Какво е електромагнитно поле и как ни въздейства?

Използвайте мед, за да направите естествени изолатори - тя има защитни свойства срещу тези вълни.
Какво е електромагнитно поле и как ни въздейства?
José Gerardo Rosciano Paganelli

Написано и проверено от лекар José Gerardo Rosciano Paganelli.

Последна актуализация: 21 януари, 2019

Компютри, мобилни телефони, контакти, микровълнови печки, безжичен Интернет…Устройствата, които използваме всеки ден и които правят живота ни по-лесен генерират електромагнитно поле около нас. Тези полета влияят отрицателно върху здравето ни, което води до проблеми като безсъние, тревожност, алергии, суха кожа и т.н.

В тази статия ще ви разкажем какво представляват тези полета, как ви засягат и как можете да ги избегнете, за да продължите да ползвате каквито устройства искате, без те да вредят на здравето ви.

Какво представлява само по себе си едно електромагнитно поле?

В момента съществуват електромагнитни полета навсякъде, защото дори и да не притежавате електронни уреди, вълните от тези на вашите съседи стигат до вас.

Само хората, които живеят в изолация и далеч от кабели и жици, са в безопасност. Тези полета са невидими за човешкото око и това е причината да не им обръщаме достатъчно внимание.

електромагнитно поле в офиса

Електромагнитните полета се появяват поради натрупването на електрически заряд, който всички устройства и комуникации около нас произвеждат. Това включва телевизионни антени, радиостанции, телефонни станции, контакти, рентгени и всякакви електронни устройства.

Ако погледнете около вас ще видите, че навсякъде има електронни устройства.

Когато включите даден уред в контакта, тези полета се създават във въздуха около електронното устройство. Колкото по-голямо е напрежението, толкова по-интензивно ще бъде това електромагнитно поле. Когато свържете компютър към Интернет, Wi-Fi създава поле около него.

На практика всички безжични връзки влизат в контакт с тялото ви.

Важно е да се отбележи, че съществуват и природни електромагнитни полета, които са създадени от енергията на Земята и също могат да повлияят на вашето здраве. Това също може да бъде предотвратено с помощта на някои съвети, които ще ви дадем в тази статия.

Как ни влияе това електромагнитно поле?

Все още няма дългосрочни проучвания, които потвърждават всички отрицателни ефекти, приписвани на електромагнитните полета около нас, тъй като полетата се увеличиха значително в последните няколко години.

При всяко положение човек, който прекарва целия си ден в среда със силен електромагнитен заряд, няма как да не го усети. Много хора, които работят в офиси продължително усещат тези проблеми всеки ден.

Ето някои от тези проблеми:

 • Разстройства на нервната система като депресия, тревожност и раздразнителност
 • Безсъние
 • Алергии
 • Хипертония
 • Зрителни нарушения
 • Суха кожа
 • Проблеми с концентрацията, световъртеж, дезориентация
 • Мигрена
 • Стрес
 • Безплодие и трудности при забременяване
 • Автоимунни заболявания
 • Аритмия

Различни изследвания сочат, че електромагнитните полета могат да бъдат дори канцерогенни в дългосрочен план.

Как да ги избягваме

Идеалният вариант е да се живее сред природата, в къща без никакви електронни уреди, устройства и комуникации. Тази опция, разбира се, е практически невъзможна за повечето хора.

за да се предпазите от въздействията, които има едно електромагнитно поле, идете някъде далеч в природата

На първо място се опитайте да избегнете излишните електронни устройства, доколкото е възможно, или ползвайте кабелен интернет, особено в стаята си или на местата в дома си, където прекарвате повече време.

Има няколко начина да се отървете от електромагнитното замърсяване. Препоръчваме ви да правите следното всеки ден:

 • Ходете боси по пясък или трева в продължение на най-малко един час
 • Прегърнете някое дърво в продължение на най-малко 15 минути
 • Спете с одеяло от овча вълна под леглото си, защото действа като изолатор
 • Купете продукти, които изолират електромагнитни вълни (има някои за мобилни телефони например)
 • Използвайте мед, за да си направите естествени изолатори (дрехи с медни нишки, медни гривни и т.н.), тъй като медта има защитни свойства срещу тези вълни.

Искате ли да пробвате?

Препоръчваме на по-скептичните от вас да си направят експеримент. Топлете вода в микровълновата си печка всеки ден в продължение на един месец. Когато вече не е толкова топла, полейте някое растение с нея. Поливайте и друго подобно растение с чешмяна вода.

След като този месец мине, ще видите разликата. Възможно е първото растение да умре или да не се развие по същия начин.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.