Предотвратете появата на отпусната кожа с този домашен крем!

11 Декември, 2018
Приготвя се с глина, но не трябва да се допира до метални предмети, в противен случай ще загуби свойствата си.

Повечето жени не обръщат достатъчно внимание на симптомите на стареене с появата на отпусната кожа, когато тя започва да губи своята твърдост и еластичност.

Продължителното излагане на свободни радикали, намаляването на производството на колаген и еластин и неправилното хранене пряко засягат нашия външен вид и причиняват бръчки, петна и други неприятни белези.

Има множество различни методи за предотвратяване или лечение на тези, но може да бъде трудно да ги включите в ежедневните навици за поддържане на красотата.

Много от продуктите на пазара са склонни да бъдат твърде скъпи и не винаги разполагаме със средствата, за да си ги позволим.

Съществуват за щастие евтини, естествени алтернативи.  Те могат да се приготвят у дома, и това ще спомогне за подобряване на здравето на кожата, без да я уврежда.

В този блог ще споделим проста рецепта за крем против отпускане. Неговите свойства ще ви помогнат да постигнете видими резултати само за кратко време.

Вижте още: Отпусната кожа след отслабване? 7 съвета как да я стегнете

Домашен крем за предпазване от отпусната кожа

домашен крем за предпазване от отпусната кожа

Продължителното прилагане на този стимулиращ крем може да ви помогне да се преборите с увисването.

Съставките помагат да се стимулира естествената й еластичност. Така ще се предотврати загубата на вещества, които поддържат стегнатостта и младостта.

Тези продукти съдържат хранителни вещества, които са от съществено значение за кожата, затова те помагат да се запази в перфектно състояние!

В този случай ще ви научим да приготвите крем чрез използване на 100% натурални съставки. Те благодарение на компонентите си контролират отпуснатата кожа, бръчките, стриите, целулита и други дефекти.

Това е проста комбинация от глина, черен чай, зехтин, кафена утайка и екстракт от лешник.

Тези съставки проникват дълбоко в кожата през порите и спомагат за стимулирането на кръвообращението и подхранването на кожата с кислород.

Това е рецепта, която е подходяща за употреба от всички – и най-доброто от всичко е, че съставките са лесно достъпни в местния супермаркет!

Съставки

 • 1 чаша глина (150 гр.)
 • 1 пакетче черен чай
 • 4 супени лъжици зехтин (64 гр.)
 • 4 супени лъжици кафена утайка (40 гр.)
 • 10 капки екстракт от лешник

Прибори

Стъклен съд

Приготовление

 • Загрейте малко количество вода и когато започне да ври, добавете пакетчето черен чай.
 • Оставете да почине няколко минути и след това изсипете в стъклен буркан.
 • След това добавете глината постепенно и разбърквайте с дървена лъжичка, за да се уверите, че тя се е разтворила напълно.
 • Продължавайте да бъркате, като в същото време добавете зехтина и капки екстракт от лешник.
 • Уверете се, че всичко е добре смесено и че текстурата е кремообразна.
 • Ако смятате, че пастата се втвърдява просто добавете малко повече чай или зехтин.
 • Оставете сместа да стои на хладно място, далеч от източници на директна топлина.

Забележка: Не забравяйте да не допирате глината с метални прибори, в противен случай тя ще загуби свойствата си.

Прочетете още: Как да тонизираме отпуснатите ръце

Прилагане

нанасяне на крем за стягане в областта на корема

 • Тъй като текстурата е гладка, кремът е лесен за нанасяне. Това означава, че може да използвате този продукт върху всяко място на тялото си, където забелязвате отпусната кожа.
 • Уверете се, че сте почистили добре мястото, където искате да нанесете крема и за предпочитане ексфолирайте. Така хранителните вещества ще се абсорбират по-лесно.
 • Вземете количеството крем, от което се нуждаете, и го втривайте в кожата с гладко, кръгообразно движение.
 • Използвайте върховете на пръстите си, за да нанесете крема внимателно в коремната област, краката или всяка друга област с отпусната кожа.
 • Може също така да приложите малко върху врата и деколтето, две области, които са особено предразположени към преждевременно стареене.
 • Не забравяйте да оставите тънък слой крем върху кожата в продължение на 20 до 30 минути, докато кожата го попие.
 • След това изплакнете с топла вода и мека гъба, за да се уверите, че целият крем се е измил от кожата ви.
 • Веднага ще почувствате нова стегнатост и кожата ви ще бъде гладка и напълно освободена от мъртвите клетки.

Вземете под внимание следното!

отпусната кожа в областта на мишниците

Макар този прекрасен крем помага да се преборите с появата на отпусната кожа, ефектите няма да се забележат веднага.

Трябва да го използвате най-малко 3 пъти седмично в продължение на няколко месеца. Тогава може да накарате кожата ви да се чувства наистина здрава и подмладена.

В същото време е важно да увеличите количеството вода и натурални напитки, които консумирате. Хидратацията е ключът към запазване на твърдостта на кожата.

Също така не забравяйте, че не е задължително отпускането да е свързано с кожата – това може да се дължи на отслабване на мускулите.

В този случай е важно да започнете редовни упражнения и да следвате диета, която ще подобри мускулната сила.

 • Esther Boelsma, Henk FJ Hendriks, Len Roza, Nutritional skin care: health effects of micronutrients and fatty acids, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 73, Issue 5, May 2001, Pages 853–864, https://doi.org/10.1093/ajcn/73.5.853
 • Yashin, A.; Yashin, Y.; Wang, J.Y.; Nemzer, B. Antioxidant and Antiradical Activity of Coffee. Antioxidants 2013, 2, 230-245.
 • Rocio Campos-Vega, Guadalupe Loarca-Piña, Haydé A. Vergara-Castañeda, B. Dave Oomah. 2015. Spent coffee grounds: A review on current research and future prospects. Trends in Food Science & Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2015.04.012.
  (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924224415001193)
 • Fernández del Río, L., Gutiérrez-Casado, E., Varela-López, A., & Villalba, J. M. (2016). Olive Oil and the Hallmarks of Aging. Molecules (Basel, Switzerland), 21(2), 163. https://doi.org/10.3390/molecules21020163
 • Magdalena Działo; Justyna Mierziak; Urszula Korzun; Marta Preisner; Jan Szopa;
  Anna Kulma. 2016. The Potential of Plant Phenolics in Prevention and
  Therapy of Skin Disorders. International Journal of Molecular Sciences. https://www.mdpi.com/journal/ijms
 • Jemima Daniela Dias Moraes, Silvana Raquel Alina Bertolino, Silvia Lucia Cuffini, Diego Fernando Ducart, Pedro Eriberto Bretzke, Gislaine Ricci Leonardi. 2017. Clay minerals: Properties and applications to dermocosmetic products and perspectives of natural raw materials for therapeutic purposes—A review. International Journal of Pharmaceutics. https://doi.org/10.1016/j.ijpharm.2017.10.031.
  (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378517317310013)
 • Cuidado de la piel: 5 sugerencias para una piel sana. Mayo Clinic. https://www.mayoclinic.org/es-es/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237