти.

4 . Поли гел

Създаването на тази система за маникюр съчетава новостта на ноктите с гел и акрил. Състои се от нанасяне на акрилна пудра върху гел основа, отваряща възможност за оформяне на произведението. Те също така се сушат с LED или ултравиолетова лампа и не са толкова твърди.

Това са удобни нокти, издържащи поне 2 седмици. След това, за да премахнете покритието, лакът се изпилява. Ако все още има остатъци след изпиляване, накиснете нокътя в малко ацетон.

5. Желирани нокти

Прозрачните цветове са целта на желеобразните нокти. За да постигнете това, смесете всеки нюанс с прозрачен лак, съставка, която осигурява кристалния ефект. Техниката се изпълнява върху изкуствени нокти закрепени върху истинските.

6 . Модерни техники за нокти: Ноктопластика

Преувеличено дълги или минималистични, “ноктопластиката” включва всички идеи, които ви хрумнат. Ноктопластиката има няколко характеристики:

  • Блясък
  • Кристали
  • Щампи
  • Триъгълни ръбове
  • Рисунки с визуална игра
  • Неонови, нюд, матови или комбинирани цветове.

За магията отговаря този, който прави маникюра. Неговите умения придават оригиналност на работата.

Ноктопластика
Ноктопластиката не познава граници. Въображението подрежда цветовете и дизайна.

7. Полуперманентен лак за нокти

Лакираните с полуперманентен лак нокти се отличават със своята безупречност и естественост. Това е елегантна техника и е идеална за носене в официални среди.

Системата не е трудна. Трябва само да изпилите ноктите, за да придадете желаната от вас форма и да нанесете няколко слоя прозрачен или нюд лак .

Освен това тайната е, че боите са на гелова основа и се втърдяват с лампа. Издържат поне няколко седмици и се премахват с лакочистител.

Предпазни мерки по време на изпълнение на модерни техники за нокти

Администрацията по храните и лекарствата (FDA) призовава да се проверяват етикетите на козметиката за маникюр, за да се знае съставът и да се предотвратят алергични реакции.

От своя страна клиниката Mayo също препоръчва да посещавате само салони за красота с текущ лиценз и сертифицирани професионалисти. Освен това институцията предлага да се внимава по време на процедурата, за да се избегне неправилно третиране на кожичките и всички инструменти да са чисти.

Грижа за ноктите след прилагане на модерни техники за нокти

За поддържането на техниките за маникюр е важно и почистването на ноктите. Освен това никога не забравяйте да изсушите ръцете си, защото може да развиете онихомикоза. Не натискайте и не гризете ноктите си. Когато дойде моментът за сваляне на лака, оставете специалистът да го направи.

Що се отнася до общата грижа за ноктите, те изискват вещества, които насърчават тяхната защита и хранене. Нанесете хидратиращи кремове, серуми или втвърдяващи масла и включете в диетата си храни като зелени зеленчуци, бадеми и червени плодове, тъй като те са полезни за здравето на ноктите.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.