Какво казват краката за здравето?

15 Ноември, 2018
Рана, която не успява да заздравее, може да е признак за диабет, тъй като хората с това заболяване страдат от трайно увреждане на нервите на крайниците
 

Какво казват краката за здравето ви?

Краката носят тежестта на тялото през целия ден, поради което се нуждаят от допълнителни грижи. За съжаление, те често не получават вниманието, което заслужават.

Знаете ли, че може да идентифицирате много видове здравни проблеми – както физически, така и емоционални, просто като разгледате добре краката си? Това е повече от достатъчно, за да им дадете необходимата грижа и внимание, от което се нуждаят, за да бъдат здрави. Научете повече за това в тази статия.

Вижте още: 6 предимства от накисването на краката ви в оцет

Какво казват краката за здравето ви?

Какво казват краката за здравето?

Един от най-лесните начини да проверите дали имате здравословни проблеми е чрез внимателно разглеждане на краката за евентуални промени. Например:

  • В краката и пръстите на краката има капиляри с различна плътност, които показват добро кръвообращение и кръвоснабдяване. Когато броят на тези капиляри намалее, а в някои случаи почти изчезне, това може да е признак на лошо кръвообращение. Причината може да се крие в от неудобни обувки или стегнати чорапи.
  • Внезапната и честата поява на болка може да сигнализира за лошо хранене, недостатъчна хидратация или лошо кръвообращение. Важно е да разгледаме причините и да се потърси подходящо лечение.
 
  • Ако при хората, които спортуват и са активни физически, се появят крампи, най-вероятната причина е дехидратация. Това състояние трябва да получи нужното внимание възможно най-скоро. То може да се избегне, като се пие препоръчителното дневно количество вода и дори се увеличи приема, когато сте активни. Ако причината за крампите не е дехидратация, по-вероятно е тя да се крие в липсата на някой от тези хранителни вещества: калий, калций или магнезий.
  • Друг знак, че нещо не е наред: рана, която не успява да заздравее. Това може да е признак за диабет, тъй като хората с това заболяване страдат от трайно увреждане на нервите на крайниците и при тях съществува по-голяма трудност при зарастването на рани или язви.
  • Постоянно студените крака са знак, че щитовидната жлеза не функционира правилно и е възможно да страдате от хипертиреоидизъм. Друга причина за студени крака може да се свързва с лошо кръвообращение. Потърсете медицинска помощ, за да определите точната причина за студените крака.
  • Подуване на краката често е резултат от лошо функциониращи бъбреци и задържане на течности. Някои лекарства също могат да причинят подуване на краката, като втори страничен ефект.

Прочетете и: Подобрете оросяването на краката за 20 дни с помощта на тези седем стратегии

Не забравяйте!

Важно е да обръщате внимание на промените в краката и да потърсите лекарска помощ, когато е необходимо, тъй тези промените в тяхното състояние могат да бъдат сигнал за евентуални здравословни проблеми. Обръщайте внимание на краката си и тялото… те може би се опитват да ви съобщят, че нещо не е наред!