Baby Boomer: Какво представлява тази тенденция в маникюра?

Baby boomer ноктите обновяват класическия стил на маникюра. Ще обясним каква е тази тенденция в маникюра в тази статия.
Baby Boomer: Какво представлява тази тенденция в маникюра?

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 15 юни, 2023

Модернизмът и елегантността на baby boomer ноктите ги превръщат в една от любимите тенденции в маникюра. Тази грижа се основава на класическия метод на френския маникюр, но освежава визията си с нюансирането между два цвята.

Техниката граничи с дискретността с използването на меки пигменти, но това не е ограничение, защото можете да комбинирате по-силни тонове и пак да се насладите на baby boomer визия, стига да се съобразите с градиента. Нека да разгледаме по-подробно какво включва този стил маникюр.

Baby Boomer ноктите и възраждането на френския маникюр

Терминът baby boomer е по-известен със социалната си концепция, отколкото с нахлуването си в света на красотата. Economipedia заявява, че бейби бумърите са хора, родени между 1946 и 1964 г.; името се дължи на факта, че през този период се увеличава раждаемостта.

Връзката му с маникюра отговаря на факта, че в този период най-търсените цветове са светлорозово и бяло. Днес този стил на ноктите е обновена версия на „френчи“, т.е. тези цветове, които подчертават бяла линия върху нюд основа .

Каква е иновацията? Техниката включва преливане на два цвята, вместо да ги показва с подчертаната интензивност на традиционния френски стил. Бялото е тонът par excellence за постигане на прехода, който обикновено се прави с розово.

Но също така можете да намерите този стил на маникюр в жълто, синьо, виолетово и широка гама, стига да е в пастелната палитра. Същността на маникюра е да нарисувате върха на ноктите с бяло и от това да стигнете до втория тон, като го разнесете с гъба, докато ефектът стане видим.

Маникюр „baby boomer“
Градиентните розови тонове са често срещани при прилагането на техниката baby boomer в маникюра .

Смятаме, че може да ви е интересно да прочетете и: 7 модерни техники за нокти

Как трябва да оформите маникюра си в тенденцията Baby Boomer?

Бейби бум тенденцията може да се носи на дълги или къси нокти. По същия начин няма правило, което да ограничава стила в бадемови или квадратни нокти, да не говорим за разграничение между естествени или акрилни нокти.

Какво означава това? Каквато и да е формата на пълнежа или дали използвате изкуствени нокти, има място за обновения френски маникюр. Всъщност той също така не уврежда основата, което би довело до слаби нокти с други методи.

Според Испанската академия по дерматология и венерология чупливостта на ноктите, причинена от маникюр, е една от най-честите причини за консултация. За щастие, с тенденцията на бейби бума намалявате щетите, причинени от други процедури.

Как да си направите Baby Boomer маникюр

Бейби бум маникюрите не са трудни за правене. Въпреки това запазването на час в салон е отлична алтернатива, тъй като специалистите владеят техниките и се заиграват с покритията.

Съвет: ако отидете в салона за красота, най-добре е да носите собствени инструменти, за да сведете до минимум риска от инфекции на ноктите. Ако използвате инструментите, които са на място, уверете се, че са стерилизирани.

Списанието Hemophilia and Bleeding Disorders Magazine съобщава в проучване, че повторното използване на инструменти без почистването им увеличава риска от инфекция от секрети и остатъци, останали от предишни клиенти по пили, нокторезачки и четки, например.

Сега, ако предпочитате да си направите сами бейби бумър у дома, внимавайте и следвайте стъпките по-долу.

1. Подгответе се

Почистете ноктите, докато няма остатъци от предишен лак за нокти или акрил, ако сте ползвали такъв. Част от подготовката е пиленето на ноктите, за да придобиете желаната от вас форма. Освен това избутвате кутикулата и  полира ноктите.

2. Baby Boomer – използвайте грунд

Продължете маникюра като грундирате с обезмаслител. Тази фаза е от съществено значение, тъй като гарантира гладкото прилепване на следващите вещества. Начинът на нанасяне на продукта е описан от производителя върху етикетите.

3. Сложете основен лак

С четка нанесете основен лак и поставете ноктите в лампата за сушене за няколко минути.

4. Нанасяне на цвят

Това е етапът на боядисване на ноктите в розово, ако това е избраният нюанс. Използвайте постоянен лак и ги поставете обратно в лампата за 2 минути. След изтичане на времето ги извадете и нанесете още един основен слой.

5. Смесване

Използвайте друга четка, за да поставите бял гел на върха на нокътя. Разнесете с гъба, за да създадете прехода между цветовете.

6. Baby Boomer – изсушете и полирайте ноктите си

Последните стъпки са повторно изсушаване в UV-LED лампа и нанасяне на топ лак, за да се удължи трайността на лака.

Красив модерен маникюр
За да получите бейби бумър покритието на ноктите си, трябва да смесите цветовете заедно, след като ги нанесете.

Харесва ли ви тази статия? Може да искате да прочетете и: 9 домашни процедури за укрепване на слаби нокти

Съвместимостта на стила с други тенденции в ноктопластиката

Плюс на бейби бумър маникюра е неговата съвместимост с други методи за ноктопластика, като добавяне на елементи като блясък, камъни или стикери. Още по-артистични, някои модели включват фини рисунки на ръка.

И накрая, важно е да запомните, че ноктите baby boomer не еднотипни; в действителност те са универсални и следователно позволяват леки вариации, стига да спазвате размитата концепция за френски маникюр.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.