5 начина за използване на витамин Е капсули върху кожата

Витамин Е помага на кожата по различни начини. Ето част от приложенията му.
5 начина за използване на витамин Е капсули върху кожата
Maricela Jiménez López

Прегледано и одобрено от лекар Maricela Jiménez López.

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 25 декември, 2022

Витамин Е капсули хидратират контурите на кожата, така че да стане мека и без бръчки

Красотата зависи много от добрите грижи, които прилагате като навици през целия си живот. В този смисъл, използването на натурални средства е една от най-добрите алтернативи за поддържане на кожата ви здрава. Това е така, защото те не съдържат увреждащи химикали и са богати на витамини. Капсулите витамин Е са едни от най-полезните продукти за косата, както и за кожата ни. Този витамин е една от основните съставки, която гарантира, че тялото ви генерира антиоксиданти и мастни киселини.

Тези два елемента работят заедно, за да поддържат здрави клетките на кожата, също така правят косата сияйна и копринено мека. Те се борят със изтощените зони, като възстановяват клетките, премахват пърхота и изглаждат „цъфналите“ краища.

Тук ще споделим най-добрите начини за използване на витамин Е капсули върху кожата.

1. Като крем за контура на очите

крем за зоната около очите

Колко пари харчите за кремове, които са специално предназначени за подобряване на външния вид на зоната около очите? Знаем, че тези продукти могат да бъдат скъпи, но една проста и икономична алтернатива са капсулите с витамин Е. Те хидратират тази много деликатна зона на кожата, така че да бъде мека и без несъвършенства.

Възможно е текстурата да е твърде мазна или лепкава за вас. Препоръчваме ви да нанасяте съдържанието на капсулата малко по малко, с масажиращи движения. Така мазнината ще се абсорбира напълно и няма да ви безпокои.

Поради това, препоръчваме ви да правите тази процедура преди лягане.

2. Като лосион против пигментация

Пигментацията е доста добре познат термин за много от нас. Всъщност има козметични линии и продукти, създадени точно за този проблем.

Ако се борите с кафяви петна, ако сте бременна или сте били изложени на слънце твърде дълго, защо не се опитате да използвате капсули витамин Е?

Тъй като е богат на антиоксиданти, витамин Е насърчава регенерацията на кожата. Това прави клетките ви по-здрави и помага на кожата постепенно да възстанови естествения си цвят.

 • Просто вземете съдържанието на капсулата и го нанесете върху петната по кожата.
 • Масажирайте така, че да се абсорбира в кожата колкото е възможно повече.
 • След това легнете да спите и оставете витамина да работи през нощта.
 • На следващата сутрин измийте лицето си както обикновено.

3. Използвайте витамин Е капсули като крем против стареене

стареене на кожата

 

Трябва да приемете, че всички ние сме в постоянна борба, за да гарантираме, че лицето ни не показва признаци на стареене. Често повечето от нас са притеснени от появата на бръчки или че кожата ни се чувства отпусната или суха.

Едни от най-големите ползи от капсулите витамин Е са:

 • Намаляване на появата на бръчки
 • Намаляване на пигментацията
 • Да накарате кожата да изглежда по-млада и по-сияйна

Вместо да продължите да харчите пари за кремове, вземете капсула с витамин Е и я нанесете върху лицето си, като обърнете специално внимание на:

 • зоните, в които имате пигментация
 • видимите бръчки
 • контура на устните
 • областта около очите
 • врата

4. Като балсам за устни

Много хора мечтаят за меки, розови устни. Вашите такива ли са или са сухи през цялото време? Освен да пиете достатъчно вода, за да се поддържате хидратирани, е необходимо да се грижите за устните си и кожата като цяло.

Това може да се направи с готови балсами за устни. Въпреки това, някои от тези продукти предизвикват дразнене и влошават външния вид на устните ви.

Вместо това, можете да приложите съдържанието на витамин Е капсули. Мастните киселини в този витамин ще придадат на устните ви обем и мекота, които може би никога преди не сте изпитвали.

Също така, ако устните ви са сухи за известен период време, е възможно да променят цвета си или да се появят рани. Този проблем също ще изчезне благодарение на антиоксидантите във витамин Е.

Тъй като съдържанието на капсулите може да е много за устните ви, можете да преместите маслото в малък контейнер и да го носите със себе си. Нанасяйте малко на всеки два часа вместо обичайния балсам за устни.

Ако вече сте свикнали да правите свой собствен балсам за устни, добавете този витамин следващия път, когато го приготвяте. Също така е перфектен, ако искате да придадете на устните си някакъв цвят, или просто да ги накарате да изглеждат по-добре.

5. Витамин Е капсули като крем против стрии

витамин е капсули

Малцина жени нямат никакви стрии. Промените в теглото, бременността, липсата на физическо натоварване и това, което ядем, влияят върху появата на тези досадни следи.

Обикновено стриите се срещат по протежение на стомаха, но също могат да се появят върху ръцете, краката и гърдите.

Искате ли да ги направите по-малко видими? Използвайте капсула с витамин Е.

Има две възможности:

 • Нанесете съдържанието на капсулата върху кожата и масажирайте, докато се абсорбира.
 •  Сложете две или три капсули в крема против стрии, който по принцип използвате. Тази опция ще отнеме повече време, за да видите резултатите, но ако е кремът е ефикасен, ще получите желания резултат.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.