Направете си маска с желатин и мляко за премахване на черните точки

Независимо от това, че на пазара има готови маски, които могат да ви помогнат да се отървете от черните точки, натуралните съставки в тази рецепта са по-полезни и по-щадящи за кожата ви.
Направете си маска с желатин и мляко за премахване на черните точки

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Знаете ли, че може да премахнете черните точки с маска, съдържаща желатин и мляко?

Черните точки се появяват, когато кожата ви произвежда твърде много мазнини и натрупва мъртви кожни клетки.

Те представляват малки запушвания на порите, сходни на пъпките. Обикновено се образуват в Т-зоната на лицето (челото, носа и брадичката) или по бузите.

Появата на черни точки е свързана с липсата на хигиена. Независимо от това, те се срещат често и при хора, страдащи от хормонални смущения.

Много често се получават и в резултат от ежедневната употреба на козметика. Обикновено гримът оставя химически остатъци на повърхността на кожата ви, въпреки че те невинаги са забележими.

За щастие има средства, които могат да ви помогнат да се отървете от тях и да се сдобиете със здраво лице и мека кожа.

В тази статия искаме да ви представим рецептата за маска с желатин и мляко. Свойствата й ще ви помогнат да премахнете черните точки, като същевременно ще дадат на кожата ви полезни хранителни вещества.

Опитайте я!

Маска с желатин и мляко, която премахва черните точки

Маската с желатин и мляко е натурално козметично средство. Тя спомага за премахването на черните точки, мъртвите кожни клетки и други несъвършенства. Тя е насочена основно към всички натрупвания по повърхността на кожата.

Комбинацията от съставки в тази маска насърчава баланса в потните ви жлези. Това е ключът за редуциране на производството на пот.

Тази рецепта съдържа витамини, минерали и антиоксидантни вещества, които действат благоприятно за красотата на кожата ви. Тази маска предпазва от ранна поява на бръчки и от проблеми като акнето.

Редовното й прилагане поддържа кожата ви гладка и хидратирана. Това се дължи на факта, че тя действа сходно на другите ексфолиращи продукти на пазара.

Ползите от желатина

Маска с желатин срещу черни точки

Желатинът е натурална съставка, която се употребява предимно в кулинарията като основа за десерти и за сгъстяване на някои ястия.

Известен е с високото си съдържание на основни вещества, особено на протеини. Те имат множество ползи за здравето.

Това, което мнозина не знаят, е, че е особено полезен и за кожата. Това не се дължи единствено на факта, че поддържа процеса на възстановяване на кожата. Също така той спомага за запазване на нивата на колаген в кожата ви. Това предотвратява преждевременните признаци на стареене.

Желатинът има стягащи, почистващи и хидратиращи свойства. Той тонизира кожата ви, като същевременно премахва нечистотиите, които остават в порите.

Ползите от млякото

Маска с желатин и мляко за кожата

Редовното приложение на мляко върху лицето помага да балансирате нивата на pH на кожата. Освен това намалява излишното производство на мазнини и образуването на мъртви кожни клетки.

Високото съдържание на млечна киселина, както и на други витамини и минерали, подпомага процеса на клетъчна регенерация. Освен това прочиства запушените пори.

Освежаващото действие на млякото е благоприятно за успокояване на зачервяването и кожните раздразнения. Това важи най-вече за хората, страдащи от хронично акне.

Как да приготвите тази маска с желатин и мляко?

Приготвяне на маска с желатин и мляко

Приготвянето на тази маска с желатин и мляко е изключително лесно. Освен това тя е много по-евтина, ако сравните стойността на използваните съставки с високите цени на сходните продукти на пазара.

Подходяща е за различни типове кожа, тъй като не променя pH на кожата ви и не причинява прекомерна сухота.

Тя може да се използва и като ексфолиант, тъй като елиминира мъртвите кожни клетки.

Съставки

 • 2 супени лъжици неовкусен желатин
 • 4 супени лъжици мляко

Начин на приготвяне

 • Сложете неовкусения желатин в подходящ съд за микровълнова. Добавете и четирите супени лъжици мляко.
 • Сложете сместа в микровълновата фурна и загрейте за 10 до 15 секунди.
 • След това проверете дали е достатъчно хладка за прилагане върху кожата.
 • Ако желаете сместа да е по-рядка и лесна за нанасяне, добавете още мляко.

Приложение на маска с желатин и мляко

 • Премахнете грима си. Измийте лицето си с топла вода и неутрален сапун.
 • Нанесете маската по цялото си лице. Фокусирайте се върху зоните, засегнати от черни точки.
 • Оставете маската да изсъхне за 40 минути, след което я отстранете. Започнете от външната страна на лицето, продължавайки постепенно навътре.
 • Приключете процедурата, като приложите крем за лице или хидратиращ тоник.
 • Използвайте маската до три пъти седмично.

Готови ли сте да я изпробвате? Ако забележите, че черните точки са започнали да отнемат от красотата на кожата ви, не се колебайте да си направите тази лесна маска. Кажете сбогом на черните точки веднъж завинаги!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.