Детоксикирайте червата си с тези 4 топли напитки

Детоксикирайте червата си с тези простички топли напитки и по този начин ще предотвратите всякакъв вид смущения и състояния, причинени от неправилното пречистване на тялото от токсините. Пробвайте ги!
Детоксикирайте червата си с тези 4 топли напитки
Elisa Morales Lupayante

Прегледано и одобрено от педагог по физическо възпитание и диетолог Elisa Morales Lupayante.

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 25 август, 2022

Отслабването не е единствената причина да се грижите за тялото си. Консумирането на диуретични, богати на фибри храни, ви помага не само да имате красиво тяло, но върши и много други неща за вас. Например помага ви да детоксикирате червата си.

Червата играят важна роля в поддържането на доброто ви здраве. Както знаете, тяхната работа е да елиминират токсините и вредните вещества от организма. Още полезна информация за храносмилателната система можете да научите от сайта ABRTIVS.com.

Да имате токсини в тялото си е все едно да хвърлите ориз върху мотор. Може все още да работи за известно време, но движението с чужд предмет вътре ще го накара да започне да се разваля и в крайна сметка да спре да работи.

Понякога повредата може да се поправи, понякога не може. Затова трябва да пречиствате червата си и по този начин да се предпазвате от нещата, които бавно ви отравят, без дори да го осъзнавате.

Предлагаме ви да консумирате тези напитки, за да си помогнете. Те са леки, но много ефективни.

Не съдържат химикали, които могат да причинят странични ефекти в други части на тялото. Освен това са евтини и лесни за приготвяне, така че можете да ги използвате, когато си пожелаете!

Съставките им също са широко достъпни. Опитайте ги!

Детоксикирайте червата си с топли напитки

Лайка

с помощта на чая от лайка ще детоксикирате червата си

Освен че действа изключително отпускащо, лайката стимулира правилното отделяне при ежедневна употреба.

Не трябва да я използвате единствено, когато не се чувствате добре или имате киселини. Най-добре би било да й се наслаждавате след всяко хранене. По този начин ще комбинирате храната, която консумирате, със свойствата на лайката и червата ви ще могат да я обработят по-добре.

Може да употребявате обикновените стандартни пакетчета чай, но за най-добър ефект използвайте сушена лайка. Тя лесно може да се намери в био магазините. Тази в пакетчетата е обработена, докато сушената лайка е органична.

Чай от мента

чай от мента, за да детоксикирате червата си

За разлика от лайката, ментовият чай не бива да се консумира, ако имате гастрит или колит.

Но при всеки друг случай може да се използва за безопасно детоксикиране на червата.

Чаят от мента стимулира правилното храносмилане, съответно подпомага и премахването на всичко излишно от тялото.

Също така, ментата се бори с ежедневния стрес. Пробвайте да я приемате след всяко хранене.

Детоксикирайте червата си с помощта на чай от лимон и джинджифил

Тъй като традиционната китайска медицина е използвала това кореноплодно от векове, то не е толкова познато по нашите земи. Това обаче е един от най-питателните чайове, които може да опитате.

Ето и някои негови отличителни характеристики:

 • Подпомага храносмилането.
 • Освен това е противовъзпалителен.
 • Също така регулира кръвната захар и нивата на холестерол.
 • Всичко това го превръща в натурален пречистващ продукт, особено що се отнася до дебелото черво.

Най-добрият вариант е да го консумирате веднъж на ден.

Колкото до лимона, той си пасва отлично с джинджифила. Високото му съдържание на витамин С унищожава бактериите, които може да са се приютили в червата ви. Той не само премахва токсините, но и всичко друго, полепнало по дебелото ви черво.

Вкусът на чая от лимон и джинджифил може и да ви се стори леко силен, ако не сте свикнали с него. Но не се тревожете, ще заобичате пикантния му привкус!

Алое вера и липов цвят

Вероятно сте чували, че алое верата е полезно растение за кожата, както и за лекуването на рани, но може да го използвате и за пречистване на червата.

При редовна консумация ревитализира храносмилателния тракт. В резултат от това ще се отървете от всичко, което пречи на червата да вършат дейността си.

Ако комбинирате алое вера с липов цвят, ще получите успокояващия, отпускащ чай, от който се нуждаете в сегашното натоварено ежедневие.

Съставки

 • 1 чаша вода (200 мл)
 • 5 и 1/2 супени лъжици алое вера (около 80 г)
 • 2 супени лъжици липов цвят (20 г)
 • Няколко капки лимонов сок

Начин на приготвяне

 • Загрейте водата и щом заври, прибавете алое верата.
 • След като разбъркате добре, добавете двете супени лъжици липов цвят и оставете да се накиснат за няколко минути.
 • Накрая прибавете лимоновия сок и прецедете преди да пиете.

Тези напитки ще ви помогнат да поддържате тялото си пречистено и да предотвратите безкрайните заболявания.

Ако ви е трудно да консумирате чай всеки ден, важно е да го приемате поне в една седмица от месеца.

Вижте как реагира тялото ви и ни кажете какви промени забелязвате.

Чувствате ли се по-добре? Имате ли повече енергия?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Mashhadi NS, Ghiasvand R, Askari G, Hariri M, Darvishi L, Mofid MR. Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: Review of current evidence. International Journal of Preventive Medicine. 2013.
 • Miraj S, Alesaeidi S. A systematic review study of therapeutic effects of Matricaria recuitta chamomile (chamomile). Electron physician. 2016;
 • Triantafillidis JK, Triantafyllidi A, Vagianos C, Papalois A. Favorable results from the use of herbal and plant products in inflammatory bowel disease: Evidence from experimental animal studies. Annals of Gastroenterology. 2016.
 • Langmead L, Makins RJ, Rampton DS. Anti-inflammatory effects of aloe vera gel in human colorectal mucosa in vitro. Aliment Pharmacol Ther. 2004;

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.