Зелен чай като лекарство против акне

· 17.07.2018

Всеки го знае: да пиеш зелен чай е модерно. Напоследък това има  все повече последователи, особено тези, които искат да имат по-здравословен живот.

Ние всички знаем, че той е един прекрасен антиоксидант, добър диуретик, може да лекува вътрешни рани, а дори и да ви помогне да отслабнете.

Но, знаете ли, че най-новите научни изследвания казват, че е чудесен за решаване на проблеми с акнето по кожата? Научете повече за този фантастичен лек  и средство за защита по-долу в нашата статия!

Огромните ползите на зеления чай за лечение на акне

след процедурата със зелен чай изплакнете с топла вода

  • Чая винаги е бил от съществено значение за азиатски култура, още от стари времена. Но това не е просто напитка към закуска. Чайове също са за лечение на организма,  и специфична  защита, поради естеството на  неговия състав.
  • Зеленият чай, според публикации в Harvard Health , е инфузия с някои от най-много антиоксиданти в неговия състав. Освен това, с високото си съдържание на танинова киселина е чудесен за намаляване на подуване и възпаление в кожната тъкан, което го прави идеален за лечение на акне.
  • Зеленият чай също така има способността да намали количеството на мазнина, което предизвика тези възпаления на вашата кожа, където можете да получите  и акне и черни точки. Той също така действа като силен детоксикатор.
  • Също така, много кремове, които се продават днес и  се разглеждат като най-ефективни имате зелен чай в техните съставки, тъй като той работи много по-добре, отколкото класическия бензоил пероксид.
  • Зеленият чай е с един прекрасен естествен антибактериален ефект, а предимството му над бензоил пероксида е, че зеленият чай не изсушава  кожата ви.
  • Неговото богатство по отношение на антиоксиданти помага за защита и укрепване на имунната система, която не позволява въздействието на бактерии и вируси, които понякога правят кожата ви да изглейда по зле, което също води до това досадно акне.

Лечение със зелен чай на акне и черни точки

лечение със зелен чай

Ние всички знаем, че основната способността на зеления чай да се бори с акнето и черни точки са съдържащите се  в него полифеноли и антиоксиданти, които са способни да елиминират токсините от кожата, намалят възпалението, и неутрализират бактериите, които причиняват тези неща.

Това е в състояние да намали прекомерното производството на мазнини с доказания му стягащ ефект, като по този начин предотвратява образуването на пъпки и черни точки и  ги изсушава  малко по малко.

Как да го направим

Много просто. Лечението, което ще следвате се  състои от две стъпки:

Всяка сутрин се прави настойка със зелен чай. Сложете едно пакетче чай в чаша вряща вода. Когато започне да кипи, оставете за 20 минути. Прилагайте я след това, три пъти на ден.

Можете да използвате памучен тампон, за да се намокри лицето или овлажнител. Просто може да го приложите върху кожата си и нека остане така. Не забравяйте да правите това три пъти на ден – сутрин, следобед и преди да си легнете вечер.

След това направете ново лечението,което да се прави два пъти седмично вечер. Това ще включва ябълков оцет. Защо ли? Тъй като това е чудесно средство за премахване на черни точки,  акне, и балансиране на рН-то на кожата. Просто сложете една супена лъжица ябълков оцет в една чаша зелен чай.

Прилагайте я като тоник и нека седи цяла нощ. На сутринта се измийте с топла вода и слажете обичайния си овлажняващ крем. Вие ще видите резултатите много скоро!