Упражнения за оформяне и тонизиране на мускулите

21.07.2019
Със сигурност сте опитвали различни упражнения и диети, но не сте удовлетворени от постигнатите резултати. Особено, когато погледнете към долната част на тялото си.

С тези лесни упражнения можете да тонизирате мускулите и да оформите горната част на краката си. А защо не и да забравите за неприятния целулит? С помощта на следващите упражнения ще оформите краката си, стига да сте постоянни, да пиете достатъчно вода и да се храните балансирано. Ще забележите резултатите не след дълго.

Оформяне и тонизиране на мускулите

Ако в края на зимата сте натрупали няколко излишни килограма или искате да изглеждате страхотно през лятната ваканция, не се колебайте да включите тези ефикасни упражнения в тренировките си. Трябва да запомните, че е добре тази програма да бъде комбинирана с диета с ниско съдържание на калории и с пиенето на много течности (два или повече литра на ден). Добрата новина е, че през пролетта и лятото няма да ви е трудно да хапвате леки храни като салати, плодови сокове и смутита.

За да свалите излишните килограми трябва да активирате метаболизма си и да тонизирате мускулите си особено в проблемните зони като краката. Мазнините „обожават“ да се натрупват край мускулите, като по този начин последните губят тонуса си.оформете мускулите на краката си лесно с тези упражнения

Вижте още: Най-добрите упражнения за тонизиране на краката

Доказано е, че мускулестото тяло гори повече енергия, дори по време на сън. Това е така, тъй като мускулната маса (всичко различно от мазнините) представлява активна тъкан от енергийна гледна точка. Ако искате красива и добре оформена фигура през лятото започнете да оформяте мускулите на краката си и да горите калории.

Със сигурност сте опитвали различни упражнения и диети, но не сте удовлетворени от постигнатите резултати. Особено, когато погледнете към долната част на тялото си. Това е често срещано сред дамите, но това не бива да ви обезкуражава. Не се отказвайте! Има начини за оформяне на краката чрез специални упражнения. Възможно е просто досега да не сте тренирали по подходящия начин.

Упражнения за оформяне и тонизиране на мускулите

Препоръчително е да изпълнявате тези упражнения от 3 до 5 пъти седмично, за да постигнете бързо желания резултат. Съвсем скоро ще забележите разликата, защото краката ви ще станат по-оформени, тонизирани и с по-малко целулит. Необходимо е да отделяте само 15 минути дневно. Не пропускайте и разходките или карането на колело (дори велоергометър) по 30 минути на ден.

  • Клекове: това е едно от най-добрите упражнения за тонизиране на мускулите на краката. Застанете прави с леко разтворени крака. Изпънете ръце напред и сгънете коленете. Започнете да приклякате така, сякаш под вас има стол. Мускулите на краката ви трябва да застанат успоредно на пода, а ръцете ви винаги да са изпънати напред. Задръжте в тази позиция няколко секунди след това се изправете. Направете 10 повторения на упражнението. След това можете да се поразходите малко или да направите друго упражнение, за да не ви доскучае. Например разкрачете малко повече краката си (така ще напрегнете по-силно мускулите), опрете гърба си до стена, можете да сложите топка между гърба си и стената или пък да вземете гирички в ръцете си. Друг вариант изисква да вземете пръчка и да я държите в ръцете си над главата, докато правите клековете край стената.клековете са страхотно упражнение за оформяне мускулите на краката

Още едно ефикасно упражнение

  • Напади: това упражнение ще ви помогне да оформите мускулите на краката си и да ги тонизирате, както и да стегнете дупето си. Вярно е, че упражнението изисква да положите малко повече усилия, но те си струват, защото резултатите са страхотни. Застанете прави, с опънат гръб, прибрани гърди, а раменете ви трябва да са в една линия. При това ръцете си почиват. Пристъпете напред с десния крак, сгънете коляното на другия крак и приклекнете надолу, докато коляното ви докосне пода (или се приближи съвсем близо). Задръжте в тази позиция няколко секунди, след което се върнете в изходно положение. Сега повторете упражнението с левия крак, а дясното ви коляно трябва да докосва пода. Сменяйте краката докато не направите 10 повторения. Починете за минутка и след това направете още 10 повторения. Можете да разнообразите упражнението като държите гирички в ръцете си или пък пръчка. Докато си почивате между повторенията можете да се разхождате, а не да стоите на едно място. Разбира се така ще се наложи да положите усилия, но пък резултатите си заслужават. Затова ще ви предложим още един вариант за изпълнение на нападите. Започнете по същия начин, но вместо да стоите прави с прибрани крака, леко пристъпете с единия си крак напред.

Още упражнения за оформяне и тонизиране на кракатаспортуването е чудесен начин за оформяне на мускулите

Прочетете и това: Влезте във форма с 9 упражнения за разтягане

  • Повдигания на краката: Легнете на дясната си страна върху удобна постелка или одеяло. Използвайте лакътя си, за да сте по-стабилни. Придържайте главата си с ръка в областта на ухото. Вдигнете левия си крак колкото можете по-високо към тавана. След това върнете бавно крака си в изходната позиция, без да допирате коленете си. Направете 10 повторения без спиране, починете си и отново направете 10 повторения. След това легнете на лявата си страна и направете упражнението с десния крак. Друг вариант на това упражнение изисква да сложите тежести на глезените си. Или пък да качвате и слизате по стълби като си правите кратки почивки.
  • Разтягане: легнете по корем на матрак, одеяло или постелка. Краката ви трябва да са опънати назад. Поставете ръцете си до тялото и ги опънете встрани. С помощта на седалищния мускул, повдигайте и опъвайте краката си нагоре. Дръжте ги изправени за няколко секунди. След това ги върнете в изходна позиция. Можете да направите по две серия с по 10 повторения за всеки крак.
оформянето на мускулите на краката е лесно с подходящите упражнения