Лекувайте варикозните вени по естествен начин със зехтин и чесън

Прилагайте крема поне 3 пъти седмично, но непременно трябва да комбинирате с физически упражнения и балансирана диета
Лекувайте варикозните вени по естествен начин със зехтин и чесън
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 август, 2022

Варикозните вени са най-очевидният признак за проблеми с кръвообращението, които могат да засегнат долните части на тялото.

Те се появяват, когато капилярите и вените се разширят. Това се дължи на възпаление или на необичайно натрупване на кръв. Причината е слабостта на стените и клапите на кръвоносната система на тялото.

Тези вени са добре известни със своя червеникав, наситен цвят и се смятат за обичаен неприятен недостатък, който засяга жените (и мъжете също, макар в по-малка степен).

Нещо повече, те често са големи и склонни да се появяват в много видими области на тялото като прасците и вътрешните бедра.

Те най-често засягат жените на възраст над 50 години. Съществуват обаче редица фактори, които могат да ги накарат да се появят и при по-младите жени.

За щастие съществува широка гама от процедури и козметични продукти, чиито ефекти помагат да се намали размера на разширените вени. В допълнение, те също така подобряват здравето на кръвоносната система.

Един от предлаганите варианти е 100% натурален. Благодарение на състава си, той може да помогне за лечението на проблема, без да причинява неприятни странични ефекти.

Това е естествен овлажнител, приготвен със зехтин и чесън, който осигурява ключови хранителни вещества, които помагат за намаляване на възпаленията и проблеми с кръвообращението.

Готови ли сте да научите как да го направите?

Лечение със зехтин и чесън против варикозните вени

варикозните вени могат да създадат редица проблеми

С комбинацията от зехтин с чесън ще приготвите лосион с мазна текстура. Ако добавите и малко лимонов сок ще направите варикозните вени по-малко видими.

Тази смес има мощен противовъзпалителен, тонизиращ и стягащ ефект. Това помага да се намали разширяването на капилярите и вените. Освен това стимулира по-доброто кръвоснабдяване.

Прилагането на лосиона чрез кръгови, масажиращи движения насърчава кръвообращението и активира лимфната система. В допълнение, той помага за премахване на токсините, които пречат на потока кислород към клетките.

И още по-добре, има успокояващ ефект, който може да намали дискомфорта и болката, които много хора изпитват, когато състоянието се влоши.

Все пак имайте предвид, че винаги е препоръчително започването на този курс лечение, веднага щом започне да се появява първата анормална вена. В края на краищата, колкото по-скоро започнете да лекувате проблема, толкова по-лесно ще постигнете резултати.

Разбира се, важно е да запомните, че резултатите няма да бъдат видими само след едно нанасяне. Трябва да продължите лечението, за да постигнете желания ефект.

Как да приготвим това натурално лечение

зехтин и чесън - победете варикозните вени

Препоръчваме първата стъпка в подготовката на това лечение бъде като си набавите най-висококачествените съставки, които можете да откриете. По-евтините алтернативи просто нямат същите свойства.

Изберете екстра върджин зехтин и цял чесън, за да сте сигурни, че лечението, което ще приготвите ще има мощни свойства.

Съставки

 • 12 скилидки чесън
 • ½ чаша екстра върджин зехтин (100 гр.)
 • Сок от 1 лимон
 • 1 стъклен буркан

Приготовление

 • Най-напред обелете скилидките чесън, нарежете ги наполовина и ги намачкайте в хаванче, докато се образува паста.
 • След това поставете натрошения чесън в стъклен буркан и добавете зехтина и лимоновия сок.
 • Затворете добре съда и го оставете на хладно, тъмно място през нощта.
 • На следващата сутрин отстранете съставките с дървени прибори. Пресейте през сито, за да премахнете по-малките парчета чесън.

Как да го използвам

 • Най-напред вземете голямо количество лосион и го нанесете с леки кръгови движения върху всички части на тялото, засегнати от варикозните вени.
 • Използвайте непрекъснати движения и упражнявайте натиск, като използвате върховете на пръстите си, за да стимулирате кръвообращението.
 • Оставете го да действа за един час. След това изплакнете със студена вода.
 • Повтаряйте тези стъпки най-малко 3 пъти седмично, за предпочитане вечер.

Имайте предвид, че за да постигнете бързи и дълготрайни резултати, това лечение трябва да се съчетава с ежедневни упражнения и балансирана диета.

Тези навици не само ще подобрят здравето на кръвоносната система, но и ще помогнат да отслабнете и да намалите възпалението. Това са два ключови фактора, които ще окажат влияние върху общото здравословно състояние на краката.

Започнете сега и открийте колко евтино и лесно е да се отървете от тези досадни проблеми и варикозните вени у дома!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Salud, E. De. (2008). Insuficiencia venosa. Espacio de Salud. https://doi.org/10.1157/13061072
 • Moñux, G. (2009). Varices y trombosis venosa profunda. Libro de la salud cardiovascular.
 • Cilveti Gubía, S., & Idoate García, V. (2001). Posturas Forzadas. Ministerio de Sanidad y Consumo.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.