Храни, които ще помогнат за стимулиране на метаболизма

24 Януари, 2019
При него тялото на човек изгаря по-малко калории, отколкото е нормално
 

Кои храни ще ви помогнат за стимулиране на метаболизма?

Бавният метаболизъм е едно от най-често срещаните и най-малко откриваемите човешки състояния, от които страдаме. При него тялото на човек изгаря по-малко калории, отколкото е нормално. Известен е също, като “базален метаболизъм”, което означава, че се консумира малко количество енергия в състояние на покой.

Някои от факторите, които забавят метаболизма са:

  • Хипотиреоидизмът, който е хормонално заболяване
  • Заседналият начин на живот (липсата на физически упражнения или физическа активност)
  • Нежелан ефект от твърде строга диета (предизвиква промяна на метаболизма, причинявайки ефекта на робота).

Важно е да можете да откривате възможните последствия от това състояние. Препоръчваме да се храните с естествени продукти, които ще помогнат за стимулиране на метаболизма.

Идеи за стимулиране на метаболизма

При бавен метаболизъм тялото не изгаря мазнините, както обикновено следва да го направи. Тези вещества се натрупват в тялото и довеждат до затлъстяване или наднормено тегло. Ето защо някои се оплакват. че всичко ги прави дебели – дори да се хранят малко или да имат начин на живот, подобен на други хора (които не наддават килограми). Опитайте се да управлявате забавения метаболизъм чрез диагностика, изготвена от лекар.

 

Намаляването на теглото в този случай е много трудно, но не и невъзможно. Строгите диети с малко калории не са най-добрият вариант, ако имате бавен метаболизъм (резултатите ще бъдат отчайващи).

Но не се притеснявайте! По-долу препоръчаме няколко стъпки, които ако следвате, ще получите разрешение на проблема скоро и ще можете да покажете фигурата, която искате.

Пийте много вода за стимулиране на метаболизма

Пиене на вода за стимулиране на метаболизма

 

Последните проучвания показват, че питейната вода е един от продуктите, който ускорява метаболизма и води до загуба на тегло. Тя премахва токсините и натрия от тялото. Приема на вода води до потискане на апетита, т.е засища.

 Зелен чай за стимулиране на метаболизма

Зелен чай за стимулиране на метаболизма

Фантастична билка с невероятни свойства. Зеленият чай  засилва  метаболизма и загубата на тегло. Освен това, той съдържа канцерогенни свойства и е чудесен за здравето. Известни хора го включват в диетата си, с цел достигане на желаното тегло.

 

Прочетете и: Зелен чай като лекарство против акне

 Супа

Супа за стимулиране на метаболизма

Особено зеленчуковата – е една от най-задоволителните, вкусни и питателни храни, заради комбинацията от течности и твърди вещества.  Можете да ядете по-малко и да изгаряте мазнините по-бързо (ако я консумирате като предястие, вместо чиния твърда храна).

Вижте още: Рецепти за вкусни зеленчукови супи

 Круши и ябълки

Ябълки за стимулиране на метаболизма

Хората с наднормено тегло, приемащи еквивалента на три ябълки или малки круши на ден, са склонни да загубят повече тегло при една нискокалорична диета. Ето защо е важно да включвате в нея повече плодове. Те успокояват апетита за сладко или захар по естествен начин – със ниското съдържание на калории, с фибрите.

Надяваме се, че всичко, което споменахме по-горе ще е полезно за стимулиране на метаболизма. Важно е да балансирате различните аспекти на живота. Прилагайте добра диета и практикувайте рутинни физически упражнения!