Свободните хора привличат възможностите

Независимо какви дрехи носите, вашето поведение е най-важното.
Свободните хора привличат възможностите

Последна актуализация: 25 февруари, 2019

Свободните хора привличат възможностите. Тяхната същност, тяхната непредубеденост и тяхната мотивация им позволяват да не се чувстват прекалено обвързани с нещо, което би могло да ги отклони от посоката, в която вървят.

Много от нас вярват, че свободата е нещо ценно, което е толкова ценно, че не е реално. По-скоро е стремеж, нещо рядко, което надали ще им се удаде да имат.

Определени връзки със семейството, романтичния партньор и дори ограниченията в мисленето ни могат да представляват истинска бариера пред осъществяването на мечтите.

Днес ви каним да поразмишлявате по въпроса.

Свободните хора преследват своите мечти и стремежи

Идеята да бъдеш свободен, за да привличаш възможностите, лежи отвъд простото правило на привличането. Трябва ви преди всичко определен тип поведение, което си струва да приложите в действие.

Не е достатъчно да искате нещо да дойде при вас от само себе си. Чакането и стоенето на едно място никога не са били мощни оръжия, тъй като мислите на човека и емоциите му, които се генерират от тях, са онези, които запалват двигателя.

Важно е да помислите и върху основната съставка. Когато казваме “свободните хора”, ние не говорим за онези, които не са обвързани или нямат отговорности към другите край себе си. Не е необходимо да бъдете необвързани и сами, за да бъдете свободомислещ човек.

Преди всичко имаме предвид следните аспекти, които без съмнение ще бъдат от помощ.

Не е необходимо да бъдете сами за да сте от свободните хора

Независимо какви дрехи носите, вашето поведение е най-важното

Вашето поведение е бронята, която в битка с врага е достатъчно здрава, за да не му позволи да ви пребори. Вашето поведение е най-доброто облекло, което можете да сложите всяка сутрин, когато напускате прага на дома.

  • Поведението е комбинация от вярвания, ценности, мотивации и намерения, които определят човека.
  • Вашето поведение никога не трябва да бъде определяно от очакванията на другите хора към вас. В противен случай никога няма да бъдете свободни.
  • Човекът със силно и свободно поведение е способен да очертае ясно своите потребности и цели. Той е преди всичко искрен и постоянен в това, което прави и казва.

За да бъдете свободни, трябва да помислите за това, което заслужавате

Никой няма да получи нещо, освен ако не е повярвал първо, че го заслужава. Просто е. Разбира се, казано по този начин може да звучи лесно. Другояче стоят нещата, когато трябва да бъде изпълнено.

  • Първо трябва да очертаете ясна линия между това, което искате, и това, което осъществимо. Тази линия олицетворява обективността.
  • Ето един пример: искате да станете милионер, но е ясно, че това не може да се осъществи от днес за утре, ако решите да се фокусирате само върху тази цел.
  • Това, което заслужавате, е, без съмнение, това, което ви прави щастливи. Струва си да се борите за него. Нищо и никой не може да постави бариери пред вас, за да ви попречи да го постигнете. Условието е да подхождате с уважение.
  • Свободата е врата, през която минавате с голяма доза личен кураж. Затова е задължително да се убедите сами, че го заслужавате. Вие имате правото да осъществите мечтите си.

Трябва да направите първата крачка без страх.

Свободните хора вървят напред

Вижте още: Понякога да продължите напред означава да започнете отначало

Възможностите лежат отвъд страха

За да постигнете своите победи, важно е да знаете как да побеждавате своите врагове. В много случаи страховете ви са далеч от реалността – те са само в ума ви.

  • Има страх, когато си представяте как хората около вас реагират, когато казвате какво искате на глас: нова работа, връщане в училище, преместване в друг град, отправяне на пътешествие, промяна на средата …
  • Страхът е убеждението, че няма да успеете. Тази ниска самооценка е често срещана. Представлява негативна картина за себе си, която ви пречи да постигнете желаното.

Трябва да си спомните още веднъж, че заслужавате да постигнете това, за което мечтаете. Затова ограничаващите мисли или идеята, че влакът ви вече е напуснал гарата и трябва да се оправяте според това какви са обстоятелствата, са вашите истински врагове.

Прекрасното чувство, което свободните хора изпитват  

Да имате свободен ум и сърце е обогатяващо, а също така и продуктивно. Означава да сте наясно със своите силни страни и способности и да ги прилагате във всичко, което искате да правите.

  • Отвореният и гъвкав ум, който разпознава грешките и създава нови стратегии за преодоляването им, е ум, който привлича възможностите.

От друга страна тези, които обичат да удовлетворяват околните или никога не посмяват да напуснат своята зона на комфорт, където всичко е подредено и предсказуемо, затварят вратата към всичко ново, към онези освежаващи бризове, които са изпълнени с нашите мечти и предлагат най-добрите възможности.

Осмелявате ли се да бъдете в категорията на свободните хора?


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.