Как да се отървем от мазнини по гърба

В поза
Как да се отървем от мазнини по гърба

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Как да се отървем от мазнини по гърба?

Когато вдигате тежести, вие тренирате мускулите, ускорявате обмяната на веществата и изгаряте мазнините. Но не е необходимо да вдигате големи тежести, за да видите резултатите. Можете да започнете с няколко килограма.

Повечето хора искат да премахнат мазнините от определена област на тялото. Както знаем, за да се постигне това, трябва да се правят конкретни упражнения, които повишават мускулния тонус и елиминират мазнини от различни области. Това са най-вече коремът, ханшът, бедрата, гърдите или гърбът. Може би дори познавате хора, които тренират само за корем или крака. Те не разбират, че гърбът също е много важна част и трябва да се поддържа. Той може значително да повлияе върху общото състояние.
Досадните “гънки” – мазнини по гърба обикновено се превръщат в проблем, когато носите спортен сутиен, бански или тясна рокля. Често в тази част на тялото се натрупват мазнини. Тяхното отстраняване изисква много отдаденост и дисциплина. Ако искате да научите как да премахнете тези гънки и мазнини по гърба, продължете да четете. Ще ви кажем някои от най-добрите упражнения, които знаем.

Тренировка за укрепване на гръбните мускули и изгаряне на мазнини по гърба

Упражнение 1

Упражнения

„скакалец”, много добра за премахване на мазнини по гърбаНаправете 2 серии с 10 повторения всяка.

Упражнение 2

Това упражнение се нарича гръбна преса. Без да променяте позата “скакалец”, поставете ръце на врата, повдигнете торса и се върнете в изходно положение. Направете 2 серии с 15 повторения всяка.

Упражнения за премахване на мазнини по гърба

Упражнение 3

Направете същото упражнение като предишното. Но този път, вместо да извивате гърба, се опрете на една страна. След това на другата, сякаш искате да видите какво има от дясната ви и после от лявата ви страна. Винаги се старайте да държите останалата част на тялото неподвижна.

Упражнение 4

За последното упражнение заемете една поза от йогата, известна като “Котката.” Отпуснете гърба си, а след това извийте тялото нагоре, доколкото можете (като котка). След това издърпайте корема към пода, сякаш искате да докоснете земята. Повторете това движение 5 пъти, след това починете.

Плуване

Мускулите на гърба наистина работят, когато плувате. В същото време плуването е много отпускащо. Това е чудесен начин да тренирате за гърба и да изгаряте излишните мазнини там.

Вдигане на тежести

Всяка добра тренировка за изгаряне на мазнините трябва да включва вдигане на тежести. Можете да използвате гири, за да изградите мускулна маса. Ускореният ви метаболизъм ще ви помогне да изгорите повече мазнини, дори и по време на почивка. Единственото, което трябва да направите, е да тренирате с леки тежести през ден. Няма нужда да вдигате големи тежести, тъй като и няколко килограма биха свършили работа.

Кардио

Кардио

Тренировката ви трябва да бъде разнообразна, в противен случай няма да е ефективна.колоездене

Коремни преси с ръце и крака

Въпреки че знаем, че коремните преси са насочени към коремните мускули, те също ще ви помогнат да се отървете от мазнините в долната част на гърба. Тренирайте цялата коремна стена, като наблягате върху косите коремни мускули. Можете да добавите към програмата си и упражнения за страничните мускули, както и изометрични упражнения.

Мазнини по гърба и премахване – препоръки за най-добри резултати

  • Както знаем, не е лесно да се отървем от нежеланите мазнини. Това може да се постигне само с голяма дисциплина и усилие. Упоритите мазнини по гърба са още по-трудни за премахване. Ще са необходими повече тренировки, упражнения и постоянство. Ако правите упражненията, изброени по-горе, ще започнете да виждате резултатите след нула време!
  • Все пак не забравяйте, че за да се елиминират нежеланите мазнини, от решаващо значение е да спазвате балансирана диета без вредни, пържени храни, захари и др. Винаги е добра идея да се добавят здравословни храни и напитки като плодове, зеленчуци, зелен чай, вода, храни с високо съдържание на фибри и протеини и т.н.
  • Също така е добра идея да допълните упражненията с леки масажи на гърба. Не трябва да се натиска силно. Постепенно досадните “любовни дръжки” ще изчезнат.
  • И накрая, не забравяйте, че добрата стойка е много важна, ако искате гърбът ви да е здрав. Опитвайте се да стоите изправени, за да предпазите гръбнака от изкривяване, при което мазнините се натрупват и се образуват грозните гънки сланина на гърба.

Надяваме се, че сме били полезни с тази статия с упражнения за премахване на мазнини по гърба!

Може да ви заинтересува ...
Най-добрите упражнения за тонизиране на краката
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Най-добрите упражнения за тонизиране на краката

Красивите и стегнати крака не са химера. Не се колебайте и научете от тази статия кои са най-добрите упражнения за тонизиране на краката.  • Strasser, B., & Schobersberger, W. (2011). Evidence for resistance training as a treatment therapy in obesity. Journal of obesity, 2011, 482564. https://doi.org/10.1155/2011/482564
  • Ramírez-Campillo, R., Andrade, D. C., Campos-Jara, C., Henríquez-Olguín, C., Alvarez-Lepín, C., & Izquierdo, M. (2013). Regional fat changes induced by localized muscle endurance resistance training. Journal of strength and conditioning research, 27(8), 2219–2224. https://doi.org/10.1519/JSC.0b013e31827e8681
  • Arciero, P. J., Gentile, C. L., Martin-Pressman, R., Ormsbee, M. J., Everett, M., Zwicky, L., & Steele, C. A. (2006). Increased Dietary Protein and Combined High Intensity Aerobic and Resistance Exercise Improves Body Fat Distribution and Cardiovascular Risk Factors, International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, 16(4), 373-392. Retrieved Jan 30, 2021, from https://journals.humankinetics.com/view/journals/ijsnem/16/4/article-p373.xml
  • Gappmaier, E; Lake, W; Nelson, A G; Fisher, A G. 2006. Aerobic exercise in water versus walking on land: effects on indices of fat reduction and weight loss of obese women. Journal of Sports Medicine and Physical Fitness. https://search.proquest.com/docview/202675658?fromopenview=true&pq-origsite=gscholar
  • Santos M, José Luis, Martínez H, José Alfredo, Pérez B, Francisco, & Albala B, Cecilia. (2005). Epidemiología genética de la obesidad: estudios familiares. Revista médica de Chile, 133(3), 349-361. https://dx.doi.org/10.4067/S0034-98872005000300012

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.