Лесно домашно лечение на целулит

Първата стъпка е ексфолиращ масаж, който премахва мъртвите клетки на кожата и отваря порите
Лесно домашно лечение на целулит
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Okairy Zuñiga

Последна актуализация: 27 април, 2023

Преди да се прилага каквото и да е лечение на целулит, е важно да се ексфолира областта. Първо направете лек масаж, за да се отпуснат натрупаните токсини и мазнини.

Не се примирявайте с мисълта, че трябва да живеете с целулита. Можете да се отървете от него. И не е нужно да се харчат абсурдни суми за скъпи продукти, които ще ви изпразнят портфейла. Не, това е напълно ненужно. Съществуват различни способи за природно лечение на целулит, които ще помогнат той да намалее и да стане по-малко забележим.
В днешната статия ще ви кажем всичко, което трябва да знаете, за да приготвите някои ефикасни домашни лекове срещу целулит. Но трябва да имате нещо много важно предвид. За да могат тези природни лечения да работят правилно, трябва да направите дълбока ексфолиация на кожата, преди да ги прилагате.

Честото ексфолиране на областите, в които имате целулит, помага да се отпуснат и разтворят мазнините, които са се натрупали под кожата, и изхвърля всякакви токсини от организма.
Посланието е ясно: Всяко домашно лечение на целулит трябва винаги да бъде придружено от ексфолиращ масаж.

Първа стъпка: ексфолиация

Първа стъпка при лечение на целулит

Това е първата проста стъпка за лечение на целулит. Единственото, което ви трябва, е малко зехтин или слънчогледово олио,целулит
Този ексфолиращ масаж премахва мъртвите клетки на кожата и отваря порите

Втора стъпка (вариант 1): лимон и зехтин

Лимон и зехтин

Обелете няколко лимона и сложете кората в буркан, като я покриете със зехтин. Запечатайте буркана и го оставете на хладно и тъмно място в продължение на седмица. Уверете се, че буркана или бутилката, която използвате, е стерилизирана преди това, за да не се замърси зехтина с други вещества.
След една седмица можете да отворите буркана или бутилката, да отцедите зехтина и да добавите още зехтин, за да разредите сместа.
Не забравяйте, че лимоновият сок винаги трябва да се разрежда, тъй като, поради стягащите си свойства, може да раздразни кожата ви. Трябва да го използвате само през нощта, защото цитрусовите масла са фоточувствителни и могат да причинят изгаряне на кожата, ако сте изложени на пряка слънчева светлина.

Втора стъпка (вариант 2): семена от авокадо

Семена от авокадо

Друго домашно лечение на целулит е със семена от авокадо.
Сложете нарязаните или натрошени семена в буркан и добавете малко зехтин,бадемово масло

Трета стъпка при лечение на целулит

Последната стъпка е да се приложи един от тези лекове върху кожата в областта, където имате целулит, за няколко минути. Трябва да го правите често – най-малко веднъж седмично.
Сега, след като вече знаете как да извършите тези прости антицелулитни процедури, вие имате под ръка някои ценни оръжия, които ще ви помогнат да подобрите значително външния вид на тялото си. Така че виждате, наистина може да се преборите с целулита. Единственото, което трябва да направите, е да започнете още днес.

Може да ви заинтересува ...
Перфектната антицелулитна диета
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Перфектната антицелулитна диета

Елиминирането на целулита не е лесна задача. Ето защо решихме да споделим една добра антицелулитна диета, която ще ви помогне да се справите с него...


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.