11 лесни съвета за по-дълготраен грим

Външните фактори могат да съсипят грима, но с подходящата козметика ще сте свежи и красиви през целия ден.
11 лесни съвета за по-дълготраен грим

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Би било страхотно, ако нашият грим е по-дълготраен, остава непокътнат и не е нужно да ретушираме на всяка минута. Все пак потта, която организма ни произвежда, климатът и молекулите във въздуха постепенно намаляват ефекта от козметичните продукти. Накрая те избледняват и изчезват напълно от лицето ни.

Ежедневната активност и някои външни фактори, например замърсяването, могат да съсипят грима, за който полагаме много усилия всяка сутрин. 

За щастие, съществуват няколко лесни съвета, които можете да прилагате ежедневно за по-дълготраен грим.

В днешната статия ще ви покажем 11 от най-интересните трикове за дълготраен грим, които намерихме.

Вижте ги и ги използвайте всеки ден!

1. Измивайте добре лицето си

Преди да се гримирате измийте добре лицето си.

Важно е преди да приложите какъвто и да е козметичен продукт, да измиете добре лицето си с мек сапун и вода.

С това ще намалите замърсяванията по повърхността на кожата, което ще улесни равномерното нанасяне на грима.

2. Използвайте хидратиращ крем

Използването на хидратиращи кремове е от ключово значение, за да могат козметичните продукти да се усвоят от кожата по правилния начин.

Причината е, че хидратиращите кремове създават защитна бариера за лицето и я предпазват от промените, възникващи от естественото омазняване.

3. За по-дълготраен грим използвайте грунд

За по-дълготраен грим използвайте грунд

Грундовете са много популярни и се използват за намаляване на прекомерния блясък, който се получава на лицето. Освен това те помагат за това да изглеждате свежи през целия ден.

Нещо повече, при продължителна употреба на продукта намалявате размера на порите и се предпазвате от появата на замърсявания и черни точки.

4. Използвайте прахообразна пудра

Прахообразната пудра е най-добрият ви помощник в запечатването на грима. За да я нанесете правилно, използвайте четка и леки, потупващи движения, за да е равномерно поставена върху лицето.

Имайте предвид, че не трябва “да я размажете” върху лицето, за да не премахнете козметичните продукти, които вече са нанесени.

След като вече сте покрили желаните участъци, изчакайте няколко секунди и отстранете излишната пудра с мека кърпа или четка.

5. Избирайте водоустойчиви продукти

Избирайте водоустойчиви продукти за дълготраен грим

Водоустойчивата спирала, сенки и други козметични продукти са перфектният избор за хората с мазна кожа, както и за страдащите от прекомерно потене. Причината е, че този вид продукти не изисква постоянни корекции и изглежда чудесно в продължение на часове. 

Въпреки това, трябва  да оставите кожата си да почине няколко дена, след като сте нанасяли водоустойчиви продукти. Причината е, че те съдържат химикали, които са малко по-агресивни от тези, използвани в стандартните козметични средства.

6. Дълготрайно червило

Козметичната индустрия е създала дузини от дълготрайни червила за всички видове нужди.

Тези продукти имат силен цвят и издържат през целия ден, без повторно нанасяне.

Ако не успявате да намерите перфектното за вас сред дълготрайните продукти, използвайте стандартно червило. След това нанесете малко прахообразна пудра, за да сте сигурни, че няма да избледнее бързо.

7. Нанасяйте по два пъти очната линия

Нанасяйте по два пъти очната линия

Ако ви дразни факта, че трябва да повтаряте очната линия през два часа, нанесете я с молив за очи, след което поставете малко пудра отгоре.

След няколко секунди нанесете течната очна линия върху пудрата, докато постигнете желаната извивка.

8. Руж

Ружът е лесен за нанасяне и ефекта му е много по-дълготраен от този на пудрата.

Ключово е да знаете как да го разнесете, така че да постигнете естествен вид на лицето.

9. Избирайте подходящи за вашата кожа продукти

Избирайте подходящи за вашата кожа продукти

Жените с мазна кожа трябва да използват прахообразни козметични продукти без съдържание на мазни вещества, за да подсигурят дълготраен ефект на грима си.

От друга страна, жените с комбинирана или суха кожа трябва да избират кремообразни продукти или гримове, които се нанасят със стик.

10. По-малкото е с по-голям ефект при грима

Много хора погрешно вярват, че ако сложат няколко слоя грим, той няма да избледнее толкова бързо, от колкото при нанасяне само на един пласт.

Професионалните гримьори препоръчват използването на тънки слоеве грим, тъй като това е най-добрия начин да го запазите за по-дълго време.

Прекомерният грим не само е по-нетраен, с него лицето ви изглежда зле. 

Прочетете и това: Грим за начинаещи

11. И не забравяйте тонера за лице!

За по-дълготраен грим, не забравяйте тонера за лице

Един от най-добрите продукти, които да използвате за по-дълготраен ефект, е тонерът за лице. Този освежаващ лосион поддържа порите ви чисти и и предпазва кожата от загуба на естествения блясък. 

Най-добре е да използвате продукта преди да нанесете грима. Разбира се, може да го пръскате лицето периодично през деня. Винаги обаче използвайте кърпа, с която да абсорбирате излишния тонер, без да търкате прекалено силно.

С тези лесни съвети ще постигнете перфектния дълготраен грим, без да прибягвате до услугите на професионален гримьор.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.