Едно природно средство, което забавя процеса на остаряване

11 Декември, 2018
Етеричното масло от ленено семе съдържа есенциални мастни киселини, които са изключително полезни за кожата и цялостното здравословно състояние

Жените винаги са се вълнували как да се поддържат младолики. За нещастие времето оказва влияние върху кожата, косата и цялото тяло. Признаците на постепенното остаряване се появяват без предупреждение.

Да открие средство против остаряване и да поддържа добро здраве е цел на всяка една жена. Младата визия и здравето са предпоставки за усещането на удовлетворение от живота, даряват със самочувствие и усещане за щастие, независимо от възрастта.

Като се има предвид стремежът на жени на различни възрасти да запазят младостта и красотата си, на пазара логично се предлагат не едно средство против остаряване, които обещават подобряване на външния вид на лицето и тялото. Тези техники обаче включват прилагането на процедури и лечения, които са скъпи. Не всяка жена може да си ги позволи.

За щастие природата е отново на наша страна и може да ни помогне в намирането на средство против остаряване. Тя ни предлага алтернативи, които са евтини и оказват дългосрочен положителен ефект.

Лесни съвети като средство против остаряване

При повечето жени знаците на остаряването започват да се проявяват между 30-ата и 35-ата година. Точното време зависи от индивидуалните характеристики на човека. Добрата новина е, че част от знаците на остаряването изискват време, за да се развият и проявят.

Това означава, че можете да насочите усилията си към ключовите фактори, които предпазват от проявата им. Така ще изглеждате и ще се чувствате по-млади.

Червено вино против остаряване

 • Спазвайте здравословна диета: Диетата – средство против остаряване. Хранителното меню играе изключително важна роля за здравето и красотата. Един здравословен диетичен план включва изобилие от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, нетлъсто месо и риба, омега-3 мастни киселини.
 • Наспивайте се пълноценно: Достатъчният сън, при това качествен, е жизненоважен за поддържането на добро здраве – както физическо, така и емоционално. Докато спите, тялото обновява клетките си и изпълнява редица важни функции, които не могат да бъдат компенсирани в друго време на деня. Това го прави много ефикасно средство против остаряване.
 • Консумирайте чаша червено вино всеки ден: Като консумирате червено вино умерено, вие давате на тялото си доза антиоксиданти, желязо, витамин А и С, витамини от групата В и редица други важни хранителни вещества, които са основополагащи за здравето и запазването на младостта на кожата.
 • Увеличете количеството на консумираната вода: Пиенето на вода е жизненоважно за здравето на ума и тялото. Вие ежедневно се нуждаете от достатъчно течности, за да бъдат клетките хидратирани – така те могат да се регенерират и да изпълняват функциите си. Именно за това водата е основно средство против остаряване.
 • Избягвайте консумацията на прекалено много алкохол, тютюнопушенето и употребата на лекарства: Тези навици могат да ви състарят с няколко години. Те постигат точно обратното на това, което искате. Не само че не ви подмладяват, а ви състаряват. Те буквално тровят тялото ви и ускоряват процеса на остаряване, да не споменаваме какви заболявания могат да провокират.

Вижте и: 10 храни, които хидратират кожата ви

Рецепта за средство против остаряване

Пчелен мед против остаряване

Рецептата, която ще ви представим, представлява истински еликсир на младостта. Съдържа природни съставки и залага на свойствата на лененото семе, чесъна и лимона, взети заедно. Накрая получавате природно средство с мощни свойства да възстановява и поддържа здравето и красотата на кожата и косата.

Съставки:

 • 100 мл. етерично масло от ленено семе
 • 2 средни по размер лимона
 • 1 голяма скилидка чесън
 • 500 гр. пчелен мед

Приготовление:

 • Първо, не белете чесъна. Сложете чесъна и лимона в блендер. Добавете меда и маслото от ленено семе. След това блендирайте до получаването на хомогенна и гладка смес.
 • Съхранявайте получената смес в хладилник. Консумирайте по 1 супена лъжица 3 пъти дневно, час и половина преди хранене.

Вижте : 14 храни против стареене

Защо този еликсир забавя процеса на остаряване на тялото?

Етеричното масло от ленено семе съдържа есенциални мастни киселини, които са изключително полезни за кожата и цялостното здравословно състояние. То съдържа огромно количество омега-3 мастни киселини, а също така линолова киселина (омега-6), онеинова киселина (омега-9) и палмитинова мастна киселина.

Това масло е доказан източник на лигнани – мощни антиоксиданти, които в комбинация с лимон, стимулират детоксикацията на черния дроб и жлъчните пътища. По-здрав черен дроб е синоним на по-добро здравословно състояние и по-дълго запазване на знаците на младостта.

От друга страна, лимоните снабдяват тялото със значително количество витамин С, който укрепва имунната система и кръвоносните капиляри. В допълнение идват безценните свойства на чесъна. Той прочиства кръвообращението, бори се с холестерола, защитава сърцето и снабдява тялото с изобилие от антиоксиданти, които стимулират клетъчната регенерация.

Природното средство, което ви представихме, е просто за приготовление, но това не бива да ви подлъгва. То изобилства от жизненоважни хранителни вещества, които лежат в основата на здравето и възпирането на процеса на остаряване. Редовната консумация на еликсира ще ви пази от развитието на болести, докато се радвате на по-млада и жизнена кожа.

 • Jespersen T., Kruse N., Mehta T., Kuwabara M., Noureddine L., Jalal D. Light wine consumption is associated with a lower odd for cardiovascular disease in chronic kidney disease. (2018).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30143406

 • Pazyar N., Feily A. Jundishapur University of Medical Sciences, Department of Dermatology, Iran. Garlic in dermatology. (2011).

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25386259

 • Website Nopalina. Flax Seed Plus. Propiedades de la Linaza.

http://nopalinaeuropa.com/media/doc/Propiedades_de_la_linaza.pdf