Как да се отървем от мазнини по гърба

В поза
Как да се отървем от мазнини по гърба

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Как да се отървем от мазнини по гърба?

Когато вдигате тежести, вие тренирате мускулите, ускорявате обмяната на веществата и изгаряте мазнините. Но не е необходимо да вдигате големи тежести, за да видите резултатите. Можете да започнете с няколко килограма.

Повечето хора искат да премахнат мазнините от определена област на тялото. Както знаем, за да се постигне това, трябва да се правят конкретни упражнения, които повишават мускулния тонус и елиминират мазнини от различни области. Това са най-вече коремът, ханшът, бедрата, гърдите или гърбът. Може би дори познавате хора, които тренират само за корем или крака. Те не разбират, че гърбът също е много важна част и трябва да се поддържа. Той може значително да повлияе върху общото състояние.
Досадните “гънки” – мазнини по гърба обикновено се превръщат в проблем, когато носите спортен сутиен, бански или тясна рокля. Често в тази част на тялото се натрупват мазнини. Тяхното отстраняване изисква много отдаденост и дисциплина. Ако искате да научите как да премахнете тези гънки и мазнини по гърба, продължете да четете. Ще ви кажем някои от най-добрите упражнения, които знаем.

Тренировка за укрепване на гръбните мускули и изгаряне на мазнини по гърба

Упражнение 1

Упражнения

Това е т. нар. поза „скакалец”, много добра за премахване на мазнини по гърба. Легнете по корем върху постелка за йога и изпънете ръцете назад). Без да повдигате краката си, леко извийте гърба. След това се върнете в изходна позиция. Направете 2 серии с 10 повторения всяка.

Упражнение 2

Това упражнение се нарича гръбна преса. Без да променяте позата “скакалец”, поставете ръце на врата, повдигнете торса и се върнете в изходно положение. Направете 2 серии с 15 повторения всяка.

Упражнения за премахване на мазнини по гърба

Упражнение 3

Направете същото упражнение като предишното. Но този път, вместо да извивате гърба, се опрете на една страна. След това на другата, сякаш искате да видите какво има от дясната ви и после от лявата ви страна. Винаги се старайте да държите останалата част на тялото неподвижна.

Упражнение 4

За последното упражнение заемете една поза от йогата, известна като “Котката.” Отпуснете гърба си, а след това извийте тялото нагоре, доколкото можете (като котка). След това издърпайте корема към пода, сякаш искате да докоснете земята. Повторете това движение 5 пъти, след това починете.

Плуване

Мускулите на гърба наистина работят, когато плувате. В същото време плуването е много отпускащо. Това е чудесен начин да тренирате за гърба и да изгаряте излишните мазнини там.

Вдигане на тежести

Всяка добра тренировка за изгаряне на мазнините трябва да включва вдигане на тежести. Можете да използвате гири, за да изградите мускулна маса. Ускореният ви метаболизъм ще ви помогне да изгорите повече мазнини, дори и по време на почивка. Единственото, което трябва да направите, е да тренирате с леки тежести през ден. Няма нужда да вдигате големи тежести, тъй като и няколко килограма биха свършили работа.

Кардио

Кардио

Кардио тренировките увеличават пулса, а по този начин тялото гори калории по-бързо. Тренировката ви трябва да бъде разнообразна, в противен случай няма да е ефективна. Можете да редувате дейности по ваш избор – като бягане, скачане, колоездене или скачане на въже.

Коремни преси с ръце и крака

Въпреки че знаем, че коремните преси са насочени към коремните мускули, те също ще ви помогнат да се отървете от мазнините в долната част на гърба. Тренирайте цялата коремна стена, като наблягате върху косите коремни мускули. Можете да добавите към програмата си и упражнения за страничните мускули, както и изометрични упражнения.

Мазнини по гърба и премахване – препоръки за най-добри резултати

  • Както знаем, не е лесно да се отървем от нежеланите мазнини. Това може да се постигне само с голяма дисциплина и усилие. Упоритите мазнини по гърба са още по-трудни за премахване. Ще са необходими повече тренировки, упражнения и постоянство. Ако правите упражненията, изброени по-горе, ще започнете да виждате резултатите след нула време!
  • Все пак не забравяйте, че за да се елиминират нежеланите мазнини, от решаващо значение е да спазвате балансирана диета без вредни, пържени храни, захари и др. Винаги е добра идея да се добавят здравословни храни и напитки като плодове, зеленчуци, зелен чай, вода, храни с високо съдържание на фибри и протеини и т.н.
  • Също така е добра идея да допълните упражненията с леки масажи на гърба. Не трябва да се натиска силно. Постепенно досадните “любовни дръжки” ще изчезнат.
  • И накрая, не забравяйте, че добрата стойка е много важна, ако искате гърбът ви да е здрав. Опитвайте се да стоите изправени, за да предпазите гръбнака от изкривяване, при което мазнините се натрупват и се образуват грозните гънки сланина на гърба.

Надяваме се, че сме били полезни с тази статия с упражнения за премахване на мазнини по гърба!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.