Храни, които помагат за намаляване на шуменето в ушите

Ако искате да намалите силата на шуменето в ушите, опитайте се да добавите червени боровинки към вашата диета. Те помагат за намаляване на вашето кръвно налягане също така!
Храни, които помагат за намаляване на шуменето в ушите

Последна актуализация: 26 август, 2020

Шуменето в ушите е според Американската асоциация по отоларингология много често срещан проблем сред населението. Ние разбира се имаме предвид шумът в ушите. Това силно бръмчене или илюзия за бръмчащ звук може да бъде много дразнещ проблем. Ето защо ще ви разкажем за храните, които помагат за намаляване на шуменето в ушите.

Шумът идва и си отива, и може да присъства в едното или в двете уши. Има различни причини за този проблем, но най-често срещаният е без съмнение бруксизъм.

Важно е да разберете, че шуменето във вашите уши не означава, че сте болни. Това е синоним на нещо, което трябва да бъде открито.

Понякога вътрешното ви ухо може да има проблем или възпаление. Понякога е поради постоянно излагане на звуци с голям интензитет.

Въпреки това има няколко техники за облекчаване и намаляване на този проблем в зависимост от причината. Ако бруксизма е причината, може да имате нужда от предпазител за устата. Ако имате проблем със слуха, вашият аудиолог ще ви даде най-добрите варианти за лечение.

Въпреки всичко вашата диета може да бъде много ефективна в тези случаи. Храни, които помагат за намаляването на високо кръвно налягане и възпаление, мохат да бъдат доста полезни, например.

Отдолу ще ви дадем някои храни, които ще помогнат за намаляването на шуменето във вашите уши.

Храни, които помагат за намаляване на шуменето в ушите

Има няколко техники, които ще помогнат за намаляването на шуменето.

Някои хора намират утеха от “белия шум” докато другите се опитват да контролират източниците на шум. Това може да намали проблемите свързани с бруксизма.

Най-добре е да намерите подхода, който ви отива най-много.

Тези съвети за диета ще бъдат полезни за всичко, защото те подобряват кръвообращението, намаляват възпалението, преборват нивата на холестерол и произвеждат облекачаващ ефект.

За намаляване на шуменето в ушите: Ананас

 • Ананасът е най-добрият антивъзпалителен плод, който може да намерите. Това е така защо съдържа един удивителен ензим: бромелаин.
 • Бромелаинът е толкова ефективен, че в момента се използва за лекуване и намаляване на възпалението, свързано със тендинит, навяхвания, леки мускули наранявания и възпалено гърло и уши.
 • Ако шуменето във вашите уши се в превърнало във всекидневен враг, тогава опитайте да ядете пресен ананас всеки ден.
За намаляване на шуменето в ушите: ананас

За намаляване на шуменето в ушите: Чесън и лук

 • Лукът и чесъна помагат за намаляването на инфекциите. Добра идея е да ги добавяте сурови към вашите салати и други ястия, но в малки количества.
 • Още повече, техните антибактериални и антигъбични свойства могат да помогнат за укрепване на вашата имунна система.

Червени боровинки

Ако поддържате диета, която е ниска на натрий, това ще намали вашето кръвно налягане и с него силата на шума в ушите ще намалее.

 • Ако има пресни червени боровинки там, където живеете, вашето сърце ще ви благодари за тях. Тази малка вкусна супер храна е богата на антиоксиданти, няма натрий и е богата на калий, калций и магнезий.
 • Всички тези хранителни вещества ще помогнат за намаляване на възпалението, ще облекчат болката и ще се погрижат за вашето сърце.
 • Ако решите да направите натурален сок от червени боровинки, той ще помогне за преборването на тревожността и нервността.
Червени боровинки на маса и сок от боровинки

Пшеничен зародиш

Можете да намерите пшеничен зародиш в природните магазини или в секцията за специални магазини на вашия хранителен магазин. Сред неговите отлични хранителни вещества е витамин F .

 • Витамин F е линоленовата киселина, която позволява на вашето тяло да регулира фунцията на черния дроб и поглъщането на мазнини и захар, докато в същото време се намалява кръвното налягане…
 • Освен това високото съдържание на витамин B в пшеничния зародиш помага за подобряването на вашите нервни импулси.

Тази фантастична група хранителни вещества помага за регулиране на вашата нервна система и невротрансмитерите, които помагат за намаляване на тревожността.

Опитайте се да добавите супена лъжица пшеничен зародиш към вашите смутита или йогурт.

Лайка

Пийте чаша чай с лайка час преди лягане и вижте колко е по-добро качеството на съня ви.

 • Често срещано оплакване е това, че звуците на звънене и бръмчене стават по-силни през нощта.

Освен да се погрижите за вашата диета и да спазите съветите на вашия лекар, опитайте се да се включвате в релаксиращи дейности за да предотвратите влошаването на този проблем.

 • Вземете топъл душ, правете йога, правете леки физически упражнения. Всичко това ще помогне. Най-добре е да го правите два часа преди да си легнете. Тогава след лека вечеря изпийте вашия чай от лайка.
Лайка цветове и чай от лайка

От всички природни напитки, които може да избирате да излекуват шуменето в ушите, това без съмнение е най-добрата.

Като заключение ако страдате от шумене в ушите, първо се консултирайте с вашия лекар. Следвайте лечението, което той предписва и правете всичко, което можете за да водите по-здравословен начин на живот.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.