13 трика за грим и прическа, за да спестите време сутрин

Спането с плитки, смесването на фон дьо тен с овлажнител и замяната на някои козметични продукти са полезни съвети, за да се подготвите навреме. Ето някои други трикове, за да си спестите време сутрин.
13 трика за грим и прическа, за да спестите време сутрин

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 30 август, 2022

Да се отдадеш на сутрините не е лесно. Веднага щом алармата звънне, започва надпреварата с времето за подготовка за излизане през вратата. Но има ли начин да се ускорят тези рутинни процедури? Да, прилагайки триковете за грим и прическа на практика, можете да спестите няколко минути в ежедневната си грижа.

Не става въпрос за пропускане на стъпки, а за тяхното обобщаване и гарантиране на приятен външен вид. Жените често оценяват допълнителното време, което могат да отделят за кожата и косата си, за да могат да си тръгнат навреме, за да заведат децата на училище, да отидат на работа или да изпълнят поръчки.

Може вече да имате свои козметични и стайлинг тайни, но си струва да добавите и съветите, които ще ви дадем.

Защо гримът и прическата са важни всеки ден?

Списание Funcae Digital отбелязва, че гримът присъства в ежедневието на много жени и е свързан с модни фактори, като облекло и прическа. Въпреки че тенденциите непрекъснато се променят, постоянното нещо е продължаващият интерес към естетиката.

Триковете за грим и прическа сутрин ви помагат да сте винаги добре поддържани и да имате добър имидж. Consorcio Institución Ferial de Madrid подчертава, че точно както се грижите за вътрешната си страна, трябва да обърнете същото внимание и на външната.

Поставянето на грим и оформянето на косата ще ви накара да се почувствате по-привлекателни, ще повиши настроението и самочувствието ви и ще ви държи подготвени за всяко възможно събитие.

Най-добрите трикове за грим и прическа, които спестяват време сутрин

Дори и да трябва да бързате, не забравяйте да подчертаете външния си вид и да се поглезите със следните препоръки.

1. Използвайте гъбички за грим

Гъбите за грим, известни като бюти блендери, са идеални за ускоряване на времето. Тези инструменти се адаптират плавно към формата на кожата, като същевременно осигуряват естествена текстура.

Ако навлажните бюти блендера, можете да го използвате за по-добро разнасяне на фон дьо тен, коректор или BB крем. С тях не хабите продукта и не си цапате ръцете, което означава по-малко минути, прекарани преди излизане.

трикове за грим и прическа
Гъбата за разкрасяване улеснява сутрешните ви стъпки, защото може да ви помогне да спестите както продукт, така и време.

2. Трикове за грим и прическа – използвайте серум за лице преди душ

Идеално е да използвате серуми или масла за лице преди да влезете под душа, така че да се възползвате от тях, за да изпълнят функцията си. След като излезете от душа, кожата ви е готова за овлажнителя.

Можете също така да опитате флаш ампули. Тези ревитализатори на кожата моментално разкрасяват лицето.

Кожата абсорбира тези течности бързо, допринасяйки за сияен тен без умора. За сутрешната сесия прогримиращите единични дози избледняват хиперпигментацията и скриват фините линии.

3. Трикове за грим и прическа: Спете с плитки

Сплитането на косата е препоръка с идеални резултати, ако започнете да го правите предната вечер. За да направите това, трябва да изсушите косата си, но не напълно.

Оставете я влажна, сплетете я и спете така. Сутринта, когато разплетете косата, спестявате време както за сресване на косата, така и за оформяне на естествени вълни.

4. Навивайте косата си на ролки, докато я оформяте

Честото използване на преси и сешоари може да увреди косата. Въпреки това, за тези, които обичат да променят стила си, без да прибягват до топлина, е възможно да я оформят и по друг начин.

Навийте дебели кичури на ролки и ги оставете докато се гримирате и обличате. Непосредствено преди излизане ги свалете. Ще забележите как косата ви придобива допълнителен обем.

5. Поставете фалшиви сенки за очи върху очите си

Чували ли сте за фалшиви сенки за очи? Основата на тази техника е да очертаете дебела линия върху клепачите си и след това да я разнесете. Ефектът, който получавате е като на опушен грим, без да се налага да използвате четки и сенки.

6. Трикове за грим и прическа: Използвайте BB крем

BB кремовете са многофункционални балсами, защото коригират несъвършенствата, овлажняват и действат като основа за грим. Благодарение на тези функции сиш спестявате няколко минути пред огледалото.

С тези формули не е нужно да чакате кожата да абсорбира овлажнителя , преди да нанесете фон дьо тен. Резултатите са невероятни. Няма да изглежда така, сякаш сте изключили продукти от рутината си за красота.

7. Заменете червилото с гланц за устни

Гланцът за устни допълва семплата, безупречна визия. Това е продукт, който не изисква толкова прецизно нанасяне, колкото червилото.

Ако искате да добавите нотка цвят на устните си, изберете гланц с лека пигментация. А има и  прозрачни гланцове; те просто добавят лек блясък. Освен това можете да ги размажете, без дори да се поглеждате в огледалото!

8. Прибелете косата си с щипки

Вземете мокри кичури и ги захванете зад ушите си с фиби или щипки. Идеята е да прегледате козметиката си, да се облечете и да закусите, като дадете възможност на косата си да изсъхне. Накрая я пуснете и изсушете със сешоар.

9. Увийте косата си през нощта

Едно предложение от миналото е да увиете косата си с кърпа и да заспите. Уверете се, че е копринена кърпа, тъй като тя минимизира триенето. Освен това ще бъде по-лесно да я пуснете и ще ви трябва по-малко време за разресването й.

10. Измийте косата със сух шампоан

Сухият шампоан е прост и ефективен продукт. Състои се от спрей или прахообразна формула, която абсорбира мазнината и прави косата свежа.

Важно е да уточним, че този вид шампоан не замества конвенционалното измиване на косата, а прикрива замърсяването.

Докато чакате ефекта, можете да направите някои стъпки с грижа. Следвайте тези стъпки:

  1. Напръскайте продукта върху косата си.
  2. Изчакайте времето, указано от производителя.
  3. Масажирайте нежно с пръсти.
  4. Разнесете с четка веществото.
трикове за грим и прическа: Сух шампоан
Сухият шампоан е опция за ускоряване на процеса, въпреки че не е заместител на конвенционалното измиване с шампоан.

11. Подсушете косата си с микрофибърна кърпа

Ако имате няколко минути, за да измиете косата си, не я подсушавайте с памучна кърпа, когато излизате от душа. Микрофибърна кърпа е за предпочитане, тъй като бързо попива влагата и намалявате времето за сушене.

12. Смесете овлажнител с коректор

Един от триковете за бърз грим и стайлинг сутрин е да комбинирате коректор и овлажнител в едно. Смесването на двете вещества не намалява тяхната ефективност. Напротив, подготвя кожата да усвои по-добре основата.

13. Изсушете само бретона си

Ако имате дълга коса и я мокрите сутрин, изсушете бретона като приоритет. По този начин гарантирате представителен вид на предната част на косата си. Останалата част от косата може да изсъхне на въздух.

Винаги използвайте качествени продукти за трикове за грим и прическа

Целта на триковете за грим и стилизиране е да ви спестят време сутрин, без да пренебрегвате личния си имидж. Важно е обаче да изпълнявате съветите с качествени продукти.

Това означава, че не трябва да заменяте безопасната козметика с продукти, които рискуват здравето на кожата и косата ви. Освен това не забравяйте важните стъпки, като нанасянето на слънцезащитен крем.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.