Лечение от мед и чесън за черния дроб

Хапвайте по 1 супена лъжица всеки ден, и ще видите резултатите само след 1 седмица.
Лечение от мед и чесън за черния дроб

Последна актуализация: 16 декември, 2018

Това обикновено лечение от мед и чесън е мощен начин да подобрите здравето на черния дроб. То е естествен антибиотик, който е с високо съдържание на антиоксиданти и витамини, и двете от които могат да регенерират нездравословен или токсичен черен дроб.

Важно е да използвате мед, който е възможно най- чист и органичен. Ако се съмнявате, че медът, който имате у дома е такъв, най-добре е да не го консумирате. В противен случай може да причини повече вреда, отколкото полза.

Независимо от това, простата и невероятна комбинация на органичен чесън и чист пчелен мед ще предостави невероятен вътрешен баланс. Това ще прочисти цялото тяло и ще засили имунната система.

Просто опитайте 1 супена лъжица от това лечение мед с чесън всеки ден, за да започнете да виждате резултатите след 1 седмица. Готови ли сте да започнете?

Ползите от лечение мед и чесън за черния дроб

Едно от нещата, които никога не трябва да забравяте е, че здравият черен дроб е съществена част от ежедневието и общото здравословно състояние.

Лоши навици като тютюнопушене, неправилно хранене и воденето на заседнал начин на живот, всички те може да имат негативни последици за вашето здраве.

Без съмнение сте имали дни, когато чувствате тялото си подуто, имате ниски нива на енергия, лош вкус в устата, или проблеми с храносмилането. Какво причинява всичко това?

Обикновено тези симптоми показват, че черният дроб е пълен с токсини и че не може да се отърве от тях ефикасно. Но преди да се отправите към аптеката, най-добре се консултирайте с личния лекар и подобрете диетата.

 • Здравият черен дроб спомага за правилното кръвообращение и притока на кръв. Той също така елиминира токсините, които се натрупват в организма с течение на времето.
 • Трябва да пиете много течности, за да насърчите тази естествена детоксикация.
 • Черният дроб също се нуждае от достатъчни нива на витамин С и антиоксиданти, които помагат да се регенерира тъканта и да оптимизира своята функция.
 • Следвайте диета, която е натурална, без преработени храни и без съставки като брашно и захар, за да се укрепите здравето на черния дроб.

В същото време, чесънът и меда са 2 невероятни продукта, които може да добавите към дневния прием за допълнително насърчаване на здравословната функция на черния дроб. Ще обясним как действат по-долу.

Мед и чесън за подобряване състоянието на черния дроб

Ползите от органичния мед за здравето на черния дроб

Медът е натурална полза за здравето. Той е богат на глюкоза, минерали, антиоксиданти и витамини, което го прави една от най-благоприятните възможности за избор за черния дроб.

 • Едно от най-добрите свойства на меда е, че това е естествен антибиотик, който се бори с възпалението. Това е благодарение на неговото съдържание на съединение, известно като инхибин, вещество, което има антимикробни свойства.
 • Най-добрият мед за грижа за черния дроб е приготвен от цвета на розмарин. Глюкозата се абсорбира лесно и веднага се превръща в енергия. По този начин той не кара черния дроб да работи прекалено много, нито пък изисква твърде много гликоген в преобразуването.
 • Медът е естествен детоксикиращ агент, който укрепва тъканите на черния дроб и стимулира регенерацията при хора, които страдат от затлъстяване на черния дроб.

И все пак отново трябва да повторим, че медът, който избирате, трябва да бъде чист и органичен.

Чесън за здравето на черния дроб

Чесънът съдържа съединение, наречено алицин, който е мощен антиоксидант, антибиотик и фунгицид – всички от които имат невероятни ползи за здравето на черния дроб.

Много хора са свикнали да консумират чесън на празен стомах. Ако установите, че това ви притеснява или ви придава лош дъх, просто опитайте тази проста и вкусна комбинация от чесън и мед.

Не забравяйте, че чесънът е отличен в борбата с всички патогенни микроорганизми, които са насочени към черния дроб. Освен това помага за премахване на токсините, които понякога могат да се натрупат до опасни нива.

Метаболизмът играе голяма роля тук, докато аминокиселините и протеините укрепват черния дроб, подобряват храносмилането и се борят с лошия холестерол (известен също като LDL).

Как да приготвим това лечение от мед и чесън

Как да приготвим това лечение от мед и чесън

Какво ви е необходимо?

 • 1 стъклена бутилка или буркан
 • 1 глава чесън
 • Достатъчно мед за запълване на капацитета на стъкления съд, който сте избрали

Приготовление

 • Първото нещо, което трябва да направите е да обелите чесъна и почистите скилидките. Нарежете ги на половина с остър нож. Това ще подпомогне натуралните и терапевтични ползи на чесъна да се абсорбират от меда.
 • Следващата стъпка е много лесна. Просто добавете скилидките чесън към стъкления съд и изсипете меда бавно, докато покрие всичко.
 • Целта е да няма никакви мехурчета и да се гарантира, че чесънът е изцяло покрит. Използвайте лъжица, за да се отстраните всички въздушни джобове, които може да са се образували.
 • Покрийте съда плътно и го оставете да престои в продължение на една седмица. След това съдържанието е готово за консумация.
 • Просто хапвайте 1 супена лъжица на ден от този мед и чесън лечение за подобряване на здравето на черния дроб и на цялостното здравословно състояние.

Това е невероятно ефикасно!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Liver, E. A. for the S. of the. (2016). Fast facts about liver disease. https://doi.org/10.1007/BF02424977
 • Khan, S. U., Anjum, S. I., Rahman, K., Ansari, M. J., Khan, W. U., Kamal, S., … & Khan, H. U. (2018). Honey: Single food stuff comprises many drugs. Saudi Journal of Biological Sciences, 25(2), 320-325.
 • Kumar, K. S., & Bhowmik, D. (2010). Medicinal uses and health benefits of Honey: An overview. J Chem Pharm Res.
 • Tsai, C. W., Chen, H. W., Sheen, L. Y., & Lii, C. K. (2012). Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine (Netherlands). https://doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002
 • Rivlin, R. S. (2001). Historical perspective on the use of garlic. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1093/jn/131.3.951S
 • Zou, L., Zhang, R., Gao, H., Xiao, J., & Tipoe, G. L. (2018). Garlic and Liver Diseases. In The Liver (pp. 337-347).

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.