Кокосова вода за лечение на хипотиреоидизъм

Запознайте се с тази отлична напитка, която снабдява организма с ценни минерали и стимулира развитието и здравето на косата, кожата и ноктите
Кокосова вода за лечение на хипотиреоидизъм
José Gerardo Rosciano Paganelli

Написано и проверено от лекар José Gerardo Rosciano Paganelli.

Последна актуализация: 08 декември, 2018

В тази статия ще ви предложим как да използвате кокосова вода за лечение на хипотиреоидизъм. Прочетете я.

Страдате ли от хипотиреоидизъм? Това състояние определено е разпространено, като пациентите често са подлагани на продължително лечение с медикаменти, за да се коригира функцията на щитовидната жлеза.

Става дума за тип автоимунно нарушение, което почти винаги изисква промяна в начина на живот, допълнена от прием на лекарства в дългосрочен план.

Възможно ли е хипотиреоидизмът да бъде излекуван? Случва се при някои пациенти да се постигне пренастройване на хормона на щитовидната жлеза, така че да функционира нормално.

Този резултат обаче е продукт на големи усилия, мотивация и способност да се съчетае лечение с лекарства и промени в ежедневните навици. Например, знаехте ли, че кокосовата вода представлява отличен начин за стимулиране на намалената функция на щитовидната жлеза?

В следващите редове ще ви разкрием още подробности как да използвате кокосова вода за лечение и въздействието й върху щитовидната жлеза.

Ползите от кокосова вода за лечение на щитовидната жлеза

Ако страдате от хипотиреоидизъм, вероятно наблюдавате редица неприятни симптоми:

 • Наддаване на тегло
 • Главоболие
 • Безсъние
 • Падане на косата
 • Суха кожа
 • Чувствителност към студ, винаги студени крайници
 • Почти непрекъсната умора
 • Болки в мускулите
 • Инфекции на пикочните пътища
 • Запек

Всички тези проблеми почти със сигурност са обвързани с факта, че вашата щитовидна жлеза не произвежда достатъчно хормони, за да регулира основните функции, които ви позволяват да водите нормален начин на живот.

За да преборите тези симптоми и да възвърнете здравето на щитовидната си жлеза, трябва да вземате предписани от лекар медикаменти.

Не са малко хората, които се объркват и нервничат, когато не виждат мигновени резултати след започването на лечение на щитовидната жлеза. Причината се крие в продължаващото проявяване на изброените преди малко неприятни странични ефекти, като наддаване в теглото, необяснима умора и т.н. Какво можете да направите?

Как да действате, когато, колкото и да тренирате, не можете да отслабнете? Дори хранителните добавки не дават резултат. Тогава? Опитайте се да включите кокосова вода за лечение в хранителното си меню.

 • Кокосовата вода подпомага процеса на регулиране на щитовидната жлеза

Едно от най-добрите свойства на кокосовата вода, а и на кокосовото масло, е, че те подпомагат процеса на регулиране на функциите на щитовидната жлеза. Естествените ензими в състава на кокосовата вода стимулират работата на този орган, независимо дали става дума за хипотиреоидизъм или хипертиреоидизъм.

Благодарение на свойството й да поддържа здравословно теглото и да регулира функциите на стомаха и червата, тя се препоръчва на хора, страдащи и от двете.

 • Кокосовата вода укрепва имунната система
кокосова вода за лечение

Кокосовата вода е богата на калий, фосфор, желязо и калций. Всички тези основни хранителни елементи подпомагат организма в борбата с инфекциите, към които дефицитът на хормона на щитовидната жлеза предразполага.

Освен това кокосовата вода ускорява мебатолизма, преборвайки по този начин силната умора. Редовният й прием води до по-добро самочувствие и усещане за сила. Наблюдава се и засилване на съпротивителните сили на организма.

 • Кокосовата вода се бори с окисляването на клетките

Когато страдате от хипотиреоидизъм, клетките се окисляват все по-бързо поради хормоналния дефицит. Това затруднява тялото в процеса на обработване на храната.

Кожата става по-суха и по-малко еластична, започва да боледува и черният дроб. Съчетаването на лекарства, предписани от специалист, и приемът на кокосова вода могат да повишат нивото на антиоксидантите в тялото.

 • Кокосовата вода поддържа организма хидратиран
кокосова вода за хидратиране на организма

Суха кожа, силно изтощение, главоболия… всички тези симптоми се дължат на променената функция на щитовидната жлеза, която може да доведе до влошаването на работата на жизненоважни органи.

Ако пиете по 2-3 чаши кокосова вода на ден, вие ще осигурявате на организма достатъчна хидратация.

 • Кокосовата вода подхранва косата, кожата и ноктите

Кокосовата вода е отлична напитка, която снабдява организма с ценни минерали и стимулира развитието и здравето на косата, кожата и ноктите.

 • Кокосовата вода подобрява храносмилането
кокосова вода

Хората, които страдат от хипотиреоидизъм, се оплакват от бавно и лошо храносмилане, нерядко и от запек. Те често усещат тежест и задържат течности.

Не се замисляйте въобще – заложете на консумацията на няколко чаши кокосова вода дневно. По този начин ще снабдите тялото си с биоактивни ензими, например фосфатаза, които подобряват храносмилателния процес.

 • Кокосовата вода подпомага процеса на отслабване

Благодарение на положителното въздействие на кокосовата вода върху храносмилателната система и способността й да активира забавения метаболизъм и да прочиства тялото от токсини, приемът й се препоръчва по време на спазване на диета за отслабване.

Как да консумирате кокосова вода за лечение на хипотиреоидизъм?

кокосово масло
 • Опитайте да приемате по 2-3 чаши на ден кокосова вода след основно хранене. Следвайте този режим в продължение на 20 дни. Починете 10 дни и повторете.
 • Можете да пробвате и с кокосово масло. То е също толкова полезно, колкото кокосовата вода. Уверете се, че сте закупили органично кокосово масло.
 • Съхранявайте го на хладно място и хапвайте по една супена лъжица от него всяка сутрин. Подобно на кокосовата вода, кокосовото място ускорява метаболизма и стимулира производството на хормона на щитовидната жлеза. Ще се уверите колко добре ще повлияе на състоянието ви.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.