Ледена терапия за тонизиране и отслабване

Детоксикира организма, естествено повдига увисналата кожа и подпомага притока на кръв.
Ледена терапия за тонизиране и отслабване

Последна актуализация: 02 февруари, 2019

Чували ли сте за тази техника, наречена “ледена терапия”, която използва студа, за да помогне за отслабването? Искате ли да научите повече? Прочетете тази статия!

Студено за загуба на тегло?

Да, правилно сте прочели. Възможно е да съществуват табута, когато става дума за използване на студеното като лечение, но то може да бъде много полезно. Например, ако страдате от болки в гърлото, яденето на натрошен лед ще помогне на гърлото да се почувства много по-добре, отколкото пиенето на горещ чай, защото студеното ще успокои дразненето и в същото време ще го освежи. Но това ще обсъдим  друг път.

Сега ще се фокусираме върху връзката между леда и загубата на тегло. Ако сте опитвали други техники, използващи топлинна енергия и не сте загубили и грам, тогава може би ще се заинтересувате от тази ледена терапия.

Много проучвания показват, че прилагането на лед в определени части на тялото помага при изгарянето на мазнини. Очевидно това е много ефикасно за намаляване на размера и укрепване на кожната тъкан. Ако не вярвате, просто помислете за това как, тялото се чувства след хладен душ или плуване в неотоплен басейн.

Техника, наречена "ледена терапия" за отслабване

Какво представлява ледената терапия?

Сигурно се чудите, колко лед може да е необходим, за да отслабнете? Ледената терапия е прилагане на лед в области на тялото, които са отпуснати или са с повече подкожни мазнини. Целта е да могат да се втвърдят и да отслабнат. Какви са ползите от това лечение?

 • Детоксикира организма.
 • Стяга и втвърдява тъканта.
 • Естествено повдига увисналата кожа.
 • Лекува целулит.
 • Подпомага притока на кръв (трябва да бъде придружено с ексфолираща терапия).
 • Намалява размера само с няколко сесии.

Ледената терапия става популярна в Мексико в началото на 2000 г. и е иновативна масажна техника.  Комбинирана със здравословна диета и физически упражнения, предоставя важни ползи за организма. Резултатите се виждат още с първото прилагане. Ледената терапия  в комбинация с лечебни растения, увеличава усвояването на мазнини и стимулира производството на нови клетки.

Съществуват няколко различни начина за прилагане на лед върху кожата и за извличане на ползите от него. Може да използвате торбичка или пакетче гел, предназначени за конкретни области на тялото, като очите и корема. Просто замразете тези аксесоари и след това ги приложете върху желаната зона. Ако искате да опитате ледена терапия у дома, сложете няколко кубчета лед в торбичка, увийте ги в тънък плат и приложете върху областите, в които искате да отслабнете или да стегнете кожата.

За ледена терапия у дома - приложете торбичка с лед върху тялото

В големите градове в САЩ и Европа съществуват специализирани центрове, които предлагат ледена терапия. Като първо стъпка се използва специална кал за пречистване и ексфолиране на кожата, активиране на притока на кръв и подготвяне на областта за следващия етап. Сесията завършва с леден масаж. Не са докладвани никакви странични ефекти.

За кого е подходяща ледена терапия?

Тази терапия се препоръчва за всеки, който иска да стегне кожата и да отслабне. Тя не е само за жени, въпреки че 95% от потребителите й са именно дами. Особено се препоръчва за жени след раждане и кърмене, защото е по-малко агресивна от другите техники. Все още няма противопоказания и може да се използва веднага след раждането.

В допълнение, ледената терапия може да се използва от жени на възраст над 40, които започват да забелязват загуба на стегнатост в областта на гърдите, бедрата и корема. Във всеки от тези случаи ледът стяга и освежава.

Съществуват различни видове лед на пазара, които увеличават ефикасността на терапията, ако желаете да я прилагате у дома. Например, някои включват различни видове масла и билки, които предлагат ефекти в допълнение към отслабване и стягане.

Ледена терапия се препоръчва за всеки, който иска да стегне кожата

Можете да приготвите:

 • Анти-стречинг лед
 • Лед за плосък корем
 • Лед за намаляване на размера
 • Лед за лице
 • Лед за борба с увисването
 • Лед за след раждане

Как да правим ледена терапия у дома

Може би не разполагате с време или пари, за да отидете в клиника по ледена терапия в някой голям град. Не се притеснявайте! Можете да се насладите на ефикасна ледена терапия в уюта на собствения си дом.

Нужни са ви:

 • 3 супени лъжици хвощ
 • 1 шепа розмаринови листа
 • 3 супени лъжици разтворимо кафе
 • 1 шепа бръшлян
 • 1 кг. зелен чай или йерба
 • ½ литър вода

Инструкции:

Сварете съставките в продължение на 15 минути. Отстранете от огъня и оставете да се охладят до стайна температура. Изсипете в пластмасов съд (дори по-добре, ако имате форма за кубчета лед) и поставете във фризера, докато се замрази.

След като се замрази, използвайте получения лед, за да масажирате зоните, които искате да намалите или стегнете, винаги с кръгови движения. Моля, обърнете внимание – ако имате чувствителна кожа, увийте леда в кърпа или найлонова торбичка.

Може да ви заинтересува ...
Ефикасни упражнения за отслабване
Здраве и КрасотаПрочетете го в Здраве и Красота
Ефикасни упражнения за отслабване

Спортът предлага разнообразни упражнения за отслабване. Препоръчително е да изберете спорт, който изисква постоянно физическо натоварване.