Изсветлете кожата по естествен път с този DIY крем

Йогуртът е основната съставка в този крем, която можете да използвате за да подобрите вида на вашата кожа за нула време.
Изсветлете кожата по естествен път с този DIY крем
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 25 август, 2022

Повечето жени знаят, че кожата им страда от продължително излагане към слънце и токсини от околната среда. В днешната статия ще споделим естествен домашно направен крем, който може да ви помогне. Изсветлете кожата по естествен път и премахванете несъвършенствата.

Докато кожата е постоянно в процеса на възстановяване всеки ден, понякога може да надмине своето предназначение. Това може да доведе до редица незабележими промени във вида на кожата.

Загубата на колаген и еластичност, натрупването на мъртви клетки и слънчево изгаряне са само някои от нещата, които могат да се отразят негативно на вида на кожата и да доведат до преждевременно стареене.

Изсветлете кожата по естествен път, а не със скъпи решения

За да разрешите този проблем, са разработени многобройни козметични продукти и професионални техники за да премахнат уврежданията и да стимулират процеса на възтановяване. Проблемът с някои от тази решения е, че те могат да бъдат скъпи и не всеки има парите да ги купи.

За щастие, има много по-евтини решения, които предлагат отлични резултати без нуждата да се излага кожата на агресивни химични елементи или процедури.

В днешната статия ще споделим домашно направен крем, който се възползва от природните свойства на йогурта за изсветляване цвета на кожата, възстановяване и намаляване на вида на фините линии и бръчки. Готови ли сте да го пробвате?

Изсветлете кожата с природен крем от йогурт и бадеми

Изсветлете кожата по естествен път: натурален крем

Съчетанието на съставките, използвани в този природен крем, ни дава отлично лечение за премахване на мъртви клетки и подобряване на вида на кожата на лицето.

Натуралният йогурт е наистина здравословна храна, която съдържа млечна киселина, която помага за регулирането на естественото pH на кожата за предотвратяване на пъпките.

Смята се за един от най-добрите алтернативни овлажнители, тъй като помага на кожата да възвърне естествената си влага без да засяга производството на природни масла.

Живите му култури подпомагат здравето на кожата и предотвратяват акнето и ранната поява на фини линии и бръчки.

Бадемов прах за натурален крем

Още повече, бадемовото брашно е богато на важни мастни киселини, които са добри за кожата.

Неговото високо съдържание на витамин E предпазва кожата от оксилителния стрес, причинен от свободните радикали и предотвратява клетките и тъканите от влошаване. Неговите природни масла възстановяват сухата кожа и предотвратяват проблеми като екзема и псориазис.

Също ще добавим малко мед и лимонов сок към нашия крем за да повишим неговите сили за изсветляване.

Изсветлете кожата по естествен път с този натурален крем

Козметичен комплект за баня

Едно от предимствата на използването на всички природни продукти е това, че те са наистина лесни за приготвяне и не отнемат много време.

Съставките са лесни за намиране, въпреки че ще трябва да обърнете внимание и да избирате само 100% органични продукти.

Можете да намерите тези продукти на по-евтини цени, но количеството най-вероятно ще пострада като резултат.

Съставки

 • 1 ½ чаши природен йогурт
 • 4 бадеми
 • 2 супени лъжици лимонов сок
 • 1 супена лъжица мед

Указания

 • Първо, поставете бадемите в процесор или мелачка за да направите прах. Ако е възможно, можете да купите вече приготвеното бадемово масло и да пропуснете тази стъпка.
 • След това, поставете брашното в купичка и добавете йогурта, сока и меда.
 • След това оставете да го да стои за момент и се уверете, че всичко е напълно смесено.

Приложене

 • Всяка вечер преди лягане, премахнете старателно всякакъв грим и почистете кожата.
 • Щом е чисто, приложете предостатъчно количество крем и оставете да си свърши работата за 20 минути.
 • След нужния период от време, изплакнете с топла вода и накрая изсушете с кърпа.

Съвети

За най-добрите резултати трябва да използвате този крем като част от вашия дневен режим за кожата. Ако се използва от време на време, може да няма видим ефект.

Избягвайте употреба по време на деня тъй като лимоновия сок може да реагира негативно с излагането на слънчева светлина. Този продукт е разразботен за употреба през нощта защото подкрепя природния процес на регенерация на тялото, който възниква през това време.

Първото приложение ще остави вашата кожа толкова свежа и чиста, че ще се влюбите. Обаче неговия ефект на изсветляване може да отнеме няколко седмици преди да го забележите.

Ако искате, можете да използвате този продукт върху шията и областта на гръдния кош за по-фантастични резултати. Помнете, че тези области са много по-чувствителни и освен това изискват малко повече грижи.

Препоръчваме да използвате добър слънцезащитен крем всеки ден за да подобрите ефективността на този продукт.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Upadhyay, R., Dwivedi, P., & Ahmad, S. (2010). Screening of antibacterial activity of six plant essential oils against pathogenic bacterial strains. Asian Journal of Medical Sciences, 2(3), 152-158
 • Kodad, O. (2008). Variability of oil content and of major fatty acid composition in almond (Prunus amygdalus Batsch) and its relationship with kernel quality. [Abstract]. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 56, 4096-4101
 • Sumit, K., Vivek, S., Sujata, S., & Ashish, B. (2012). Herbal cosmetics: Used for skin and hair. Inventi Rapid: Cosmeceuticals, 4, 1-7
 • Sultana, Y., Kohli, K., Athar, M., Khar, R., & Aqil, M. (2007). Effect of pre-treatment of almond oil on ultraviolet B-induced cutaneous photoaging in mice. [Abstract]. Journal of Cosmetic Dermatology, 6(1), 14-19

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.