Хаштаг #останетесивкъщи: Направете дома си свят на възможностите

Индивидуалните действия са задължителни за общото добро. Хаштагът #останетесивкъщи е повече от акт на цивилизованост и отговорност; може да ни даде изключителна възможност да направим нашият дом място на връзка и възможности, от които трябва да се възползваме.
Хаштаг #останетесивкъщи: Направете дома си свят на възможностите

Последна актуализация: 21 март, 2020

Направете вашия дом един свят, богат на възможности, място за чудесно време, прекарано с вашите близки хора и вашите хобита. Четете, играйте, насладете се на хубавите филми, разговаряйте, спете, поглеждайте хората, които обичате в очите, и най-важното, бъдете отговорни. Време е да се погрижите за себе си, да защитите околните и да се идентифицирате с хаштаг #останетесивкъщи, който вече е натрупал популярност.

Да го приемем. Малко от нас са могли да предвидят, че 2020 година ще има толкова много предизвикателства за нас. Милиони хора по света са щели да спрат своите шумни и видимо неконтролируеми следи поради един враг, който ние можем да видим само с помощта на микроскоп. Той е по-малък от една бактерия и същевременно е интелигентен колкото едно живо същество. Защото иска оцеляване, да покори колкото се може повече клетки и да се размножи.

Най-вероятно, по един начин, нашият вече плашещ и така мразен коронавирус е доста подобен на нас. Ние може да измислим хиляди метафори за него, но всъщност, това което искаме, е той да спре да се развива. Ние искаме да знаем как точно работи и мечтаем да се измисли ваксина и да се защитим от него завинаги.

Ясно е, че ще постигнем това постепенно. Нашият свят има перфектни и изключителни специалисти, които заслужават повече признание отколкото получават.

Нашите учени със сигурност ще успеят при разработването на няколко ваксини, но в същото време плуваме в тези неясни води, пълни със страх. Това е едно пътуване, по време на което трябва да гребем в същата посока и да сме отговорни.

Оставането вкъщи, за да ограничите степента на заразяване е нашата най-важна задача в момента.

Хаштаг #останетесивкъщи; картинка на коронавирус

Хаштаг #останетесивкъщи – не е време за почивка, а за отговорност

Всяка държава има свой собствен хаштаг за #останетесивкъщи. Те всички отразвяват много повече от една типична цел – това е задължение. Както Александър Велики е казал, „От поведението на един човек зависи съдбата на мнозинството“, и в тази ситуация нашето индивидуално поведение трябва да минава отвъд решенията на нашето правителство.

Целта е лесна и в същото време решаваща. Ние трябва да намалим броя на ежедневните инфекции, така че нашите здравни власти да не избухнат. По този начин, болният може да получи подобаващи грижи и можем да избегнем, доколкото можем, драмата, която в момента се разиграва в Италия.

Нашата отговорност също е малко по-голяма от това. Хаштагът #останетесивкъщи също трябва да защити най-уязвимите част от населението, като например възрастните хора, хора с хронични заболявания и хората със сърдечни, дихателни и други заболявания.

Ние живеем във времена, където едно показване на ласка може да означава смърт на обичан човек. Освен това, трябва да бъдем последователни и отговорни.

Хаштаг #останетесивкъщи: решения, които говорят много за вас точно сега

Хаштагът # останетесивкъщи се е превърнал в мото и нов начин на живот. Обаче, както всички знаем, не всички имат право на този избор.

  • Следователно, трябва да благодарим на всички здравни работници, които не могат да останат вкъщи. Те са винаги нашите неспоменати герои повече от всякога в наши дни.
  • Трябва също да благодарим и на тези, които гарантират, че не сме лишени от нищо за ежедневна употреба: производители, фермери, куриерски фирми, работници в складове и фармацевти.
  • В допълнение, трябва да благодарим на всички тези хора, които са решили да не напускат града си. За съжаление, както виждаме напоследък в Мадрид, много хора са предпочели да напуснат града си и да се преместят в своите ваканционни селища. Тези прибързани решения само ще увеличат броя на заразените хора.
  • По подобен начин, трябва да погледнем в друга област. Трябва да помислим за всички деца, които се грижат за своите баба и дядо, като не ги посещават в тези трудни периоди, намалявайки опасността от заразяване.
Снимка на майка и дъщеря, прегърнати

Не сте затворник в собствения си дом: вашия дом може да се превърне в свят на възможностите

Хаштагът #останетесивкъщи трябва да бъде повече от едно предпазно затваряне. Това новооткрито поведение, като отговор на едно голямо предизвикателство, трябва да се използва за ваше добро.

Не трябва да преживявате периода на вашата карантина по подобие на синдрома на Граф Монте Кристо. Вместо това, бъдете креативни, възприемчиви, оригинални и изпълнени с надежда.

  • Настъпи време да превърнете вашия дом в свят, изпълнен с възможности за вас и за останалите.
  • Това е идеален начин за откриване, например, че работата е нещо чудесно, което може да бъде извършвано с отдалечен достъп много компании.
  • В допълнение към това, това също е изключителна възможност да прекарате подобаващо времето си с вашия любим, деца, приятели, семейство и дори съседи (като оставате вкъщи, разбира се!)
  • В момента, повече от всякога, можете да отделите време да прочетете всички тези книги, които сте искали да прочетете. А какво да кажем за всички филми, които можете да откриете или преоткриете?
  • Можете да отдадете време на вашите пренебрегнати хобита, като например рисуване, писане или музика.
  • Не трябва да забравяте, че много артисти споделят творчеството си онлайн за своята публика и че много музеи провеждат турове чрез социалните мрежи, за да ни разсейват с тяхната култура през тези дни.

Като заключение, знаем, че живеем в трудни времена. Несигурността е спътник в живота,  с който трябва да свикваме. Добрата новина е, че имаме капацитета да сме разбиращи. Като работим заедно и се доверяваме на нашите ценности и гражданско самосъзнание, със сигурност ще превъзмогнем успешно тази ситуация.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.