Може ли да се отслабне с ябълковия оцет?

· 12.04.2016
Добавете 1 супена лъжица към чаша вода, разбъркайте добре и изпийте преди хранене сутрин, обед и вечер

Ябълков оцет. Вече знаем, че помага при храносмилането, представлява диуретик и е богат на калий. Но може ли също да помогне да отслабнете? Безопасен ли е за пиене или би могъл да е нездравословен? Ще ви разкрием това в днешната статия!

Отслабващи свойства на ябълковия оцет

Както нашите баби и дядовци са знаели, няма нищо по-добро за подобряване на храносмилането и предотвратяването на газове от 1 супена лъжица ябълков оцет, смесен с вода. Опитвали ли сте някога? Ябълковият оцет предлага безброй ползи, затова си струва да опитате. Но днес ще се съсредоточим върху интересните му свойства за отслабване. Действа ли наистина? Безопасен ли е или има нежелани странични ефекти?
Ябълковият оцет наистина може да се приема като добавка към здравословния начин на хранене, но запомнете – никога не консумирайте само и единствено ябълков оцет прeз деня.
Той е предназначен за допълнение към диетата съгласно някои насоки. Нека разберем как да използваме ябълковия оцет за отслабване.

  • Той е невероятен за прочистване на червата. Това е така, защото ябълковият оцет съдържа оцетна киселина, която помага за предотвратяването на запек, предотвратява натрупване на бактериите в лигавицата на червата и спира образуването на газове. Много е полезен, ако страдате от лошо храносмилане или подуване на корема, особено към края на деня. Така че ябълковият оцет може да бъде от голяма полза за премахване на излишните вещества от организма.
  • Ябълковият оцет е много засищащ. Знаехте ли това? Ако опитате да изпиете чаша вода с 1 или 2 супени лъжици ябълков оцет преди хранене, ще забележите, че не усещате нуждата да ядете прекалено бързо или прекалено много.
  • Той е богат на витамин А. Каква е ползата от витамин А? Той помага в грижа за кожата, осигурява хидратация и възстановява еластичността.
  • Благодарение на съдържанието си на калий ябълковият оцет е чудесен диуретик. Този минерал прави кръвта малко по-алкална, което помага в борбата с виене на свят, предотвратяване на задържане на течности и облекчаване на спазми.
  • Тъй като прочиства храносмилателната система, се чувстваме по-леки и тялото може да функционира по-ефективно.

Как да използваме ябълковия оцет за отслабване?

2-iabulkov-otset

Най-добрият начин да направите това е да пиете малко ябълков оцет преди хранене. Как? Добавете 1 супена лъжица към чаша вода, разбъркайте добре и изпийте, както казахме, преди хранене. Правете това преди закуска, обяд и вечеря и веднага ще започнете да виждате положителните резултати. Някои хора добавят малко мед за вкус, но като цяло това не е нужно.

Не забравяйте обаче, че ще започнете да отслабвате, ако допълните ябълковия оцет със здравословна и балансирана диета. Ако хапвате чийзбургер с гарнитурата от пържени картофи и парче торта, макар преди това да сте изпили ябълков оцет, това няма никакъв смисъл. Знаете, че за да отслабнете, трябва да направите различни промени и да ограничите консумацията на мазнини, пържени храни, сладкиши и готови пакетирани храни. Заменете тези храни с по-здравословен избор като храни, които са богати на фибри, витамини и минерали. Подпомогнато от ябълков оцет, храносмилането ще се подобри, тялото ще бъде по-способно да се прочисти и ще изгори повече мазнини. Определено си заслужава да опитате – така че готови ли сте?