Трикове за подмладяване на кожата около очите

Краставицата е богата на витамин С и кафеена киселина. Тя стимулира възстановяването на кожата и я овлажнява.
Трикове за подмладяване на кожата около очите

Последна актуализация: 21 февруари, 2019

Очите ви са безпогрешен знак за идентичността ви. Те не само казват много за душевността ви, но и също така са прозорец към здравето ви. Това определено е част от тялото ви, която показва колко сте уморени, дали сте недоспали и как прекарвате времето си. Затова винаги е добре да знаете, че съществуват малки трикове, които ще подмладят кожата около очите ви.

Очите ви са изложени не само на вътрешните емоции, които ви изпълват, но те също така са изложени на въздействието на околната среда, затова ви препоръчваме да отделяте внимание, например, на количеството часове, които прекарвате пред екрана на компютъра или пък с телефона в ръка. Изкуственото осветление вреди силно върху очите ви. В следващите редове ще ви снабдим с няколко съвета, които ще подмладят очите ви.

Кои са обичайните проблеми, които засягат кожата около очите?

Проблеми, които засягат кожата около очите
 • Натежали или провиснали клепачи. Много неща могат да се случат. Понякога се събуждате сутрин и очите ви са леко подути и възпалени. Лоша нощ или лоио хидратиране могат да предизвикат натрупване на течности в клепачите. Годините също оказват въздействие върху начина, по който изглеждат очите ви.
 • Пачи крак. Става дума за малките бръчки, които се появяват в контура на очите, когато се усмихвате или пък изразявате друга емоция. Бръчките „пачи крак“ се появяват веднъж, щом кожата ви започне да губи еластичност. Разбира се, роля играят генетичните особености и излагането на слънце. А добрата новина е, че можете да окажете въздействие върху тези бръчки.
 • Тъмни кръгове под очите. Всеки ги получава по някое време. Тези торбички се появяват под очите в тъмни или лилави тонове. Те са продукт на умората, липсата на сън, заболяване и дори емоционални проблеми.
 • Торбички. На кого не се е случвало да се види в огледалото с торбички под очите? Те се появяват заради хормонални промени или задържане на течности. Създават неприятно впечатление и лицето ни изглежда попроменено в негативен смисъл. Навяват мисли за голяма умора.
 • Матов цвят. Сигнал за умора, проблеми с очите, белег от напредване на възрастта, а също така се появява и когато не мигаме достатъчно често…. Това са само част от причините, които провокират матов цвят на кожата около очите. Но можете да го преборите!

Средства срещу бръчките около очите

трикове за кожата около очите с яйчен белтък
 • Яйчен белтък: може да се изненадата, но яйчените белтъци са изключително ефективни като овлажняващо средство, докато опъва кожата. Можете да ги използвате и в борбата с мимическите бръчки. За да извлечете полза от употребата им, вземете един яйчен белтък и го нанесете върху кожата около очите си. Масажирайте внимателно. Правете тази процедура всяка сутрин и ще забележите, че бавно, но сигурно, кожата започва да става по-плътна и по-изпъната.
 • Авокадо: Източник на витамен Е и мастни киселини, то е отличен за овлажняване и борба със свободните радикали. Просто извадете пулпата от половин авокадо, намачкайте с лъжица, докато се получи мека смес. Нанесете върху кожата нощем и оставете да престои 15 минути. След това изплакнете с прясна вода.
 • Краставица: Това е най-популярното и ефективно средство за третиране на кожата. Краставицата е богата на витамин С и кафеена киселина. Тя стимулира възстановяването на кожата и я овлажнява. За да извлечете ползите й, нанесете резен краставица върху всяко око. Можете да направите и паста от краставица. Като по същия начин нанесете получената паста върху клепачите. Оставяте да престои 15 минути. Ще забележите, че очите ви изглеждат по-свежи и по-здрави.

Средство срещу тъмни кръгове и торбички под очите

цветчетата от роза помагат за кожата около очите
 • Лайка: Тази билка е добре позната. Лайката е отлично средство с противовъзпалителни и отпускащи свойства, което ще коригира кръвообращението в очите ви и ще предпази кожата в тази област от задържане на течности. Направете отвара от две торбички чай от лайка. Щом чаят изстине, потопете два памучни тампона в нея и ги поставете върху очите си за 15 минути. Ще почувствате облекчение след няколко минути.
 • Краставица и мляко: Тази комбинация е удачна с цел реактивиране на кръвообращението и детоксикирането на торбички и тъмни кръгове под очите. Процедурата е лесна. Просто изстудете половин чаша прясно мляко за 15 минути. Щом стане хладко, потопете два резена краставица в млякото. След това наложете краставиците върху очите ви. Резултатът ще бъде мигновен.
 • Средство с розови венчелистчета: Представяме ви друга ефективна стратегия в борбата с тъмните кръгове и торбичките под очите. Рецептата изисква 8-9 розови венчелистчета. Сложене ги в буркан с четири супени лъжици бадемово масло. Оставете ги да престоят там за 24 часа на тъмно, където слънчева светлина не може да проникна. На следващия ден използвайте памучен тампон и масажирайте очите си със сместа. Това средство е много ефективно и приятно.

Масаж за прогонване на умората от очите

торбички под очите

Масажът ще ви помогне да възвърнете младостта на кожата около очите си и да се радвате на много по-здравословен вид. Идеята е да приложите технология, реактивираща кръвообращението, тонизираща очите и кожата и освен това осигуряваща жизненост и изразителност на очите ви.

 1. Започнете като измиете ръцете си добре и приложите в действие една от по-горе предложените рецепти. Можете да използвате яйчен белтък или авокадо, или пък крем с краставица. Започнете да масажирате областта под очите, правете кръгообразни движения, докато достигнете очните ябълки и след това веждите. Винаги масажирайте с кръгови движения.
 2. Сега използвайте своя палец и показалеца си. Притиснете с тях моста на носа си. Сложете пръстите си между двата слъзни канала и правете малки кръгове с пръстите си. Така ще реактивирате кръвообращението.
 3. Следващата стъпка изисква да придърпате леко клепачите си. Направете последващ нежен масаж на клепачите.
 4. Като използвате средния си пръст, нежно потупвайте тази част от кожата ви, която заобикаля торбичките под очите ви.
 5. Накрая, с цел момент отпускане, покрийте очите си с дланите на ръцете си и постойте така една минута.
 6. Повторете целия цикъл от стъпки три пъти.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.