4 естествени средства за укрепване на косата

Следващите идеи са много прости и практични за приготвяне в домашни условия, ето защо няма да имате никакъв проблем да ги приложите на практика
4 естествени средства за укрепване на косата

Написано от Ekhiñe Graell

Последна актуализация: 26 август, 2022

Косата определено е една от най-важните части на тялото , когато става въпрос за естетика. Въпреки това, не е достатъчно само да изглежда добре през цялото време – трябва да се грижим добре за нея, особено за предотвратяването на някои от най-честите проблеми, като например загуба на косата. Това е тенденция както при мъжете, така и при жените. Ще ви предложим някои естествени средства за укрепване на косата ви.

В действителност, следващите идеи са много прости и практични за приготвяне в домашни условия, ето защо няма да имате никакъв проблем да ги приложите на практика.

Във всяко едно отношение, важно е да се има предвид, че главата е много чувствителна зона, така че ако имате сериозни или постоянни проблеми, най-добре би било да се консултирате със специалист. Дерматолозите са най-подходящи, които могат да ви прегледат и да дадат решения за проблемите ви.

Гренетин

Гренетинът е продукт, който е много популярен, тъй като от него се произвежда желатин. Като цяло, гренетинът е протеин, който се намира в костите, кожата и хрущялния колаген на някои животни.

Разбира се, както вече сте разбрали, гренетинът помага за укрепване на косата, тъй като съдържа голямо количество колаген.

Ако това не е достатъчно, освен че е полезен за косата ви, той също така укрепва ноктите ви.

за укрепване на косата преди всичко трябва да сте наясно каква е структурата на косъма

Най-добрият начин за подсилване на косата с гренетин е чрез добавяне на малко пакетче от този протеин към бутилката шампоан, който използвате обикновено и го разклатете, докато се смеси добре. Нанесете върху косата, след което го изплакнете.

Ако искате да имате по-добри резултати, препоръчваме ви разтваряне на гренетин в половин чаша топла вода и прилагането му върху косата, след което се изплаква.

Зехтин за укрепване на косата

Както знаете, зехтинът има много интересни свойства, които са от голяма помощ за решаване на различни проблеми. В този случай, зехтинът също така допринася за укрепване на косата ви.

Това също кара косата ви да не изглежда повехнала като я прави блестяща и я овлажнява. За да се постигне това, просто добавете две супени лъжици масло върху суха коса преди къпане.

Важно е да носите шапка за душ, така че маслото да подейства върху косата ви. В действителност, парата от банята също ще помогне на маслото по-добре да проникне в целия скалп.

След около десет минути, трябва да махнете шапката и изплакнете косата си както обикновено. Можете да използвате шампоан и балсам.

Мед

медът също спомага процеса за укрепване на косата

Медът е друг продукт с естествен произход и много помага на слабата или чуплива коса или тази, която капе лесно. Благодарение на своите хранителни вещества, медът укрепва и дава сила на косата ви. В този случай, можете да добавите малко мед към косата си и да го разнесете добре с пръсти.

Може леко да масажирате, така че медът да проникне по-дълбоко.

След 15 или 20 минути, което е достатъчно за меда да подейства, трябва да го премахнете с топла или гореща вода. Поради това, най-добре е да измиете косата си с шампоана, който обикновено ползвате.

Интересен факт е, че използването на мед ежедневно може да изчисти косата ви или да й придаде блясък. В действителност, този продукт се използва в някои обикновени шампоани закупени в магазин, за да произведе същия ефект.

Яйце

Колкото и невероятно да звучи, яйцата са друг вариант за укрепване и разкрасяване на косата. Това е така, защото яйцата са богати на витамини Е и D, които са от основно значение за укрепване на косата и ноктите.

Въпреки че можете да се възползвате от ползите им като ги ядете, истината е, че можете да получите по-добри резултати, ако ги прилагате директно в косата.

яйцата за пълни с витамини за укрепване на косата

Много е лесно: разбийте сурово яйце в чаша и след това го нанесете върху целия скалп чрез леко масажиране с върховете на пръстите си, така че да проникне по-добре. Оставете го да подейства в продължение на 15 минути и след това изплакнете косата.

Много е важно да направите това със студена или топла вода, но никога с гореща.

Може да ползвате шампоан и балсам, за да отстраните напълно всички остатъци от яйцето.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.