Намалете бръчките покрай устата с този домашен крем

Първите бръчици се появяват именно в тази област - научете се как да се справите с тези неприятни признаци на стареене с помощта на този страхотен домашен крем.
Намалете бръчките покрай устата с този домашен крем
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 27 април, 2023

Бръчките покрай устата са първите, които се появяват. Това е така, защото кожата в тази област е малко по-чувствителна, отколкото тази на останалата част от лицето ни.

Тъй като постоянно сме изложени на въздействието на слънчевите лъчи, токсините и други агресивни фактори, количеството на колагена и еластина в кожата намалява и се появяват бръчки.

Въпреки, че тези неприятни признаци са индивидуални при всяка жена, е необходимо да вземем мерки и да запазим лицето си красиво и свежо.

За щастие има голямо разнообразие от козметични продукти, които подхранват кожата около устата, като запазват еластичността й и си борят срещу появата на бръчките покрай устата.

Но голяма част от предлаганите продукти са доста скъпи и не бихме могли да си ги купуваме редовно.

Ето защо днес искаме да споделим с вас една натурална рецепта. Този невероятен продукт съчетава съставки, осигуряващи ефект, подобен на козметиката, предлагана на пазара, но на много по-достъпна цена.

Говорим за домашно приготвен крем от пчелен восък, бадемово масло и други полезни за кожата съставки.

Внимание!

Домашен крем за намаляване на бръчките покрай устата

Този крем против бръчки е 100% натурален продукт. Съчетава полезното действие на няколко здравословни за кожата съставки, осигурявайки допълнително количество хранителни и защитни вещества.

Кремът съдържа витамин Е, основни мастни киселини и мощни антиоксиданти, борещи се срещу вредното въздействие на свободните радикали. По този начин той предотвратява увреждането на клетките в тази част на лицето.

Освен това този домашен крем осигурява интензивно натурално овлажняващо действие, предотвратяващо появата на суха кожа и загубата на колаген и еластин.

Той е чудесно средство против отпускане на кожата, което е една от основните причини за появата на ранни признаци на стареене.

Нека да разгледаме полезните качества на съставките му, преди да ви разкажем как да си го приготвяте.

Ползите на пчелния восък

Ползите на пчелния восък

Восъкът е натурален продукт,  отделян от младите пчели за защита на кошера от факторите на околната среда.

Той съдържа дълговерижни въглеводороди като парафини и олеини.

Пчелният восък се използва като натурална съставка в козметиката от години. Причината за това е способността му да регулира pH нивото на кожата, да предпазва от инфекции и да образува защитна бариера срещу факторите, водещи до стареене.

Нанасянето на пчелния восък върху кожата намалява появата на несъвършенства и мъртви клетки. По този начин се оптимизира процеса на клетъчна оксигенация.

Ползите на бадемовото масло

Мастните киселини в бадемовото масло проникват лесно в порите на кожата и осигуряват допълнително количество влага и мекота.

То съдържа витамини A и E, действащи като антиоксиданти и натурални противовъзпалителни съставки. Тези витамини, както и минералите в бадемовото масло, облекчават сухотата, възпалението и другите симптоми причинени от въздействието на токсините.

Това масло подобрява кръвообращението и улеснява премахването на мъртвите клетки . Както знаете това е важен фактор за предпазване от преждевременно стареене.

Ползите на розовото масло

Ползите на розовото масло

Розовото масло е един от най-често използваните натурални продукти с грижа за лицето и деликатната кожа.

То е изключително известно с интензивното си овлажняващо и подмладяващо действие, идеално за намаляване появата на петна, белези и признаци на стареене.

Розовото масло съдържа омега-3 мастни киселини, витамин Е и други антиоксидантни съставки, подхранващи кожата за поддържане на еластичността и стегнатостта й .

Как да си приготвим този домашен крем за намаляване на бръчките покрай устата

Как да си приготвим този домашен крем

Можете да откриете съставките за този домашен крем в магазините за билкови и козметични продукти.

Уверете се, че купувате висококачествени съставки.

Съставки

 • 12 супени лъжици пчелен восък (120 гр.)
 • 1 чаша бадемово масло (200 гр.)
 • 2 супени лъжици розово масло  (30 гр.)
 • 1 ½ супени лъжици розово вода (15 мл)

Начин на приготвяне

 • Поставете восъка в термоустойчив съд и го разтопете на водна баня.
 • След като восъка се разтопи, добавете бадемовото и розовото масло.
 • След това бъркайте съставките с дървена лъжица.
 • Накрая добавете розовата вода.
 • Преди да се втвърди, изсипете сместа в херметическо затварящо се стъклено бурканче и го съхранявайте на тъмно.

Начин на употреба

 • Вземете необходимото количество крем и го разнесете около устните си с леки масажни движения.
 • Изчакайте да попие добре, не го отмивайте.
 • Използвайте крема всяка вечер, за да получите максимален, траен ефект.

Лесно е, нали? Ако следвате указанията, ще разберете, че можете сами да си приготвяте натурален крем против бръчките покрай устата, без да харчите много пари.

Опитайте. Сигурни сме, че ще ви хареса!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • La Cera de Abeja un producto útil y valioso. Consultado el día 12 de enero  de
  2017. De la World Wide Web: http://www.fao.org/docrep/008/y5110s/y5110s07.htm
 • Morgan, J.Townley, S. y Smith, R. (01 April 2002). Measurement of physical and
  mechanical properties of beeswax.MaterialsScience and Technology, (18), 463.
 • Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
 • Casetti, F., Wölfle, U., Gehring, W., & Schempp, C. M. (2011). Dermocosmetics for dry skin: A new role for botanical extracts. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000329214
 • Wei, A., & Shibamoto, T. (2007). Antioxidant activities and volatile constituents of various essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf062959x

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.