Зелен чай като лекарство против акне

17.07.2018
Неговото богатство по отношение на антиоксиданти помага за защита и укрепване на имунната система.

 Зеленият чай напоследък има  все повече фенове, особено сред тези, които искат да имат по-здравословен животВсеки го знае: да пиеш зелен чай е модерно.

Ние всички знаем, че той е един прекрасен антиоксидант, добър диуретик, може да лекува вътрешни рани, а дори и да ви помогне да отслабнете.

Но, знаете ли, че най-новите научни изследвания казват, че е чудесен за решаване на проблеми с акнето по кожата? Научете повече за този фантастичен лек  и средство за защита по-долу в нашата статия!

Огромните ползите на зеления чай за лечение на акне

зеленият чай за лечение на акне

Вижте още: 10 храни, които хидратират кожата ви

  • Чая винаги е бил от съществено значение за азиатски култура, още от стари времена. Но това не е просто напитка към закуска. Чайове също са за лечение на организма,  и специфична  защита, поради естеството на състава си.
  • Зеленият чай, според публикации в Harvard Health , е инфузия с някои от най-много антиоксиданти в неговия състав. Освен това, с високото си съдържание на танинова киселина е чудесен за намаляване на подуване и възпаление в кожната тъкан, което го прави идеален за лечение на акне.
  • Зеленият чай също така има способността да намали количеството на мазнина, което предизвика възпаления на вашата кожа, акне и черни точки. Той също така действа като силен детоксикатор.
  • Също така, много кремове, които се продават днес и  се разглеждат като най-ефективни имате зелен чай в техните съставки, тъй като той работи много по-добре, отколкото класическия бензоил пероксид.
  • Зеленият чай е с един прекрасен естествен антибактериален ефект, а предимството му над бензоил пероксида е, че зеленият чай не изсушава  кожата ви.
  • Неговото богатство по отношение на антиоксиданти помага за защита и укрепване на имунната система. В следствие тя не позволява въздействието на бактерии и вируси, които понякога правят кожата ви да изглежда по- зле и водят до това досадно акне.

Зеленият чай за лечение на акне и черни точки

зеленият чай за лечение на акне и черни точки

Прочетете и това: 8 природни продукта, за да се радвате на чиста кожа

Ние всички знаем, че основната способността на зеления чай да се бори с акнето и черни точки са съдържащите се  в него полифеноли и антиоксиданти. Те са способни да елиминират токсините от кожата, намалят възпалението, и неутрализират бактериите, причиняващи кожни проблеми.

Зеленият чай е в състояние да намали прекомерното производството на мазнини с доказания си стягащ ефект. По този начин предотвратява образуването на пъпки и черни точки и  ги изсушава  малко по малко.

Как да го направим

Много просто. Лечението, което ще следвате се  състои от две стъпки:

Всяка сутрин правете настойка със зелен чай. Сложете едно пакетче чай в чаша вряща вода. Когато започне да кипи, оставете за 20 минути. Прилагайте я след това, три пъти на ден.

Можете да използвате памучен тампон, за да се намокри лицето или овлажнител. Просто може да го приложите върху кожата си и нека остане така. Не забравяйте да правите това три пъти на ден – сутрин, следобед и преди да си легнете вечер.

След това направете нова отвара,която да се прилага два пъти седмично вечер. Тя ще включва ябълков оцет. Защо ли? Тъй като това е чудесно средство за премахване на черни точки,  акне, и балансиране на рН-то на кожата. Просто сложете една супена лъжица ябълков оцет в една чаша зелен чай.

Прилагайте я като тоник и нека действа цяла нощ. На сутринта се измийте с топла вода и слажете обичайния си овлажняващ крем. Вие ще видите резултатите много скоро!

  • Cabrera, C., Artacho, R., & Giménez, R. (2006). Beneficial Effects of Green Tea—A Review. Journal of the American College of Nutrition. https://doi.org/10.1080/07315724.2006.10719518
  • Zaveri, N. T. (2006). Green tea and its polyphenolic catechins: Medicinal uses in cancer and noncancer applications. In Life Sciences. https://doi.org/10.1016/j.lfs.2005.12.006
  • Khan, N., & Mukhtar, H. (2007). Tea polyphenols for health promotion. Life Sciences. https://doi.org/10.1016/j.lfs.2007.06.011
  • Sinija, V. R., & Mishra, H. N. (2008). Green tea: Health benefits. Journal of Nutritional and Environmental Medicine. https://doi.org/10.1080/13590840802518785