Как да стегнем и тонизираме седалищните мускули

Препоръчително е да се консумират здравословни закуски на всеки 3 часа между храненията
Как да стегнем и тонизираме седалищните мускули

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Задните части на жената е област от тялото, които може да я накара да се чувства горда или да й създаде комплекс. Според някои мъже, това е едно от първите неща, което те забелязват и е любима част от женското тяло. Така че ако желаете да подобрите външния вид и да тонизирате седалищните мускули, ето няколко съвета!

В днешната статия ще се съсредоточим върху това: как да стегнете и тонизирате седалищните мускули. Много жени имат привилегията да се раждат с перфектни задни части, докато други избират по-скъп начин или прибягват до пластична хирургия. Съществуват техники, които могат да помогнат да постигнете същите резултати, без да струва нищо и без да използвате изкуствени процедури. Предоставяме няколко възможности и предложения за поддържане тонуса на седалищните мускули.

Кое друго може да бъде по-добро от това, което е естествено и здравословно?!

Препоръки за подобряване на задните части

Хранете се правилно

Често се казва, че “вие сте това, което ядете”. Това се отнася и за задните части. В тази област често се натрупват  мазнини  и много от жените се борят с този проблем. Съществуват толкова много изкушаващи храни, като: захарни продукти, чипс и снакс… Всички тези вкусни калории добавят обем в областите, където не го искаме. Ако желаем да подобрим външния вид на „дупето“, важно е да следваме здравословна диета – богата на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, много вода и малко ( или никакви) храни с високо съдържание на мазнини, калории, захари и сол.

Следването на здравословна диета не само спомага за постигане на желаната фигура, но и насърчава общото благосъстояние на организма.

Добра идея е да се приемат няколко малки хранения през деня – малки, но питателни. Препоръчително е да се консумират здравословни закуски на всеки 3 часа между храненията. Можете да избирате между порция кисело мляко, шепа ядки, плодове, нискокалорични енергийни десерти и много други.

Правете упражнения

Не е невъзможно да усъвършенствате седалищните мускули, ако се храните правилно и правите много упражнения. Само тогава може да го постигнете! Трябва да положите усилия и да отделите най-малко един час на ден за определен вид упражнения. Цялата физическа активност спомага изгарянето на калории и тонизира тялото. Съществуват, обаче, и някои специфични упражнения, които работят за седалищните мускули по-добре, отколкото други.

Упражнения за стягане и тонизиране на седалищните мускули

За ефикасното им тонизиране трябва да се съсредоточите върху упражнения за бедрата и седалищните мускули. Някои от тях ще повдигнат задните части и ще им предадат по-голям обем.

Клякания

Това е упражнение за оформянето на ханша, тонизиране на бедрата, за повдигане и стягане на задните части. Застанете в изправено положение – с крака на разстоянието на раменете. Бавно спуснете бедрата, като същевременно поддържате торса изправен. Уверете се, че докато коленете се огъват, те остават зад върха на пръстите. Просто си представете, че се опитвате да бутнете нещо със задната си част. Направете три серии от петнадесет повторения (3 х 15).

Клекове за тонизиране на седалищните мускули

Отпади

Започнете, като застанете с крака на разстояние един от друг и паралелно, с ръце върху хълбоците. Сега направете крачка напред и спуснете тялото чрез бавно огъване на двете колена. Огънете предното коляно до 90°, а коляното на задния крак трябва да падне точно под височината на глезена. Направете 3 серии от 15 повторения, преди да смените крака и поставите задния крак напред – за още 3 серии.

Упражнения за стягане на седалищните мускули

“Мост”

Легнете на пода със сгънати колене и краката изпънати напред. Повдигнете гърба над земята, стегнете задните части, бедрата и корема, докато не образувате права възходяща линия между коленете и раменете. Направете 3 серии от 12 повторения.

Коремни инверсии

Легнете върху постелката. Повдигнете бедрата бавно към корема. Това упражнява цялата вътрешност и стяга кръста, а бедрата се оформят и се укрепват седалищните мускули.

Надяваме се, че сте се харесали тази статия за тонизиране на седалищните мускули!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.