Надявам се, че сте добре в тази криза

Независимо от коя държава сте, надявам се, че сте добре. Надявам се, че се грижите за себе си, че сте си вкъщи, че наблюдавате света от прозореца си, разбирайки, че това е единственият начин да запазите живота в момента. Искаме да бъдете в безопасност, защото сте важни за нас.
Надявам се, че сте добре в тази криза

Последна актуализация: 24 април, 2020

Надявам се, че сте добре, че сте си вкъщи и се грижите за себе си и любимите си хора. Надявам се в идващите дни, вие и близките ви да не пострадате. Пожеланието ми към вас е да бъдете защитени и здрави.

Надявам се защитата ви да е толкова силна и здрава като тази на църквите през Средновековието спасили живота на стотици хиляди хора по време на войните и кръстоносните походи. Както и по време на страшните епидемии!

Дори и да ви е трудно да повярвате, но ние сме на война. Това ни кара да се чувстваме странно и дори ни изглежда нереално, тъй като броят на заразените и починалите се увеличава всеки ден.

Харуки Мураками обяснява в една от книгите си, че всички трябва да преминем през бури. Той казва и че след като облаците се разкъсат, няма да знаем как сме съумели да оцелеем и дори ще започнем да се съмняваме дали въобще е имало буря в живота ни.

Независимо от ситуацията, едно нещо е сигурно – след всичко това вероятно няма да сте същите. Вероятно ще научите полезни неща, които ще ви помогнат да започнете живота си отначало, но по различен начин, с други ценности и мисли.

Но сега не е времето да мислите за утрешния ден. Трябва да се съсредоточите върху настоящето и да приемете ролята си отговорно. Време е да бъдем единни и смели.

Няма значение, че никой не бе подготвен за това. Да, животът ни изглежда спрял, плановете ни са парализирани и плуват в бурното море на несигурността. Въпреки това вие трябва да се справите с разочарованията си и да разберете, че за да продължи животът, трябва да превърнете дома си във вашия свят.

Дайте надежда и обич в това трудно време

Откъдето и да сте, надявам се, че сте добре

Откъдето и да сте, надявам се, че сте добре. Без значение дали сте от Шотландия, Южна Африка, Аржентина или Нова Зеландия, просто трябва да разберете настоящата ситуация и да си останете у дома.

Спазвайте решенията на управляващите страната ви и действайте разумно. Защото в повечето случаи, тези, които трябва да действат, закъсняват с това.

Не слушайте тези, които ви казват, че свободното движение и икономиката трябва да имат надмощие. Теорията за груповия или стаден имунитет не сработи, не помага и дори е смъртоносна в този случай.

Затова, ако в държавата ви все още може да се води нормален живот, потърсете значението на думата световна пандемия в речника. Вижте новините, информацията на СЗО и разберете какво се случва в страни като САЩ, Испания и Италия. Останете си у дома!

Погрижете се за себе си

Погрижете се за себе си, вземете предпазни мерки и напускайте дома си само при крайна необходимост. И най-важното, грижете се за любимите си хора и за тези, които са най-уязвими към болестта.

Едно от предимствата на времето, в което живеем, за което трябва да бъдем благодарни, е технологичният прогрес позволяващ ни да поддържаме връзка с любимите ни хора.

Днес дори е по-лесно да продължите да подхранвате любовта и да се грижите за хората, които обичате от дома си, за да сте в безопасност и за да изравним кривата на заразата.

Използвайте телефона си, говорете си чрез видео обаждания, общувайте и споделяйте положителни емоции колкото можете по-често. Гордейте се със себе си дори само заради факта, че сте си вкъщи и се грижите за безопасността си. В това време тези простички действия са най-важни.

Надяваме се, че сте добре в пандемията с коронавируса.

Нуждаем се от вас; вие сте важни

Надявам се, че сте добре. В каквато и ситуация да се намирате, желаем ви спокойствие и сила. Тъй като както Карл Саган бе казал, всички сме ценни и необходими. Едно от нещата, които научихме, за съжаление, с тази пандемия на коронавируса, е фактът, че човешкият живот е крехък и нежен, като утрешна мъгла.

Нуждаем се от вас. Независимо от националността, религията, ценностите, мислите и професията ви, вие сте важни и необходими. Важни сте за нас, важни сте и за любимите си хора.

Днес най-ценното, което имаме са солидарността и отговорността на тези, които разбират, че трябва да защитават себе си, за да предпазят и останалите.

Затова трябва да разберете, че останалите са важни колкото вас. Не е време за индивидуализъм и егоизъм, каквито примери виждаме по телевизията и интернет. Време е да се обединим в борбата срещу вируса.

Препоръчваме ви да прочетете и: САЩ тестват ваксина срещу коронавирус

Знам, че се страхувате, но всички сме така, а и това време ще отмине

Всички се страхуваме. Във всяка една неочаквана ситуация е абсолютно нормално да изпитваме страх. Но не позволявайте та това чувство да вземе превес над вас. В противен случай ще започнете да си вредите на самите вас.

Затова положете усилия да контролирате единственото нещо, което можете: решенията и поведението си. Запазете спокойствие и живейте отговорно. Опитайте се да помогнете на другите колкото се може повече.

За момента единственото, от което се нуждаете, е да запазите безопасността си. Вдъхновете се от котките! Те прекарват години в наблюдаване на света от прозореца, гушкат се в завивките и вярват, че всичко ще бъде наред.

И накрая – надявам се, че сте добре. Надявам се, че всички ще се справим с това заедно…като си останем вкъщи!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.