Какво представляват стъклените нокти?

Искате маникюр, но не знаете какъв модел да си изберете? Ще ви разкажем как максимално да се възползвате от техниката "стъклени нокти".
Какво представляват стъклените нокти?

Написано от Ana Luzardo

Последна актуализация: 17 юли, 2023

Светът на ноктопластиката се разви през последните години. До такава степен, че можем да открием много тенденции и стилове. Стъклените нокти са едни от най-популярните, тъй като са доста иновативни и привлекателни.

Тук обясняваме от какво се състои техниката, използваните материали, какъв би бил крайният резултат и как се прави. Продължете да четете, за да разберете!

Какво представляват стъклените нокти ?

Стъклените нокти е техника, появила се през 2015 г..

Произхожда от Южна Корея, създадена от известната маникюристка Park Eun-Kyung. Включва нокти със светещи и триизмерни ефекти. Идеята е да симулирате, че имате малки парчета стъкло върху ноктите си.

Какви материали са необходими?

За да постигнете този ефект са ви необходими три лака:

  1. База
  2. Цвят
  3. Топ лак

Това са прозрачни лакове, които придават блясък или матово покритие. Предпазват маникюра от надраскване, съхнат по-бързо и издържат по-дълго.

В допълнение към това ще ви трябва пила, дървени пръчици, алуминиево фолио, клечки за уши и лепенки за нокти. Тези лепенки са известни още като фолио за ноктопластика. Това са метализирани хартии с различни ефекти.

Други неща, от които ще се нуждаете, са ножици и пинсети.

Как се правят стъклените нокти?

Ако сте любопитни да разберете как да си направите стъклени нокти, обясняваме процеса стъпка по стъпка. Разбира се, ще се радвате на по-добър резултат, ако отидете при специализиран стилист.

1. Подгответе нокътя

Преди да започнете, трябва да подготвите нокътя, върху който искате да работите. За целта го почистете с вода и след това оформете краищата му.

След това с избутвач за кожички натиснете назад кутикулата. Отстранете я с препарат за премахване на кожички.

След това внимателно прокарайте полиращата пила върху целия нокът и избършете праха. Когато приключите, нанесете един слой основа без киселина.

Етапът на премахване на кожичките трябва да се извърши много внимателно. Кутикулата е частта от нокътя, която го предпазва от инфекция. Хидратирайте със специално масло и не ги режете.

Ако вече имате лак върху ноктите си, трябва да го премахнете, преди да започнете.

2. Съберете материалите

В предишната точка ви описахме материалите, от които се нуждаете. Можете да закупите камъните в специализирани магазини или да използвате лакмусова хартия. Познато е като фолио. Когато имате всичко, можете да започнете.

3. Пригответе кристалите

Изрежете парче лакмусова целофанова хартия. Изрежете малки триъгълници от хартия, които ще залепнат за нокътя. Когато имате достатъчно, подредете ги в ъгъла на масата, за да не се изгубят.

4. Боядисайте стъклените нокти

Следващата стъпка е да нанесете първия слой прозрачен топ лак. След това нанесете избрания от вас лак.

За да блестят кристалите, се препоръчва тъмен фон. Не е необходимо да е черен; може да бъде и силен, смел цвят. Оставете го да изсъхне добре и нанесете втория слой цветен лак.

5. Поставете кристалите на стъклените нокти

Нанесете слой прозрачен горен основен лак. Без да оставяте да изсъхне, поставете триъгълниците, нокът по нокът, с пинсетата за вежди.

Поставяйте ги неравномерно и без никаква структура. Фиксирайте добре с памучен тампон.

6. Запечатване

Когато дизайнът е завършен, нанесете последен слой прозрачен топ лак , за да го запечатате. По този начин маникюрът ви ще издържи по-дълго и няма да се надига.

Кога е време за следващия маникюр?

Колко дълго ще издържи вашият маникюр зависи от това какво сте нанесли. Полуперманентните нокти издържат две седмици, в зависимост от растежа на нокътя.

Ноктите растат бавно. Всъщност те го правят със скорост от 2,5 милиметра на месец, както е обяснено в книгата The Nail in Health and Disease. Те започват да растат от корена, който е скрит под кутикулата. Това е частта, която свързва кожата с нокътя и, както казахме, предпазва от инфекция.

Така че, когато нокътят започне да расте, той ще изглежда гладък и направеният маникюр ще се движи нагоре. Тогава ще разберете, че е време да го свалите и да си направите друг модел.

Las glaИзработване на стъклени нокти
Въпреки че стъклените нокти могат да бъдат направени в комфорта на вашия дом, никога не пречи да ползвате професионална помощ.

Как да премахнете продукта, без да повредите нокътя?

За да свалите маникюра, внимателно изпилете повърхността на нокътя. След това нанесете малко вазелин върху кожичките.

Поставете памучен тампон, навлажнен с ацетон, около нокътя. Увийте всеки пръст с парчета алуминиево фолио. Оставете да действа 15 минути, през които ще почувствате леко парене или щипене.

След като изтече времето, отстранете всичко и ще почувствате как полуперманентният лак омеква. Започнете да го отстранявате, като използвате избутвач за кожички или дървена клечка.

С постоянни движения, без сила, действайки отгоре надолу, ще си гарантирате, че няма да счупите нокътя.

Когато премахнете най-големите парчета лак, прекарайте върху тях пила, за да почистите остатъците. Препоръчително е да оставите ноктите си да почиват две седмици, преди да нанасяте продукти или да ги излагане на UV лампи.

Стъклени нокти: привличащ вниманието вариант

Ако търсите нов начин за разкрасяване на ръцете, стъклените нокти могат да бъдат решението. Те са лесни за правене и поддръжка и много красиви.

Можете да ги носите при всеки специален повод. Можем да ви уверим, че ще бъдете център на вниманието!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.