7 билки за отслабване

Хвощът е отличен съюзник в борбата с мазнините и може дори да предотврати появата на целулит
7 билки за отслабване

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

За оптимални резултати препоръчваме да комбинирате тези 7 билки за отслабване, за които ще ви разкажем по-долу, със здравословна диета и упражнения, и да пиете поне 2 л. вода на ден.

Правите редовно упражнения, спазвате здравословна диета и въпреки това не отслабвате? Спокойно, не сте сами. Има хора, които просто не могат да се въздържат от хапването между основни ястия или имат бавен метаболизъм. Каквито и трудности да срещате, ще откриете, че консумацията на определени билки намалява апетита, изгаря мазнините и дава повече енергия. Те ще ви дадат нови сили. Ако търсите начин да изпълните плана си за загуба на тегло, опитайте следните 7 билки за отслабване!

Билки за отслабване

Зелен чай

Знаете, че той е част от много програми за отслабване и се нарежда сред най-модерните средства за тази цел. Това е така, защото зеленият чай съдържа идеалните добавки за отслабване. Включва в състава си и естествени минерали и катехини. Тези а нтиоксиданти ускоряват метаболизма и изгарят мазнини. Освен това минералите в зеления чай, като например калий и магнезий, са отлични диуретици. Те могат да ви помогнат за елиминиране на излишната вода и – съответно – отслабване.
Проучване, направено от Американския журнал по клинично хранене, показва, че изследвани лица, които пият 690 мг. екстракт от зелен чай дневно в продължение на няколко месеца, отслабват повече от тези, които не го консумират.

Хвощ

Билки за отслабване

Ако обаче го добавите към вашата диета, ще ви помогне да се прочистите.

Берберис

Берберисът (или кисел трън) е билка, известна със своята способност да намалява тревожността. Тя може да ви помогне да се въздържите от леката закуска поради стрес, която често води до напълняване. Тази билка е известна също и с това, че помага за доброто храносмилане и стимулира метаболизма.

Артишок

Артишок

диуретичниВашата храносмилателна система и метаболизъм ще ви бъдат благодарни, а и ще усетите колко много засища!

Бреза

Желателно е да включите брезата във вашата диета, защото стимулира бъбречните функции и спомага за премахването на токсините и излишните течности от тялото. Можете да се възползвате и от нейните противовъзпалителни свойства. Брезата стимулира производството на жлъчка от черния дроб, като по този начин подпомага бъбречните функции.

Фукус

Чай

ФукусътводораслифосфорНе трябва да консумирате фукус всеки ден,фукус

Йерба мате

Известна със своите термогенни свойства, билката йерба мате се използва често като добавка за отслабване. Освен това ще ви накара да се чувствате сити дълго време.

Съвети

  • За да се извлече максимална полза от тези билки, препоръчваме да ги консумирате като разтвор или чай.
  • Никога не трябва да пиете от тях по-често от веднъж дневно, тъй като са лечебни растения, които могат да имат неочаквани странични ефекти.
  • За да сте сигурни, че извличате максимална полза, винаги комбинирайте билките със здравословна диета и редовни физически упражнения. Пийте по 2 л. вода на ден.
  • Препоръчваме ви да се консултирате с вашия лекар, преди да започнете да консумирате тези билки за отслабване, в случай, че страдате от диабет, хипертония, сте бременна или редовно приемате някакви лекарства, тъй като могат да имат негативни взаимодействия или странични ефекти.
Може да ви заинтересува ...
Невероятни вегетариански рецепти за отслабване
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Невероятни вегетариански рецепти за отслабване

Ако искате да отслабнете, без да се лишавате от нови вкусове и аромати за вашите сетива, вижте нашите предложения за вкусни вегетариански рецепти.  • Abdul G Dulloo, Claudette Duret, Dorothée Rohrer, Lucien Girardier, Nouri Mensi, Marc Fathi, Philippe Chantre, Jacques Vandermander; Efficacy of a green tea extract rich in catechin polyphenols and caffeine in increasing 24-h energy expenditure and fat oxidation in humans, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 70, Issue 6, 1 December 1999, Pages 1040–1045, https://doi.org/10.1093/ajcn/70.6.1040

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.