Какво ценят жените в една връзка

Отношенията с незрял човек са обречени да бъдат токсични, тъй като са основани на ревността и емоционалната манипулация
Какво ценят жените в една връзка

Последна актуализация: 12 март, 2019

За вас надали е изненада констатацията, че жените в една връзка са по-чувствителни от мъжете, когато става дума за излизане на срещи? Дамите обръщат повече внимание на детайлите и не се задоволяват само с повърхностни наблюдения и чисто физическо привличане. Същевременно те се стремят да съблазняват и да покоряват своя идеален партньор.

В днешната статия ще обясним някои основни неща, които всички жени ценят в една връзка.

1. Човек, който може да бъде отборен играч в една връзка

Да имаш връзка означава да умееш да се сработваш с другия. Ден след ден градим хармоничен и по-щастлив свят. За една жена не е достатъчно до нея да бъде най-привлекателният човек на планетата, ако той не може да я направи щастлива всеки ден. Жената се нуждае от човек, който може да я разсмива, прави я уверена и я разбира.

Вие искате партньор, който прави живота ви по-лесен, не по-труден, нали? Човек, който не е ревнив, можете да му се доверите и не изисква от вас прекалено много. В противен случай това не е партньор, който умее да работи в екип.

Той поставя дистанция помежду ви, а от това страда всяка една връзка. Не, вие търсите партньор, който споделя вашите мечти в живота и който е готов да се бори за тях с усмивка на лице, а не със сълзи.

2. Човек, който изслушва и знае как да общува

жените в една връзка търсят изслушване и съпричастност

Това е важно за всяка една връзка. Двамата партньори трябва да умеят да изслушват другия и да го разбират. Те живеят заедно и градят своето общо бъдеще. Вие търсите човек, с когото можете да говорите на всякаква тема.

Човек, който не изпитва страх да ви разкрие емоциите си, да ви разкаже какво го наранява и какво го прави щастлив.

Един човек, който не общува пълноценно или който въобще не го прави, е партньор, който издига стени пред вас, а трябва да отваря врати. Да живеете заедно под един покрив е невъзможно, когато липсват откритостта и общуването. Една жена се нуждае от увереност, че може да сподели на партньора си всичко, независимо колко елементарно и просто е то.

Тя се нуждае от това, да бъде чута и разбрана.

3. Човек, който ви кара да се смеете и ви вълнува

двойка

Само мисълта за ежедневните жестове на партньора са способни да оживят в позитивна посока вътрешния ви свят. Една усмивка рано сутрин е като обещание за светло бъдеще. В труден момент е достатъчен само погледът на човека, който обичате, за да се почувствате комфортно.

Една прегръдка вечер или пък искрен смях по време на разходка в парка са миговете, които цените най-много.

Съществуват обаче неща, които изискват практика всеки ден. Те не са плод на магия. Трябва истински да желаете да правите партньора си щастлив. Любовта и уважението се градят на това желание и трябва да работите върху постигането му всеки ден.

Без мечтата да направите другия щастлив любовта си отива.

4. Човек, който е зрял, емоционално стабилен и на когото можете да се доверите

целувката в една връзка трябва да е всеки ден

Вече знаете, че един незрял човек представлява партньор, който по всяка вероятност ще ви донесе нещастие. Той често се характеризира с това, че няма висока оценка за себе си и не можете да му имате доверие.

Връзката с такъв човек е обречена да бъде токсична, тъй като в нея доминират ревността и емоционалната манипулация. Ще бъдете наказвани за всеки опит да избягате от връзката.

Вашият идеален партньор е зрял, уверен и емоционално стабилен. Нуждаете се от човек, който умее да проявява емпатия, който съзнава, че с действията и думите си може да ви нарани. С този човек вие можете да градите връзка, която е щастлива, здравословна и стабилна в дългосрочен план.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • García, CR y Zepeda, TMV (nd). La confluencia en la relación de pareja como limitante para el crecimiento personal: una visión gestáltica. Recuperado de https://periodicos.unifor.br/rmes/article/view/4903
  • Schilling, E. A., Baucom, D. H., Burnett, C. K., Allen, E. S., & Ragland, L. (2003). Altering the course of marriage: The effect of PREP communication skills acquisition on couples’ risk of becoming maritally distressed. Journal of Family Psychology, 17(1), 41–53. https://doi.org/10.1037/0893-3200.17.1.41
  • Bodenmann, G., Bradbury, T. N., & Pihet, S. (2009). Relative contributions of treatment-related changes in communication skills and dyadic coping skills to the longitudinal course of marriage in the framework of marital distress prevention. Journal of Divorce & Remarriage, 50(1), 1–21. https://doi.org/10.1080/10502550802365391
  • Fernández, Stefania (2017). Relaciones emocionales tóxicas de pareja, causas y consecuencias: feminicidio. Recuperado de http://repositorio.uees.edu.ec/bitstream/123456789/2102/1/2016210026_1.pdf

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.