Има 5 неща, които трябва да пазите в тайна …

Ако не искате тайните, които сте споделили пред другите да бъдат разкрити, защо не уважавате хората, които са ви доверили нещо лично?
Има 5 неща, които трябва да пазите в тайна …

Последна актуализация: 30 януари, 2019

Понякога го правим заради собствената си сигурност. Друг път, за да запазим самочувствието си и психическото си равновесие. Въпреки това винаги има определени аспекти от живота ни, които е най-добре да запазим в тайна и да не споделяме с никого.

Всички знаем, че социалните и емоционални връзки водят до споделянето на определени мисли и преживявания с другите, защото им вярваме. Приятелството и любовта се отличават с този процес на споделяне.

Но ако искаме да се погрижим за психическото си здраве, трябва да разберем, че най-личните ни мисли и преживявания трябва да бъдат защитени.

Не всички споделят мислите и чувствата си и възприемат казаното от другите без предразсъдъци и табута. Затова не трябва да споделяме всичко с хората около нас и да се оставяме незащитени.

В тази статия искаме да ви разкажем кои аспекти от личния ви живот е най-добре да си останат споделени само с вас самите.

1.Планове, мечти и проекти: внимавайте с кого ги споделяте

споделяне на тайна между приятелки
Всички имаме идеи, които при удобен случай искаме да обсъдим с някого.

По-късно и поради някаква причина можем да се откажем от тези цели или да ги отложим във времето. Да, това може да се случи.

За нещастие това може да се превърне в повод за критики от страна на другите. Те могат да използват това като доказателство, че сме от хората, които се отказват и не преследват целите си.

В други ситуации се случва нещо още по-заплетено: близките, с които сме споделили идеите си могат да си ги присвоят и да ги представят като свои собствени желания.

Поради тези и други причини (като евентуална завист и за да избегнете болезнените коментари от сорта на: “няма да можеш да се справиш с това или няма да завършиш онова ”), е най-добре да се предпазите и да запазите личните си цели в живота само за вас.

Мълчаливите, постоянни, упорити и дискретни усилия ще ви дадат по-добри резултати.

2.Пазете в тайна нещата свързани със семейството и приятелите ви

Всичко, което е извън личния ви живот, не е ваша „територия“. Затова не трябва да го споделяте с никого.

Това е нещо “жизненоважно”: нещата свързани с приятелите, семейството и дори колегите ви е като съкровище, което трябва да бъде добре пазено.

Никаква информация свързана с тях не трябва да бъде разкривана пред друг човек. Абсолютно нищо (ситуациите, през които са преминали, изстрадали, преживели, забавлявали са или са плакали).

И обратното, добре е да помолите най-близките си хора за същото: да не споделят най-съкровените ви мисли и преживявания пред другите и да ги запазят в тайна.

Това е взаимност, разкриваща много за хората и затова трябва да я прилагате на практика.

3.Интимните подробности от емоционалния ни живот

запазете в тайна интимните подробности, които преживявате с партньора
Когато сме много близки приятели с някого не се колебаем да споделяме подробности за сексуалния ни живот или повече детайли за интимните ни и лични преживявания с партньора.

Първоначално може да ви изглежда нормално и дори забавно.

Но най-добре не превръщайте в навик споделянето на подробностите от леглото си или детайли от най-лично естество.

Няма проблем да обсъждате определени аспекти от връзката си, които са част от ежедневния ви живот.

Но както вече споменахме има неща, които са прекалено лични, тъй като не трябва да забравяме уважението към човека, когото обичаме.

4.Много от мислите ви трябва да си останат ваша тайна

Има определени страни от личния ни свят, които не само че са неподходящи за споделяне и изваждане на показ, но и често не могат да бъдат обяснени.

Понякога изпитваме определени чувства, имаме предчувствие или действаме, водени от интуицията си. Неща, които не могат да бъдат разбрани от мнозина.

Именно този вътрешен глас ни казва, че трябва да избягваме определени хора, например. Или че трябва да изберем определен път, а не този, по който вървим в момента; трябва да напуснем определено място, да си купим или да направим нещо.

Има неща, които просто се случват “защото така е трябвало“. И няма какво да обясняваме по въпроса. Ако започнем с обясненията, много хора няма да ни разберат, а това няма да направи добро впечатление за нас в очите на другите. Запазете мислите си по тези въпроси в тайна!

5.Добродетелите и благородните ви дела

запазете в тайна добрите си дела, те говорят сами за себе си
През 2001г. спасих човек, който се давеше.  Миналата година се грижих за майка си, която е с Алцхаймер, до смъртта й…Винаги проверявам дали хладилника на баба и дядо е пълен и дали всичко с дома им е наред. Знаете ли, че съм част от благотворителна организация? Спасих 10 изоставени животни…

Добре е да пазите тези факти в тайна, да не се окичвате с медали, да бъдете дискретни и скромни.

Има милиони герои и добри хора по света, които правят същите неща като вас. А и изброените ситуации съвсем не са героични, а примери за нормални действия, които всички трябва да извършваме.

Тези постъпки ни обогатяват и са награда за собственото ни сърце, а не за другите.

Затова не трябва да парадираме с тях. Дори не е необходимо да ги споменаваме.

Понякога само ние разбираме истински това, което ни се случва…

Първата снимка е предоставена от © wikiHow.com


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.