Трябваше да те напусна, за да си върна контрола върху живота

· 09.10.2017
Единственият начин да си върнете контрола върху живота е да преосмислите достойнствата си и да се поставите на първо място при вземането на решения.

Има две неща, които трябва да слушаме, ако искаме да си върнем контрола върху живота: сърцето и разума си.

Да обичаш някого и да знаеш, че един ден ще трябва да го напуснеш, не е лесно. Особено, ако нито една част от вас не иска и не е готова за това.

Може би, когато си мислите за това животът ви излиза извън релси от тези нахлуващи, досадни мисли, прекъсващи съня ви през нощта.

Излишно е да казваме, че това се случва, когато любовта ни към този човек се превърне в зависимост, в дрога, въпреки начина, по който се отнася с вас. Моментът, в който осъзнавате, че връзката ви е изгубена.

Край на връзката и връщане на контрола върху живота
Когато връзката е едностранна и вие давате всичко за този човек, когото обичате, без да получавате същото в замяна, по-добре е да си върнете контрола и да вземете нещата в свои ръце.

Първата стъпка е да си дадете това, което заслужавате.

Ако се запитате какво сте направили, за да заслужите това, няма да стигнете до никъде. Ако сте преминали през ситуации на насилие и ярост, може би изпитвате вина. Възможно е да се чувствате така, защото другият човек ви обвинява.

Възможно е да сте защитавали този човек със зъби и нокти пред приятелите и семейството си, защото сте си мислили,че ще можете да го промените в определен етап от връзката ви.

Наивно оправдавате поведението му и го отдавате на “лошия ден, който е имал” (дори всеки ден да е лош за него). Оставате с този човек независимо от всичко, защото го обичате.

Прочетете и: Онзи, който истински ви обича ще ви направи щастливи

Забравете миналото, забравете вината

Може би не обръщате внимание на това, което приятелите ви продължават да ви казват. Същото, което вече знаете, но не искате да приемете: заслужавате нещо по-добро.

Умът ви просто избягва срещата с неприятни и трудни за преодоляване чувства като тъгата и болката, дори и да отлага неизбежното.

Без значение е колко пъти сте си мислили, че ще бъдете перфектната двойка. Или че сте създадени да прекарате остатъка от живота си заедно.

Но с течение на времето неизбежно осъзнавате какво се случва. И рано или късно разбирате, че любовта, която не е взаимна, няма да стигне надалеч.

Нормално е да чувствате тъга, след като видите нещата реално и започнете да си връщате контрола върху живота.

Чувствата, за които сте копнели, обикновено са базирани на общите ви спомени с този човек и независимо дали ви харесва или не – те вече са в миналото.

Важно е да спрете да чувствате вина за това, което сте направили или си мислите, че сте направили погрешно.

Да си върнете контрола върху живота означава да откриете душевен мир

Раздяла
Разберете, че целите ви се променят с течение на времето, така както и тези на партньора ви. Ако целите са насочени в различни посоки, обичайно връзката приключва.

Това не трябва да ви ядосва и безпокои; това не означава, че сте се провалили. Може би сте си мислили, че сте влюбени, но просто не ви е било писано да сте заедно.

Хората невинаги остават заедно, но спомените се запазват, а вие решавате кои да си спомняте – добрите или лошите.

Трябва да разясним, че да си върнете контрола върху живота не означава, че трябва „да изтриете“  от паметта си всички спомени за човека, когото сте обичали.

Години по-късно можете изведнъж да си припомните нещо. Като това не означава, че решението ви да се разделите е било погрешно.

Напротив, по този начин ще имате възможността да осъзнаете, че това е било най-доброто нещо, което сте можели да направите.

За да не ви въздействат неприятно тези спомени, трябва да сложите край по подходящия начин, трябва да откриете душевен мир.

Някои хора просто трябва да останат сами известно време. Докато други имат нужда от помощта на психотерапевт или символизма на ритуала на раздялата. Направете това, което е най-подходящо за вас.

Не пропускайте и: Най-важните неща при избора на партньор

Връщането на контрола върху живота означава да поемете отговорност

Отговорност и раздяла
Уверяваме ви, че щом разберете колко е важно да си върнете контрола върху всички области на живота си, ще осъзнаете, че не става въпрос за вменяване на вина.

Ще разберете, че можете да приемете това, като поредната възможност да получите ценен житейски урок.

Всеки научен урок ще ви прави по-добри.

Ако животът не ви е срещал с определен тип хора, може би никога няма да разберете какво точно заслужавате и за кои неща не си струва да се борите.

Преминаването през целия този процес е нещо, което наистина ще ви помогне да си върнете контрола. И да осъзнаете, че най-важната връзка в живота ви е тази със самите вас.

Когато осъзнаете това, пред вас ще се разкрие един цял нов свят от възможности.

Върнете си контрола върху живота, ценете се повече от другите и си дайте шанс да бъдете по-добрата версия на собственото си аз.