Еднослоен грим: Какво представлява тази тенденция за красота в TikTok?

Възможно ли е да нанесете грим само с няколко стъпки и пак да изглеждате безупречно? Има една техника, която е популярна в социалните мрежи заради ефекта, който постига. Ще ви обясним всичко, което трябва да знаете за този „еднослоен грим“.
Еднослоен грим: Какво представлява тази тенденция за красота в TikTok?

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 06 февруари, 2023

Разглеждането на социалните мрежи означава да намерите свят от съвети и уроци за красота. Някои са по-ефективни, а други изискват повече усилия. Препоръките често се превръщат в тенденции поради резултатите, които предлагат. Такъв е случаят с въпросния еднослоен грим, известна тенденция в TikTok.

Платформата показва в кратки видеоклипове начина, по който много жени прилагат обичайната козметика, но ситнезирайки стъпките. Техниката има за цел да спести време.

На финала се радвате на сияйна кожа, сякаш сте преминали през рутината слой по слой. При правилно изпълнение методът не разкрива кожни несъвършенства, пукнатини или бръчки. Тази форма на грим се превърна в тенденция и ние ще ви покажем защо.

Какво представлява въпросният еднослоен грим и какви са предимствата му?

Този тип грим се основава на предоставянето на кожата на всички продукти, от които се нуждае. Но вместо да го правите на части, нанасяте козметиката заедно и след това я смесвате.

Процесът включва фон дьо тен, коректор, руж, бронзант и дори слънцезащитен крем, нанесени върху зоните на лицето, където обикновено ги нанасяте отделно. За веждите, очите и устните трябва да се погрижите на по-късен етап.

Ако се чудите каква е основната полза от използването на този вид гримиране, основната полза е по-малка инвестиция като минути пред огледалото, отколкото при традиционния начин за нанасяне на грим.

Освен това, като знаете как да избирате продуктите, които ще нанасяте върху лицето си, съобразявайки се с предварителната подготовка на кожата и правилно развивайки техниката, кожата на лицето ви ще бъде сияйна и безупречна.

Жена, нанасяща еднослоен грим
В TikTok можете да намерите много видеоклипове със съвети за красота. Някои от тях са полезни, а други не.

Ето как да нанасяте еднослоен грим

Нанасянето на грим на един слой не означава нови познания в изкуството. Става въпрос повече за това да отворите малко ума си и да опитате стила “всичко в едно”. По-долу разбиваме трите прости стъпки, представени от най-популярните уроци на TikTok.

1. Нанесете продуктите върху лицето си

Първото нещо, което трябва да направите, е да нанесете грима върху лицето си продукт по продукт. Важно е да изберете кремообразни продукти; в противен случай няма да постигнете желаните резултати. Кремообразните грим продукти осигуряват естествен вид и стоят по-добре.

Друго предимство на тези продукти е, че повечето съдържат слънцезащита. Ако обаче проверите етикета и той не посочва никакъв защитен фактор, добавете първо слънцезащитния крем.

Всеки  продукт отива на мястото, където бихте я използвали нанесена отделно. Например, нанесете кръгове фон дьо тен върху областите на лицето, които обикновено покривате; след това сложете кремообразен руж и коректор, където им е мястото.

2. Еднослоен грим – овлажнете с фиксатор

След като нанесете продуктите на капки, използвайте малко фиксатор за грим, за да запазите кремовете влажни. Като цяло фиксаторите се грижат за запазването на грима на място за няколко часа. Той обаче служи и за допълнителни цели, като овлажняване на тена, освежаване и предотвратяване на напукване на продуктите по лицето.

Точно това искате да направите, като добавите фиксатори към грима на един слой. Когато приключите с процеса, ако желаете, можете да напръскате още малко фиксатор, за да предотвратите излишния блясък.

3. Смесване

Това е последната стъпка. С четка или гъбичка за грим разнасяте кремовете върху кожата.

Направете това, като внимавате да не останат натрупани продукти и пастите да не се смесват. Всяка линия обозначена с точки трябва да запази посоката си.

Благодарение на ергономичната си форма, бюти блендерите постигат перфектна текстура и покриват всички ъгли на лицето, включително трудни зони като ръбовете на носа и близо до слъзния канал. Навлажнете малко блендера, преди да смесите грима си за перфектен резултат.

Ако изберете да работите с четка, уверете се, че е четка с добро качество, за да осигурите цялостно покритие и маскиране на несъвършенствата. Ще се справите по-добре, ако смесвате с четки:

  • Нанесете основа с четка за основа.
  • Руж със скосена четка.
  • Нанесете бронзант с четка за бронзиране.

След като смесването приключи, преминете към оформянето на веждите, очите и устните.

Важността на подготовката на кожата ви преди нанасяне на еднослоен грим

Независимо дали с един слой или с традиционните методи за гримиране, тайната на добрия грим се крие в подготовката на кожата ви. Подготвена правилно кожата усвоява добре продуктите. Часове по-късно няма да изглежда твърде мазна или суха.

Важно е да почистите, овлажните и тонизирате лицето, както и да осигурите слънцезащита, преди да преминете към козметиката. Когато овлажнявате предварително, гримът се фиксира правилно, защото е върху мека кожа. Чрез тонизирането вие контролирате и омазняването и премахвате замърсяванията.

Ако желаете, можете да използвате основа, преди да нанесете еднослоен грим. Въпреки това, ако изберете продукти като BB крем, ще разполагате с предимствата на основа, фон дьо тен и коректор в един продукт.

Почистване на грим
Предварителната подготовка на тена е от ключово значение за нанасянето на грима и за да изглежда страхотно.

Прочетете и тази статия: Видове руж и техните характеристики

Обърнете внимание на продуктите, които използвате

В случай на деликатна кожа е препоръчително да се консултирате с дерматолог относно най-добрите козметични продукти за вашата кожа. Всъщност Испанската академия по дерматология и венерология подчертава важността на избора на подходящи продукти според типа кожа.

Хората с промени в кожата също могат да се възползват от еднослоен грим. Предпазната мярка се състои в избора на правилните продукти.

Списание Farmacia Profesional предлага специални дерматологични формули за грим за този тип кожа, тъй като те гарантират оптимален ефект и се понасят много лесно от различни типове кожа.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.