Как да си направите хубав маникюр вкъщи

Една жена с хубав маникюр означава елегантност и стил. Ако искате да имате перфектни ръце, без да се налага да харчите допълнително в салон за красота, следвайте тези съвети.
Как да си направите хубав маникюр вкъщи

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 11 август, 2023

Идеите за хубав маникюр винаги са полезни. Разбира се, всеки има различен стил, когато става въпрос за лакиране и оформяне на ноктите. По принцип, всичко започва с модата да се рисува всеки нокът в различен цвят. И така, днес хората правят чудеса с лака за нокти. Това доведе до използването на няколко различни техники, които дават невероятни резултати.

Много жени са свикнали да лакират ноктите си, само с един цвят. Това не е лошо, но има много начини да придадете на вашия маникюр собствен стил, по лесен и евтин начин.

Какво трябва да имате, за да си направите хубав маникюр вкъщи?

За хубав маникюр: женски ръце с маникюр държат чаша

Склонни сме да мислим, че можем да имаме хубав маникюр, само ако отидем в салон за красота. Обаче, можете да си направите хубав маникюр и у дома. Ще имате нужда не само от повече креативност, но и от следните неща.

1. За хубав маникюр: моливи за декорация

Можете да използвате моливи, специално направени за декорация на ноктите. Можете също да използвате обикновени химикалки, моливи или друг тесни и кръгли предмети. Така, можете да си направите свой собствен молив за декорация на нокти, като прикрепите карфица с гумен връх към молив. По този начин ще можете да си направите перфектни точки на маникюра.

2. За хубав маникюр: течен латекс

За хубав маникюр: цветен маникюр

Този продукт се превърна в хит при декорацията на ноктите. Течният латекс позволява да се нанася лака бърху ноктите, без да се зацапва отстрани. Течният латекс се поставя около краищата на ноктите и върховете на ноктите. Така се предотвратява зацапването и размазването на лака и не е нужен лакочистител. Обикновено се използва при рисуване върху ноктите и при декорация с печати.

3. За хубав маникюр: лентички за декорация

Цветните ленти за декорация са отлично средство, когато искате да направите геометрични фигури върху ноктите. Те са перфектни за създаването на определени линии и за популярния френски маникюр. И не трябва да ги сваляте, ако не искате. Алтернатива на тези ленти е да се използват самозалепващи се лентички за декорация или шаблонни лентички. Те ще ви помогнат да определите мястото от нокътя, където ще рисувате. По този начин можете да създадете фантастични геометрични фигури.

4. Тънка четка

С тънка четка се рисува върху нокът

Този инструмент е от съществено значение за да можете да рисувате свободно върху ноктите. Тези четки сега се продават в козметичните магазини. Можете да си направите и сами такава четка от четка за лак за нокти или четка за рисуване. Това, което трябва да направите, е да отрежете някои косъмчета от четката, докато стане много тънка.

5. Печати за нокти

Това е чудото при декорацията ноктите. С помощта на печатите за нокти можете лесно да създадете всякави видове впечатляващи декорации. Разбира се, имате нужда от малко практика, за да ги използвате правилно. След като свикнете да работите с тях, използването им ще ви спести много време и няколко ходения до салона за красота.

За хубав маникюр: съвети за създаване на страхотен дизайн

Млада жена се лакира

След като вече имате необходимите неща, ето някои съвети, които ще ви помогнат да си направите хубав маникюр вкъщи.

  • Ако обичате камъчета върху ноктите, можете да ги нанесете с молив или с пинсета. Използвайте прозрачен лак за нокти или специално лепило. Пинсетата ще ви помогне лесно да ги закрепите на правилното място.
  • За да направите маникюр на линии, можете да използвате по-твърда четка. Просто потопете върха на четката в лака за нокти и преминете с четката по нокътя. Така ще се получи много лесен ефект, на линии.
  • Ако харесвате маникюр с акварелен ефект, можете да го направите на ноктите с помощта на сламка. Трябва да я потопите в лака за нокти и след това да издухате върху ноктите си. Така, лакът ще падне на нокътя. Ще се получите много привлекателен артистичен ефект.
  • За да направите маникюр с преливащи цветове, единственото нещо, от което се нуждаете, е гъба. Нанесете на гъбата различни лакове за нокти, по ваш избор. След това, нанесете върху ноктите, чрез докосване и натискане с гъбата. Можете да повторите още веднъж, ако е необходимо.
  • За да направите маникюр с красив, дантелен дизайн, единственото нещо от което се нуждаете е малко парченце дантела и бял лак за нокти. Поставете дантелата на нокътя и нанесете белия лак. Можете да направите това с гъба или с четка от лак за нокти. Ще се получи много фин и красив ефект.
  • Потопете ръцете си в студена вода или ги поставете под течаща студена вода. Така, лакът за нокти ще изсъхне много бързо.

Сега, след като знаете как да си направите хубав маникюр вкъщи, защо още чакате? Опитайте!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.