Лесни прически у дома за всеки ден и за официални поводи

Експериментирайте с викториански къдрици, плажни вълни или аксесоари за коса
Лесни прически у дома за всеки ден и за официални поводи

Написано от Yamila Papa Pintor

Последна актуализация: 25 май, 2022

Понякога не ви остава време да посетите фризьорския салон или да се вмъкнете между вече заетите часове на коафьора преди голямата вечер. Друг път се оказва, че отново няма как да отделите пари от бюджета за промяна на стила си преди важна среща. В подобни случаи трябва да сте достатъчно находчиви и да се научите да оформяте косата си вкъщи. Дори да нямате никакви професионални умения във фризьорството. Подготвили сме няколко идеи за лесни прически, които можете да направите у дома си само за няколко минути.

Няколко прически за 2 минути

Понякога са необходими само експериментален дух и малко въображение, за да превърнете основните лесни прически в свой приоритет. Сред тях са:

Висока конска опашка

Лесна да се направи и изглежда страхотно за официално събитие (фирмено парти, важна среща, бизнес вечеря) или небрежно събиране (ден на плажа, бар). Това е практична и удобна прическа, отнема само няколко минути и е един чудесен вариант да придадете разнообразие на външния си вид. Можете да изправите косата си, за да придобие повече блясък или да добавите къдрици за по-разчупена визия. Машата с приставка пък влиза в употреба за оформяне на големи къдрици, които също са красив вариант.

Плитки

Съществуват безбройни разнообразни прически с плитки. Това е отличен начин да раздвижите обичайния си вид за една луда нощ навън или за официално събитие, защото плитките умеят да внушават усещане за стил. Дори да става въпрос за ежедневно решение, плитките пак ще спасят положението. Ако обичате експерименти с асиметрията, винаги можете да опитате една странична или извита около главата плитка.

лесни прически с плитки

Кок

Бърза и лесна прическа, която придава на вида ви елегантност за всякакви поводи. Възползвайте се от свободата, която кокът предлага както през деня, така и вечерта. И високият и ниският кок могат чудесно да се комбинират с различни аксесоари, а за по-фатален вид добавете бретон или къдрици.

оформяне на косата в красиви прически у дома

Висока плитка

Изглежда страхотно и е лесна да се направи. Високата плитка е елегантен вариант, идеален за по-специална вечер навън или луксозно събитие. Ако я комбинирате с кок или опашка, ще й придадете малко по-гъвкав и палав вид.

Странична конска опашка

Дали ще пада върху рамото ви или ще е вдигната малко по-нависоко, страничната конска опашка ви придава закачливо-забавен вид. Тя е проста за изпълнение и ви помага да укротите тъкмо тези единични кичури коса, които винаги се изплъзват от вашата прическа. За дамите с къдрава коса – използвайте маша за къдрене, за да оформите прическата. Дамите с права коса пък могат да използват машата, за да придадат обем и очертания.

Страничен кок

Много елегантно решение, лесно за постигане и подходящо за всеки повод. Смъкнете традиционния кок надолу и настрани, добавете аксесоари (например фиби) и сте готови за всякакви предизвикателства. Ако косата ви е на етажи, можете да ги използвате, като оформите хлабав кок и оставите кичурите да падат небрежно от другата му страна.

Препоръчваме ви да прочетете и: 4 естествени средства за укрепване на косата

елегантни къдрици - лесни прически у дома

Плажни вълни

Свободно падащите, асиметрични къдрици ненапразно носят това красноречиво име. Перфектни за лятото, когато всичко, което искате, е да се забавлявате на плажа и да оставите косата ви да се носи от непринудено от вятъра, без да се притеснявате.

Небрежен “боб”

Още един стайлинг, който е прост, лесен за поддържане и същевременно изглежда невероятно и в непринудена, и в официална обстановка. За феновете на късата коса небрежният “боб” е чудесна възможност и предлага разновидности – класическа черта, черта до брадичката или асиметрично срязване.

Конска опашка с бретон

Независимо дали отивате на сватба на най-добрия ви приятел, на интервю за работа, кръщене или на закуска с компания, ще изглеждате красива. Оформете опашката на средна височина и изправете бретона или го издърпайте така, че да има малко неравен вид.

Викториански къдрици

Обратно към епохата на женственост и елегантност. Факт е, че тази прическа изисква много лак за коса, но пък е гарантирано, че ще ви забележат. Не забравяйте да добавите отличителни обеци или колие и бъдете готови да ви поставят етикет на съблазнителка и чаровница.

Диви вълни

За дамите с дълга коса това е една отлична възможност за дните, когато искате да я оставите свободна, но оформена в прическа. Очертайте отделните кичури с маша с приставка за големи къдрици или да ги оформете с плоска четка и сешоар. Целта е да ги направите естествени и свободно падащи.

Ленти, фиби, шноли, диадеми за коса

Ако досега сте пренебрегвали аксесоарите за коса, то е време да преосмислите подхода си и да улесните заниманията с прическата си. На ваше разположение са стотици модели ленти, фиби, шноли и диадеми, които да подчертаят индивидуалността на вашия гардероб (палто, портмоне, колан или обувки). Доброто цветово съчетание на аксесоарите за коса и останалите елементи от визията ви са сигурен начин да се откроите.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.