Невероятните ползи от приема на чесън с мед на гладно

Приемът на чесън с мед на гладно със сигурност подобрява цялостното ви здравословно състояние. Няма друго средство, което да ви осигурява едновременно толкова много ползи без никакви странични ефекти
Невероятните ползи от приема на чесън с мед на гладно

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 26 август, 2022

Чесън с мед на гладно? Спомняте ли си филма Шунка, шунка? Хавиер Бардем постоянно ядеше суров чесън, защото го правел силен като камък. Някои го гледаха с насмешка, други – с отвращение, но истината е, че героят му се грижеше за здравето си хапвайки си чесън толкова често.

Ако добавите малко мед към чесъна полезното му действие се увеличава. И двата продукта са мощни антибиотици, грижещи се за имунната ви система.

Причината, поради която ви препоръчваме да приемате тази комбинация на гладно е много проста. Стомахът ви е напълно празен и готов да започне да работи.

Ето защо е добре да започнете деня с нещо, което подготвя стомаха ви да усвои храната по-най-добрия начин.

Това означава две неща: 1) няма да напълнявате и 2) организмът ви ще усвои по-голямата част от хранителните вещества, които ще приемете и ще изхвърли повече токсини.

В днешната статия искаме да ви опишем подробно ползите от приема на чесън с мед на гладно. Внимание.

Защо точно чесън?

Обикновено той е просто добавка към ястията ви, придаваща им аромат. Но ако го консумирате само така губите голяма част от полезните му качества.

Подобрява кръвообращението

Когато чесънът достигне до стомаха ви той увеличава образуването на стомашни сокове. А те играят важна роля за правилното усвояване на желязото.

Освен това той е богат на витамини и минерали, с които подобрявате кръвообращението си.

Чесънът намалява нивото на холестерола и триглицеридите, така че предотвратява сгъстяването на кръвта и позволява нормалния й пренос. По този начин се предпазвате от появата на сърдечно-съдови заболявания.

Подхранва кожата
Красива кожа с чесън с мед на гладно

Чесънът е мощен антиоксидант, възстановяващ клетките ви. Така кожата ви е нежна, гладка и без акне.

Получавате всички тези екстри, без да е необходимо да използвате скъпи козметични продукти. Повечето от тях съдържат предизвикващи възпаления химически вещества, които могат да увредят епидермиса ви трайно.

Подобрява защитните сили на организма

Благодарение на чесъна имунната ви система укрепва и ви пази по-добре срещу микробите и бактериите.

Важно е да поддържате имунната си система в добро състояние, за да избегнете сериозните заболявания като рака. Затова е важно да правите всичко възможно, за да се предпазвате, в противен случай ще сте уязвими срещу честите атаки от вируси и бактерии.

Защо точно мед?

Помага ви да отслабнете

Отслабване с чесън с мед на гладно
Може и да не ви изглежда реално, но е така. Освен че е сладък, медът е и засищащ. Когато хапвате чесън с мед на гладно той ви “нахранва” и намалява апетита ви.

По този начин нивото на стрес и образуването на кортизол намаляват. Това е хормонът водещ до появата на това състояние, така че понижаването му ще ви успокои.

Намалява възпаленията

Главоболие и чесън с мед на гладно
Ака страдате от мигрена или хронична болка добавете мед към менюто си. Невероятният му аромат ще ви успокои. Ще забележите, че вече нямате нужда от толкова много болкоуспокояващи или ибупрофен.

По този начин ще подобрите качеството си на живот и ще можете да отделяте повече време за любимите си дейности, освободени от болката.

Източник на енергия

Дните могат и да са много дълги и уморителни. Задачите ви на работа се увеличават и ви е все по-трудно да дочакате края на деня, без да сте напълно изтощени. Затова много хора прибягват до енергийните и подсладени напитки.

С течение на времето обаче последствията от тези напитки са по-скоро вредни, отколкото полезни. От друга страна медът ви осигурява допълнителна енергия, без никакви вредни странични ефекти.

Не пропускайте и: 10 крадци на енергия

Как да приемате чесън с мед на гладно

Съставки

 • 12 скилидки чесън
 • 1 чаша мед (335 гр.)
 • 1 стъклено бурканче с капак

Приготвяне

 • Нарежете или намачкайте чесъна.
 • Добавете меда в бурканчето при чесъна.
 • Разбъркайте всичко добре.
 • Затворете бурканчето и го съхранявайте на тъмно в продължение на седмица.
 • След като това време изтече можете да си хапвате по една супена лъжица чесън с мед на гладно и да подсилите организма си както никога преди.

Запомнете, че ползите от това натурално средство са невероятни. Няма лекарство, което да е толкова добро и с толкова много различни действия. Ще опитате този еликсир от природата, нали?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Healthline.com 11 Proven Health Benefits of Garlic [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic
 • Healthline.com 10 Surprising Health Benefits of Honey [Online] Available at: www.healthline.com/nutrition/10-benefits-of-honey
 • De Luis DA, Aller R. Ajo y riesgo cardiovascular. An. Med. Interna (Madrid) 2008;25(5):237-240
 • Revista Científica Hygia Enfermería. Colegio de Enfermería de Sevilla. 2013;20(83)

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.