Ленено семе срещу запек

· 04.09.2018

Запекът често се появява в следствие на липса на фибри в някоя диета. Важно е  да знаете кои са различните фактори, които могат да имат влияние върху вашето храносмилане .Например, пътувания, промени в обичаиното ви всекидневие, стрес, рутинни промени  и т.н. Трябва да знаете, че има начини да подобрите храносмилането си с леки и естествени средства срещу запек.

Така и няма да тровите организма си всевъзможни изкуствени лаксативи.

Тайната на ленено семе и защо е толкова силно препоръчително за борба срещу запек се дължи на високото количество на клей в него, който идва от неговите разтворими фибри.

Когато ленено семе влезе в контакт с вода, този клей се освобождава, което преобразува заобикалящата течност в гъста консистенция.

ленено семе срещу запек  - гаранция за успех

Използването му за лечение на запек

Именно поради тази причина, един от най-препоръчваните начини за употребата на  ленено семе срещу запек е да се сложи едно добро количество от семената в чаша с вода през цялата нощ.

На следващия ден, се пият водата и семената на празен стомах.

Ако ще си  правите тази процедура и текстурата,с водата ви  стане неприятна (прекалено гъста), ви препоръчваме да вземете семената и да ги смесите с: прясно мляко, плодов сок, кисело мляко, а дори и салати.

Това ще ви помогне да ги  ядете по-лесно, поради  богатия вкус на храната,с  която сте ги смесили.

Това средство ще направи чудеса за вас, особено когато клея се освободи във воднистата област на черватата.

Как действа клея?

Клеят образува вид паста, която има дефекиращ ефект, ускоряващ вашето храносмилане. Този дефекационен процес  е това, което прави яденето на  ленено семе толкова различено от ядене на всеки друг вид  слабително.

Лаксативите принуждават  тялото ви да свикне с тях и по определен начин предизвикват пристрастяване, което възпрепятства нормалното ви храносмилане в дългосрочен план.

ленено семе срещу запек за по-добро чревно здраве

Освен това разтворимите влакна в лененото семе са в състояние да съберат токсините в организма. Те ви помагат да се освободите от тях чрез изпражненията много преди да се абсорбират в червата.

Тези семена също така съдържат различни полезни компоненти за здравословния ви баланс. Една от тях е алфа-линоленова киселина, която е мастна киселина,  принадлежаща към групата на омега-3 киселините.

Тя намалява лошия холестерол в тялото ви. Също така тези семена съдържат противовъзпалителни компоненти като лутеолин или олеинова киселина, които помагат срещу запек.

Ленено семе срещу рака

освен срешу запек, лененото семе се бори и с възпалителните процеси в организма

Ленено семе и неговите безкрайни свойства могат да намалят възможността да развиете  някакъв вид рак. Особено пък рак на дебелото черво и рак на гърдата.

Също така, ако ги ядете редовно, те ще ви помогнат да излекувате всякакъв вид възпалителни заболявания. Това е благодарение на високото им ниво на мастни киселини и омега-3.

Те ще ви помогнат да имате по-добро функционираща храносмилателната система и дори по-добре функциониращи пикочни и дихателни пътища.

ленено семе срещу запек за по-здрав и енергичен организъм

В заключение можем да кажем, че лененото семе е един от най-добрите продукти с лечебни и профилактични свойства за различни видове заболявания.

Важно е да го консумирате редовно, а не само при извънредни ситуации. Не забравяйте, че тялото ви работи като машина и всяка една част трябва да е в добра форма, за да работят всички функции на организма.