Крем против бръчки с масло от гроздови семки

Маслото от гроздови семки е натурален продукт, който можете да използвате за приготвяне на нощен крем против бръчки. Този продукт е лесен за намиране и още по-лесен за използване.
Крем против бръчки с масло от гроздови семки

Написано от Edith Sánchez

Последна актуализация: 09 август, 2022

Маслото от гроздови семки е страхотен натурален продукт за грижа за кожата. Едно от най-атрактивните му свойства е, че спомага за намаляване на появата и предотвратяване на бръчки. Най-поразителното е, че ефектите на това вещество обикновено стават очевидни след кратко време.

Друго основно предимство на тази естествена съставка е лесното му приложение. Това означава, че ще бъде много лесно да го намерите на пазара и можете също да го комбинирате с много различни вещества, за да получите различни резултати.

Не можете да си представите колко лесно е да направите нощен крем против бръчки с масло от гроздови семки. Това е нощен крем, защото е най-добре да го оставите да действа през нощта, за да получите по-видими ефекти. Всъщност можете дори да се насладите на предимствата на това масло, като го прилагате директно върху лицето си. Нека да се спрем по-задълбочено на тази тема.

Защо кожата старее и се изпълва с бръчки?

Стареенето на кожата е нормален процес, който идва с възрастта. С течение на годините кожата претърпява много промени, които водят до загуба на еластичност, хидратация, блясък и гладкост. Точно тогава се появяват страховитите бръчки.

Генетични, метаболитни и хормонални фактори също влияят на този процес. Също така влияят външните фактори като слънцето, замърсяването, недостатъчната хигиена, липсата на сън и консумацията на някои вещества като алкохол или тютюн.

Прочетете, за да научите повече: С грижа за здравето: 3 рецепти с авокадо

Въпреки че бръчките са неизбежни, можете да забавите или намалите появата им, ако се грижите за кожата си. Най-важната стъпка е да се грижите за кожата си всеки ден. Този нощен крем против бръчки с масло от гроздови семки може да ви помогне!

женско лице

Естественият процес на стареене на кожата води до появата на бръчки по лицето. Те от своя страна отразяват загубата на стегнатост и еластичност.

Ползите от маслото от гроздови семки

Маслото от гроздови семки е един от онези естествени продукти, които предлагат бързи и ефективни резултати за забавяне на стареенето на кожата. Основно спомага за овлажняване и придава еластичност и мекота. Това е така, защото съдържа много антиоксиданти, както и витамини С, D, Е и бета-каротин.

Много продукти в козметичната индустрия използват маслото от гроздови семки като основен компонент. Едно от големите му предимства е, че е подходящ за всички типове кожа, тъй като упражнява ободряваща функция, без да запушва порите. Освен това, той се абсорбира много лесно, тъй като съдържа леки емолиенти.

От друга страна, съдържа и значително количество линолова киселина. По този начин е не само отлично средство в борбата с бръчките, но и в лечението на белези. Страхотен продукт, който можете да използвате срещу стрии и дори като лосион, който да нанасяте след слънчеви бани.

Направете нощен крем против бръчки с масло от гроздови семки

Домашните продукти се оказаха чудесна алтернатива за лечение на здраве и красота. По този начин не е нужно да купувате скъпи козметични продукти, тъй като вместо това можете да извлечете ползите от натуралните такива. Приготвянето на нощен крем против бръчки с масло от гроздови семки е много просто и евтино.

Първото нещо, което трябва да знаете е, че не е лесно да извличате масло от гроздови семки у дома. Въпреки че не е невъзможно да направите това, може да не получите най-добрите резултати. Затова най-добрият съвет е да купувате масло от гроздови семки от пазара.

Нощен крем против бръчки с масло от гроздови семки

Благодарение на високата си концентрация на антиоксиданти, маслото от гроздови семки възстановява кожата и помага за намаляване на признаците на стареене.

Как се използва

По принцип всичко, което трябва да направите, е да добавите 5 до 10 капки масло от гроздови семки към обичайния си хидратиращ кремТова ще засили ефекта му изненадващо.

  1. Масажирайте го в лицето си всяка вечер.
  2. Оставете го до сутринта.

Основният ефект на този нощен крем против бръчки с масло от гроздови семена е, че той е хидратиращ. Това ще се отрази в свежестта и стегнатостта на лицето ви. Кожата ви също ще изглежда по-сияйна и чиста.

Открийте: Как да си изберем хранителни добавки с калций

Други начини за използване на маслото от гроздови семки

Маслото от гроздови семки е в самия плод, което означава, че не е задължително да купувате този завършен продукт, за да се възползвате от неговите ефекти. Можете просто да използвате грозде, за да направите няколко маски за лице за различни цели.

За да си приготвите чудесна маска за лице против бръчки, изпълнете следните стъпки:

  • Изберете десет големи зърна грозде и ги смесете със съдържанието на капсула витамин Е и супена лъжица зехтин.
  • След това вземете тази смес и внимателно я масажирайте върху лицето. Оставете я за около 20 минути.
  • Накрая махнете маската за лице с топла вода, докато кожата ви не бъде почистена старателно.

Също така можете да направите нещо много по-лесно.

  • Срежете на две зърно грозде и внимателно разтрийте с тях лицето и шията.
  • Оставете за 20 минути и след това измийте лицето си с топла вода.

Включихте ли вече тази прекрасна съставка в ежедневната си рутинна красота? Ако не сте проверили свойствата на това масло за себе си, опитайте го като нощен крем. Ще ти хареса!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Jurado, J. A., & Muñoz, L. (2009). Caracterización del aceite de las semillas de Solanum quitoense L variedad la selva y evaluación de su actividad antioxidante (Doctoral dissertation, Universidad Tecnológica de Pereira. Facultad de Tecnologías. Especialización en Logística Empresarial).
  • Ndiaye M, Philippe C, Mukhtar H, Ahmad N. The grape antioxidant resveratrol for skin disorders: promise, prospects, and challenges. Arch Biochem Biophys. 2011;508(2):164–170. doi:10.1016/j.abb.2010.12.030
  • Binic I, Lazarevic V, Ljubenovic M, Mojsa J, Sokolovic D. Skin ageing: natural weapons and strategies. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:827248. doi:10.1155/2013/827248

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.