Може ли да се отслабне с ябълковия оцет?

Ябълковият оцет е страхотен прочистващ агент, който подпомага детоксикацията и елиминира вредните вещества в тялото.
Може ли да се отслабне с ябълковия оцет?

Последна актуализация: 07 февруари, 2019

Ябълков оцет. Вече знаем, че помага при храносмилането, представлява диуретик и е богат на калий. Но може ли също да разчитаме на отслабване  с негова помощ? Безопасен ли е за пиене или би могъл да е нездравословен? Ще ви разкрием това в днешната статия!

Свойства на ябълковия оцет за отслабване

Както още нашите баби и дядовци са знаели, няма нищо по-добро за подобряване на храносмилането и предотвратяването на газове от 1 супена лъжица ябълков оцет, смесен с вода. Опитвали ли сте някога? Ябълковият оцет предлага безброй ползи, затова си струва да опитате. Но днес ще се съсредоточим върху интересните му свойства за отслабване. Действа ли наистина? Безопасен ли е или има нежелани странични ефекти?
Ябълковият оцет наистина може да се приема като добавка към здравословния начин на хранене, но запомнете – никога не консумирайте само и единствено ябълков оцет прeз деня.
Той е  допълнение към диетата за отслабване, но трябва да се съобразите с някои насоки. Нека разберем как да използваме ябълковия оцет за отслабване.

  • Той е невероятен за прочистване на червата

Това е така, защото ябълковият оцет съдържа оцетна киселина, която помага за предотвратяването на запек, предотвратява натрупване на бактериите в лигавицата на червата и спира образуването на газове. Много е полезен, ако страдате от лошо храносмилане или подуване на корема, особено към края на деня. Така че ябълковият оцет може да бъде от голяма полза за премахване на излишните вещества от организма.

  • Ябълковият оцет е много засищащ

Знаехте ли това? Ако опитате да изпиете чаша вода с 1 или 2 супени лъжици ябълков оцет преди хранене, ще забележите, че не усещате нуждата да ядете прекалено бързо или прекалено много.

  • Той е богат на витамин А

Каква е ползата от витамин А? Той помага в грижа за кожата, осигурява хидратация и възстановява еластичността.

  • Ябълковият оцет е чудесен диуретик

Благодарение на съдържанието си на калий, той прави кръвта малко по-алкална, което помага в борбата с виене на свят, предотвратяване на задържане на течности и облекчаване на спазми.

  • Той прочиства храносмилателната система

Кара ни да се чувстваме по-леки и тялото може да функционира по-ефективно.

Препоръки за отслабване с ябълков оцет

Препоръки за отслабване с ябълков оцет 

Най-добрият начин да направите това е да пиете малко ябълков оцет преди хранене. Как? Добавете 1 супена лъжица към чаша вода, разбъркайте добре и изпийте, преди хранене. Правете това преди закуска, обяд и вечеря и веднага ще започнете да виждате положителните резултати. Някои хора добавят малко мед за вкус, но като цяло това не е нужно.

Забележки

Не забравяйте обаче, че ще започнете да отслабвате, ако допълните ябълковия оцет със здравословна и балансирана диета. Ако хапвате чийзбургер с гарнитурата от пържени картофи и парче торта, макар преди това да сте изпили ябълков оцет, това няма никакъв смисъл. Знаете, че за да отслабнете, трябва да направите някои промени и да ограничите консумацията на мазнини, пържени храни, сладкиши и готови пакетирани храни.

Заменете тези храни с по-здравословен избор като храни, които са богати на фибри, витамини и минерали. Подпомогнато от ябълков оцет, храносмилането ще се подобри, тялото ще бъде по-способно да се прочисти и ще изгори повече мазнини. Определено си заслужава да опитате – така че готови ли сте?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.