Най-добрите домашни пилинг маски за тялото и лицето

27.02.2019
Добре е да прилагате по-дълбок пилинг, за да подобрите кръвообращението в райони като бедрата, корема, дупето и ръцете.

Пилингът се използва за ексфолиране на горния слой на кожата и за елиминиране на мъртвите кожни клетки, които се натрупват, придавайки на кожата неприветлив вид. Всъщност, за ваша информация всеки ден човешкото тяло се освобождава от повече от 30 000 мъртви кожни клетки. По-долу възнамеряваме да ви дадем няколко рецепти, с помощта на които ще можете да си направите у дома пилинг маски за тялото и лицето.

Рецептите са оригинални, изключително ароматни, натурални и много ефективни.

Ползи от употребата на пилинг маски

  • Помагат за предпазване и елиминиране на кожни белези
  • Придават на кожата естествен блясък
  • Подобряват вида на новите клетки
  • Активират производството на колаген
  • Подобряват кръвообращението
  • Помагат за предпазване от поява на бръчки и отпускане на кожата
  • Правят кожата по-мека
  • Позволяват на кожата да се почисти от токсините и да се снабди с кислород

Как се прилагат пилинг маските за лице?

Нанесете част от пилинг маската върху предварително измита кожа. Когато все още не е засъхнала маската, масажирайте внимателно, правейки кръгови движения с пръстите. Покрийте с маска абсолютно цялата кожа по лицето. Като, разбира се, внимавате с чувствителните зони, като например кожата около очите.

Възможно е да поискате да сложите пилинг маски на бедрата и дупето. Тогава е препоръчително да използвате повече сила при масажа, за да активирате кръвообращението.

След нанасяне на маската, оставете веществата да подействат в продължение на 1-2 минути и след това изплакнете с вода. Кожата ви ще бъде по-хидратирана, ако използвате масла и ги добавите към рецептите, които ще ви предоставим.

Ако кожата ви е много суха, препоръчваме ви да използвате и овлажняващ крем след маската.

пилинг маски със захар

Вижте още: Как да си направите уникални, натурални ексфолианти

Колко често да правим пилинг маски?

Не бива да ги използвате твърде често, тъй като е добре да уважите естествения процес на регенерацията на клетките. Затова ви препоръчваме да посягате към пилинга не повече от веднъж седмично.

Пилинг при суха кожа

Сухата кожа се нуждае от ексфолиране, което е по-нежно. Препоръчително е да се прави веднъж на две седмици. Затова решихме да използваме рецепта на основата на сода бикарбонат. Тя има много нежна текстура и освен това алкализиращ ефект. Перфектна за лицето на кожата и за чувствителните места.

Смесете сода бикарбонат със зехтин. Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес. Содата трябва да изглежда оцветена от маслото.

Ако сте по-възрастни, препоръчваме ви да добавите няколко капки масло от шипки или етерично масло от здравец. И двете масла регенерират кожата из дълбочина.

Пилинг за кожа смесен тип

Смесеният тип кожа представлява предизвикателство, тъй като са налице както сухи места, така и мазни. Затова пилинг маската трябва да бъде сравнително нежна. Възнамеряваме да се фокусираме върху ексфолирането на мазната кожа повече, обикновено тя е налице при „Т“ областта (чело, нос и брадичка).

За тази маска ще ви е необходима отново сода бикарбонат, но в този случай ще я смесим с по-немазно масло, например от бадем или сусам.

Пилинг за мазна кожа

Мазната кожа изисква пилинг ежеседмично, и то по възможност в дълбочина. В този случай използваме за база захар, който е по-едра от содата. Смесете алое вера гел, можете да го купите от магазин или да използвате растение у дома. След това добавете кората на един лимон. Ако разполагате с с етерично масло от лимон, още по-добре. Добавете няколко капки и от него.

пилинг маски с кора от лимон за мазна кожа

Прочетете и това: Зелен чай като лекарство против акне

Пилинг за кожа с акне

Кожата с акне се нуждае от внимателно третиране, тъй като акнето представлява малко възпаление. Добра идея е също така да почиствате кожата си редовно, за да подпомогнете процеса на прочистване и възстановяване.

Използвайте сода бикарбонат в комбинация с алое вера гел, няколко капки кокосово масло и няколко капки етерично масло от чаено дърво

Пилинг на тялото

Кожата по тялото е по-малко чувствителна, в сравнение с тази на лицето. Добре е да прилагате по-дълбок пилинг, за да подобрите кръвообращението в райони като бедрата, корема, дупето и ръцете. За целрта ще използваме едра сол като основа на маската. Тя е идеална за масажиране на тялото и за борба с проблеми с циркулацията, целулита, белези от стрии и т.н.

Смесете кокосово масло и същата доза етерично масло от розмарин, което ще стимулира още повече активирането на кръвообращението.