Лечението с Cyclone на целулит: какво представлява?

Лечението с Cyclone е естетична процедура за намаляване на целулита, обема на тялото и подобряване на цялостното състояние на кожата. Научете всичко за това ново лечение тук.
Лечението с Cyclone на целулит: какво представлява?

Написано от Edith Sánchez

Последна актуализация: 09 август, 2022

Лечението с Cyclone ® е естетична процедура за оформяне на фигурата, премахване на мазнини и излишни течности, стягане на кожата и намаляване на целулита. Това е неинвазивен и гъвкав метод, който се адаптира към специфичните нужди и характеристики на всеки човек.

Един от най-забележителните аспекти на лечението с Cyclone ® е, че може да се прилага навсякъде по тялото и предлага резултати още от първата сесия. Ефектът се забелязва в намаляването на обема и в подобряването на външния вид на кожата.

Много хора искат да оформят силуета си и да намалят локализираните мазнини, без да се налага да ходят в операционната. Лечението с Cyclone ® е отлична алтернатива на това. Съчетава 5 различни техники.

Как действа лечението с Cyclone ®?

Лечението с Cyclone ® е процедура, предназначена за премахване на телесните мазнини без операция по прогресивен начин. Като цяло, то се фокусира върху премахването на целулита, локализираните мазнини и отпуснатостта.

Машината, с която се изпълнява, е създадена в Испания и е в експлоатация от 8 години. Един от най-забележителните аспекти е, че позволява процедурите да бъдат персонализирани, така че да се адаптира към вида на мазнините на всеки човек.

Наричат го циклон, защото е като циклон, който помита всичко, което уврежда външния вид на тялото. Оборудването обединява 5 различни технологии и е в състояние да работи в области, които са трудно достъпни, като вътрешната част на ръцете и бедрата и областта на кръста.

Техниките се допълват взаимно и позволяват много изчерпателен резултат. Ето какви са те.

1. Кавитационен ултразвук

Кавитационният ултразвук на лечението с Cyclone® е процедура, насочена към намаляване на мазнините и дрениране на задържането на течности. Ефектът от тази технология е образуването и след това имплозията на микромехурчета.

Когато се направи имплозия, се освобождава въздействие на енергия, което допринася за разграждането на мазнините. Това помага за управление на целулита, при локализирани мазнини и „портокалова кожа“.

Кожа с целулит

Така наречената “портокалова кожа” е кожна проява на целулит с забележими изменения в областта на бедрата.

2. Монополярна радиочестота

Монополярната радиочестота е система, която излъчва енергия през електрод.

Тя влиза в контакт с зоната, която трябва да бъде третирана, и предизвиква термичен ефект, който генерира липолиза или мобилизиране на липиди, което унищожава мастните натрупвания. Методът прониква по-дълбоко и стимулира синтеза на колаген и еластин. Това прави кожата по-стегната.

3. Система за видео проследяване

Лечението с Cyclone ® е оборудвано със система, която има видеокамера с висока разделителна способност. Тя дава възможност да се локализират точките, където трябва да се фокусира високочестотният ултразвук. Това от своя страна дава възможност да се разграничи зоната, която ще се третира в реално време, дори ако пациентът се движи.

4. HIFU ултразвук

HIFU или високоинтензивен фокусиран ултразвук е една от ключовите технологии в лечението с Cyclone®. Това е високочестотен ултразвук, който унищожава мастните клетки, без да уврежда съседните тъкани.

Може да проникне в различните слоеве на кожата. Счита се за най-мощната част от подхода, тъй като може значително да намали обема на локализираните мазнини.

5. Ротационна вакуум терапия и биполярна радиочестота

И накрая, ротационната вакуум терапия е част от лечението Cyclone®, която е специално насочена към намаляване на целулита. Първо се нанася антицелулитен крем за мобилизиране на мазнините. Следва всмукващ и ротационен масаж, който прекъсва напрежението на мастните клетки и елиминира „портокаловата кожа“.

Обикновено се прилага в началото и в края на цялата процедура. Биполярната радиочестота обикновено се използва едновременно за стимулиране на производството на колаген и еластин.

Предимствата и ползите от лечението с Cyclone ®

Едно от предимствата на лечението с Cyclone® пред другите процедури е, че 5-те процедури, описани по-горе, се извършват в една сесия. По същия начин няколко части от тялото могат да бъдат третирани в един и същи ден.

По същия начин помага за предотвратяване на увисване на кожата, което се появява при намаляване на обема. Резултатите са видими още от първата сесия.

Като цяло основните му предимства могат да бъдат обобщени по следния начин:

  • Намалява целулита: възможно е да стегнете кожата чрез насърчаване на синтеза на колаген и еластин.
  • Намалява отпуснатостта: прави възможно достигането до най-дълбоките слоеве на кожата и това води до по-стегната текстура.
  • Това лечение елиминира локализираните мазнини: разгражда мастните клетки, без да засяга близките тъкани.
  • Намалява обема: цялостният ефект е намаляване на обема в третираните зони.
Масаж против целулит.
Това лечение може да предложи възможност за намаляване на броя на сесиите, тъй като комбинира различни техники в едно устройство.

Харесвате ли тази статия? Може да прочетете и: Перфектната антицелулитна диета

Съвети и препоръки за лечението с Cyclone ®

Процедурата Cyclone ® се препоръчва за мъже и жени, които искат да намалят обема на телесните мазнини, целулита и да подобрят състоянието на кожата. По време на плана за лечение се препоръчва да поддържате здравословна диета и да тренирате редовно.

Обикновено изисква средно 8 сесии, всяка с продължителност между 60 и 90 минути, веднъж седмично. Истинската промяна често е видима след шестата сесия.

Лечението с Cyclone ® не е болезнено, но може да причини известен дискомфорт в определени области. Може да е по-неудобно за тези, които имат много задържане на течности.

В най-тежките случаи може да са необходими 12 до 24 сесии за постигане на очаквания резултат.

Тази процедура може да се комбинира с LPG, карботерапия или масажна терапия. Не е необходимо да носите компресионно бельо или какъвто и да е вид компресия след това. Това, което се препоръчва, е да се води здравословен начин на живот.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Illing, R. O., Kennedy, J. E., Wu, F., Ter Haar, G. R., Protheroe, A. S., Friend, P. J., … & Middleton, M. R. (2005). The safety and feasibility of extracorporeal high-intensity focused ultrasound (HIFU) for the treatment of liver and kidney tumours in a Western population. British journal of cancer, 93(8), 890-895.
  • Del Castillo Gómez, M. C. (2006). Piel de naranja. Cambio 16, (1802), 76-76.
  • Serdev, N. P., & Serdev, N. (2011). Ultrasound Assisted Liposculpture–UAL: A Simplified Safe Body Sculpturing and Aesthetic Beautification Technique. Advanced Techniques in Liposuction and Fat Transfer, N. Serdev, ed., InTech, Rijeka, Croatia, 135-150.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.