Как да направите ленти за почистване на носа от черни точки

Съставките са само три, а времето за приготвяне също толкова приканващо кратко. Готови ли сте?
Как да направите ленти за почистване на носа от черни точки

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Черните точки се появяват, когато порите се запушат, вследствие на прекомерната секреция на себум, мъртви кожни клетки и частици мръсотия от въздуха. Щом порите се запушат, естествените мазнини в кожата не могат да достигнат повърхността й нормално. Образува се гранула, която се втвърдява и добива черен цвят, заради контакта й с кислорода. Ние знаем как да направим ленти за почистване на носа от черни точки. Искате ли да научите и вие? Изчакайте съвсем малко.

Ще се съгласите, че черните точки придават на кожата неприятен вид. Мръсотията обаче не е причината за появата им. В повечето случаи става дума за хормонален дисбаланс, частично свързан с андрогените.

Черните точки може да се дължат и на негативна реакция спрямо прекомерната употреба на козметични продукти и грим, които се смесват с естествената мазнина на кожата.

При всички положения съществуват различни процедури, които редуцират или премахват напълно черните точки. Така кожата отново става чиста, гладка и по-здрава.

Популярните самозалепващи се ленти могат да проникнат в дълбочина в порите и правят почистването дори по-лесно.

Можете да ги откриете в магазините. Днес обаче искаме да ви предложим друго – интересен начин да ги направите у дома.

Искате ли да научите как?

Ленти за почистване на носа от черни точки

почистване от черни точки

Този тип ленти за почистване на черни точки се радват на завидна популярност от известно време. Те са привлекателна опция за много хора, тъй като оставят кожата чиста и свежа само след минути.

Макар самозалепващите ленти в магазина да са привлекателни, трябва да ви информираме, че съществува 100% натурален метод, с който да можете да постигнете същия резултат, без да се налага влагане на излишни пари.

За целта ще се нуждаете от неароматизиран желатин и мляко, които да смесите внимателно. Накрая получавате лепкава смес, която ефикасно отстранява нечистотиите от носа.

Сместа също така притежава адстригенни и подхранващи свойства, които регулират прекомерната секреция на себум и придават мекота и стегнатост на кожата.

Как да направите тези ленти за нос?

желатинови ленти за почистване на носа от черни точки

Тези ленти се правят от желатин и мляко и представляват прекрасно средство за отстраняване на черните точки, които се появяват в зоната на лицето, позната като „Т-зона“.

За целта трябва да нанесете пастата внимателно върху носа и да я оставите да изсъхне. Тя ще придобие вид на твърда и суха лента.

Съставки:

 • 1 супена лъжица неароматизиран желатин на прах (10 гр.)
 • 1 супена лъжица обезмаслено мляко (10 мл.)

Необходими са още:

 • 1 подходящ съд
 • 1 супена лъжица
 • 1 малка четка или четка за нанасяне на сенки за очи

Приготовление:

 • Разбъркайте с лъжица и се уверете, че сместа е еднородна.
 • Ако пастата е твърде суха, добавете още малко мляко.
 • Сложете сместа в микровълновата печка и загрейте за 15 секунди.
 • По ваше желание добавете щипка активен въглен. Разбъркайте добре.
 • След това оставете сместа да престои така няколко минути. Ще получите лепкава черна паста, която можете да нанесете върху носа.
домашно средство за почистване на носа от черни точки

Начин на приложение:

 • Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите кожата си, използвайки почистваща кърпа или малко неутрален сапун.
 • Щом лицето е чисто, нанесете тънък слой от натуралното средство, докато покриете цялата зона, засегната от черни точки.
 • Можете да използвате чиста четка за нанасяне на сенки за очи, за да се уверите, че перфектно сте покрили цялата кожа.
 • Изчакайте 20 минути. Щом пастата изсъхне напълно, издърпайте образуваните твърди ленти. Така ще отстраните черните точки.

Опитайте се да бъдете внимателни, когато изпълнявате тази стъпка, защото прекалената сила може да нарани кожата.

 • Щом лентата е махната, изплакнете лицето със студена вода и нанесете хидратиращ лосион, за да предпазите кожата от сухота.
 • Ако забележите алергична реакция, на мига отстранете лентата и не използвайте това натурално средство втори път.
 • Тази процедура не бива да се прилага повече от 2 пъти седмично, тъй като може да повлияе негативно върху активността на жлезите, секретиращи себум.

Както вече забелязахте, само с употребата на обичайни съставки, можете да направите ленти за почистване на носа от черни точки. Така кожата ви отново ще бъде красива, здрава и чиста.

Опитайте у дома и се насладете на резултата от това домашно козметично средство.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.