Един ден ще разберете, че търпението наистина е добродетел

22.01.2019
Ние сами създаваме своята реалност, но трябва да се научим да чакаме

Търпението наистина е добродетел, но малцина са хората, които могат да го практикуват в живота си.

Причината е, че отлагаме прекалено много неща в живота си и чакаме на това или онова да му дойде времето. След това изведнъж губим контрол върху живота си.

Казват, че мечтите се превръщат в реалност, когато спрем да чакаме и започнем да действаме. Но не винаги в това е истината. Има случаи, в които се борим всеки ден за мечтите си и жертваме едва ли не всичко, но накрая се проваляме и не успяваме.

Това, което трябва да се случи, се случва, но в правилния момент. Например, никой не може със сила да накара любовта да се появи в момента, в който пожелае това.

Не винаги е в наши ръце да получим страхотната работа, да намерим най-добър приятел или да живеем живота си на пълни обороти, или пък да имаме всичко това наведнъж.

Сами създаваме своята реалност, но трябва да сме търпеливи. С редовете по-надолу ви приканваме да поразсъждавате върху тази интересна тема.

Не губете търпение: за някои неща си струва да почакате

Една бременност трае девет месеца. Връзка, която се превръща във вечна любов, трябва да се развие с времето. Кексът също има време за приготвяне и определени съставки, като те трябва да са в точно определени количества.

Всичко изисква време, грижа, интерес и най-вече търпение. Нетърпението никога не е добър съветник. Нещата, които се развиват твърде бързо, никога не завършват по начина, по който ни се е искало.

Как обаче да бъдете търпеливи, ако животът ви досега ви е поднесъл повече разочарования, отколкото радост?

Това е често срещана грешка, която доста хора правят: ако нямате доверие и не вярвате в нещата, ще промените начина, по който ги виждате. С други думи, просто ще спрете да вярвате, че ще ви се случат хубави неща.

търпението е важен добродетел

Когато се случват лоши неща на добрите хора

Как да продължавам и да чакам да ми се случат хубави неща, като до този момент се сблъсквам само с лоши?

На всеки му се е случвало тази мисъл да му мине през главата. Понякога проблемите спохождат точно хората, които най-малко ги заслужават. Благородни хора, които се изправят лице в лице с бедствие и нямат представа как да го преодолеят.

Това са жизненоважни моменти, в които човек губи увереност и нагласата, че може да постигне мечтите си или да изпита отново щастието, което е държал в ръцете си преди.

В тези трудни мигове е по-добре да замените фразата „защо на мен?“ с „какво мога да направя сега със ситуацията, пред която съм изправен?“.

Прочетете и: Научете се как да се защитавате от критиките и бъдете уверени

По аналогичен начин заместването може да продължи по следния начин:

  • Партньорът ми ме изостави ⇒ „Какво мога да направя сега със ситуацията, пред която съм изправен?“ ⇒ „Трябва да се науча как да живея, да се боря, да опитвам и да намеря щастието отново“.
  • Докторът ми каза, че съм болен ⇒ „Какво мога да направя сега със ситуацията, пред която съм изправен?“ ⇒ „Трябва да се боря всеки ден заради себе си и моето семейство. След тази битка и чакане, ще спечеля, а моето здраве ще се подобри“.
  • Загубих работата си ⇒ „Какво мога да направя сега със ситуацията, пред която съм изправен?“ ⇒ „Мога да работя върху себе си, а дори да започна отново от нулата и да стартирам нова кариера. Не трябва да се отказвам, защото рано или късно ще стигна до мястото, до което искам“.

изкуството на търпението или как да бъдем щастливи

Изкуството на търпението – да чакаш, за да ти се случат хубави неща

Има хора, които просто са се отказали да очакват хубави неща, както и каквато и да е промяна в живота си. Понякога попадаме в инерция и постоянно униние, от което не можем да излезем при каквито и да е обстоятелства.

Разбира се, това не е правилният начин да чакате. Тези, които го правят, не губят активност, нито пък пълнят умовете си с негативни мисли, например „това никога няма да ми се случи“ или „корабът отдавна е отплавал“.

Препоръчваме ви да прочетете и: Какво се случва с хората, които не са били обичани през детството си

  • В живота трябва да се научим да чакаме, като се стремим да сме в най-добрата си светлина и да сме винаги пълни с ентусиазъм. Трябва да се борим всеки ден. Въпреки, че се появяват хиляди случайности и късметът може да е на наша страна, когато най-малко го очакваме, известният „Закон на привличането“ не винаги работи.
  • Скоро след като сме си пожелали нещо, звездите и съдбата ще се подредят по начина, по който желаем. Просто трябва да практикуваме ежедневно изкуството на търпението с широко отворени очи, работеща интуиция и постоянно заети ръце, за да прекроим реалността си.

Вярвайте в интуицията си

Това, без съмнение, е базово умение, което да научите. Да се научиш да вярваш на интуицията си е също толкова важно, колкото и усвояването на изкуството на търпението. Причината е, че вярата ни позволява да оценим възможността, която очакваме и ни дава завършеността, за която сме копнели.

Жизненоважно е да определим точния момент за този „голям скок“ към вярата, която да ни помогне да постигнем целите си и това, което желаем.

Представете си, че любовта на живота ви или човека, който обичате, но с който не сте се осмелили „да пробвате“, е пред вас. Възможно е да сте имали много разочарования в миналото, и всички тези болезнени спомени да ви правят неспособни да повярвате в своята интуиция.

Рано или късно ще съжалявате за тези свои страхове.

търпението, вярата и надеждата в доброто

Страхът е основният фактор, който ни пречи да бъдем щастливи. Ето защо изкуството на търпението създава и умение малко по малко да се освободиш от собствените си страхове.

Струва си да скочим с вяра и надежда, след като сме чакали толкова дълго.