Едно природно средство, което забавя процеса на остаряване

Етеричното масло от ленено семе съдържа есенциални мастни киселини, които са изключително полезни за кожата и цялостното здравословно състояние
Едно природно средство, което забавя процеса на остаряване

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Жените винаги са се вълнували как да се поддържат младолики. За нещастие времето оказва влияние върху кожата, косата и цялото тяло. Признаците на постепенното остаряване се появяват без предупреждение.

Да открие средство против остаряване и да поддържа добро здраве е цел на всяка една жена. Младата визия и здравето са предпоставки за усещането на удовлетворение от живота, даряват със самочувствие и усещане за щастие, независимо от възрастта.

Като се има предвид стремежът на жени на различни възрасти да запазят младостта и красотата си, на пазара логично се предлагат не едно средство против остаряване, които обещават подобряване на външния вид на лицето и тялото. Тези техники обаче включват прилагането на процедури и лечения, които са скъпи. Не всяка жена може да си ги позволи.

За щастие природата е отново на наша страна и може да ни помогне в намирането на средство против остаряване. Тя ни предлага алтернативи, които са евтини и оказват дългосрочен положителен ефект.

Лесни съвети като средство против остаряване

При повечето жени знаците на остаряването започват да се проявяват между 30-ата и 35-ата година. Точното време зависи от индивидуалните характеристики на човека. Добрата новина е, че част от знаците на остаряването изискват време, за да се развият и проявят.

Това означава, че можете да насочите усилията си към ключовите фактори, които предпазват от проявата им. Така ще изглеждате и ще се чувствате по-млади.

Червено вино против остаряване
 • Спазвайте здравословна диета: Диетата – средство против остаряване. Хранителното меню играе изключително важна роля за здравето и красотата. Един здравословен диетичен план включва изобилие от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нетлъсто месо и риба, омега-3 мастни киселини.
 • Наспивайте се пълноценно: Достатъчният сън, при това качествен, е жизненоважен за поддържането на добро здраве – както физическо, така и емоционално. Докато спите, тялото обновява клетките си и изпълнява редица важни функции, които не могат да бъдат компенсирани в друго време на деня. Това го прави много ефикасно средство против остаряване.
 • Консумирайте чаша червено вино всеки ден: Като консумирате червено вино умерено, вие давате на тялото си доза антиоксиданти, желязо, витамин А и С, витамини от групата В и редица други важни хранителни вещества, които са основополагащи за здравето и запазването на младостта на кожата.
 • Увеличете количеството на консумираната вода: Пиенето на вода е жизненоважно за здравето на ума и тялото. Вие ежедневно се нуждаете от достатъчно течности, за да бъдат клетките хидратирани – така те могат да се регенерират и да изпълняват функциите си. Именно за това водата е основно средство против остаряване.
 • Избягвайте консумацията на прекалено много алкохол, тютюнопушенето и употребата на лекарства: Тези навици могат да ви състарят с няколко години. Те постигат точно обратното на това, което искате. Не само че не ви подмладяват, а ви състаряват. Те буквално тровят тялото ви и ускоряват процеса на остаряване, да не споменаваме какви заболявания могат да провокират.

Рецепта за средство против остаряване

Пчелен мед против остаряване

Рецептата, която ще ви представим, представлява истински еликсир на младостта. Съдържа природни съставки и залага на свойствата на лененото семе, чесъна и лимона, взети заедно. Накрая получавате природно средство с мощни свойства да възстановява и поддържа здравето и красотата на кожата и косата.

Съставки:

 • 100 мл. етерично масло от ленено семе
 • 2 средни по размер лимона
 • 1 голяма скилидка чесън
 • 500 гр. пчелен мед

Приготовление:

 • Първо, не белете чесъна. Сложете чесъна и лимона в блендер. Добавете меда и маслото от ленено семе. След това блендирайте до получаването на хомогенна и гладка смес.
 • Съхранявайте получената смес в хладилник. Консумирайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно, час и половина преди хранене.

Защо този еликсир забавя процеса на остаряване на тялото?

Етеричното масло от ленено семе съдържа есенциални мастни киселини, които са изключително полезни за кожата и цялостното здравословно състояние. То съдържа огромно количество омега-3 мастни киселини, а също така линолова киселина (омега-6), онеинова киселина (омега-9) и палмитинова мастна киселина.

Това масло е доказан източник на лигнани – мощни антиоксиданти, които в комбинация с лимон, стимулират детоксикацията на черния дроб и жлъчните пътища. По-здрав черен дроб е синоним на по-добро здравословно състояние и по-дълго запазване на знаците на младостта.

От друга страна, лимоните снабдяват тялото със значително количество витамин С, който укрепва имунната система и кръвоносните капиляри. В допълнение идват безценните свойства на чесъна. Той прочиства кръвообращението, бори се с холестерола, защитава сърцето и снабдява тялото с изобилие от антиоксиданти, които стимулират клетъчната регенерация.

Природното средство, което ви представихме, е просто за приготовление, но това не бива да ви подлъгва. То изобилства от жизненоважни хранителни вещества, които лежат в основата на здравето и възпирането на процеса на остаряване. Редовната консумация на еликсира ще ви пази от развитието на болести, докато се радвате на по-млада и жизнена кожа.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.