Детоксикация на тялото с ананас

Спазвайки тази проста диета, можете да свалите от 2 до 4,5 кг. само за 4 дни.
Детоксикация на тялото с ананас

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Ананасът е един от най-популярните плодове, тъй като притежава диуретични и прочистващи свойства, които допринасят едновременно за свалянето на излишните килограми и подобряването на общото здравословно състояние. Сред съставките на ананаса присъства изобилие от вода и антиоксиданти. Затова не е никак изненадващо, че консумацията на този плод се препоръчва с цел справяне със задържаните течности, детоксикация на тялото и здравословно понижаване на тегло.

Съществуват различни диетични планове за детоксикация на тялото с помощта на ананас. Днес ще поговорим как този плод оздравява организма и стимулира процеса на извеждане на токсините.

Как да детоксикирате тялото с ананас

Поради многобройните вредни навици и нездравословен начин на живот, тялото се претоварва от токсини. Като следствие, процесът на извеждане на натрупващите се отрови в кръвообращението е затруднен и те съответно достигат до всички системи и органи.

Благодарение на високото съдържание на витамини, минерали и вода в ананаса този плод може да подпомогне естествения процес на детоксикация с цел оптимизиране на функциите на тялото и освобождаване от вредните отпадни вещества.

В допълнение към това, ананасът съдържа много храносмилателни ензими, познати като бромелаин. Те подпомагат храносмилането и усвояването на нутриентите, подобрявайки работата на червата.

Преди да пристъпите към детоксикация на тялото с ананас

Детоксикация на тялото с ананас с цел прочистване на организма

Детоксикацията с ананас представляват прекрасен начин за елиминиране на излишните течности в тялото и прочистване на черния дроб, бъбреците и панкреаса.

Предупреждаваме отсега, че не е препоръчително да прилагате тази детоксикираща програма често или за продължително време. Тя е бедна на калории и хранителни вещества, а те са основополагащи за доброто здраве.

Препоръчваме да детоксикирате тялото в период от 4 дни. Това време е напълно достатъчно, за да намалите телесното тегло и да прочистите цялото тяло.

Какво представлява детоксикация на тялото с ананас?

Сок от ананас за детоксикация на тялото

Менюто за четирите дни включва ананас по време на всяко хранене. Комбинира се с продукти, които са нискокалорични, за да бъде стимулиран положителният ефект.

Като цяло, идеята е да консумирате максимум 400 гр. протеин от животински произход със зеленчуци и, разбира се, порция ананас:

Ден 1

  • Закуска: Започнете деня с консумацията на 2 резена органичен ананас. Не препоръчваме употребата на консервиран ананас, който е потопен в сироп. Съчетайте плода с филия пълнозърнест хляб и конфитюр с минимално количество захар.
  • Обяд: Насладете се отново на 2 резена ананас в комбинация с печена риба тон (около 200 гр.), подправена с малко сол, черен пипер и зехтин.
  • Вечеря: Консумирайте 2 резена ананас в комбинация с печени пилешки гърди и салата от маруля, подправена с растително масло и оцет.

Добра идея е да приготвите сок от остатъците от ананаса. Така можете да го консумирате между основните хранения, когато усетите глад.

Ден 2

  • Закуска: 2 резена ананас с филия хляб, намазана с нискомаслено сирене.
  • Обяд: Пригответе печена пържола, подправена с 1 супена лъжица зехтин. За десерт консумирайте 2 резена ананас.
  • Вечеря: Пригответе лека крем супа от зеленчуци, например целина, аспержи и артишок. Завършете последното хранене за деня с 2 резена ананас.

Ден 3 и 4

  • През третия и четвъртия ден повторете менютата от предходните два дни.

Спазвайки тази проста диета и справяйки се с всички съблазни, можете да свалите от 2 до 4,5 кг. само за 4 дни. Препоръчваме да не повтаряте диетата поне през следващите 2 месеца.

Противопоказания

Чрез тази диета можете да свалите от 2 до 4,5 кг. само за 4 дни.

Тъй като ананасът е беден на калории, възможно е по време на четирите дни да изпитате тревожност, глад, общо неразположение и недостиг на енергия.

Не е препоръчително за хората, които страдат от високо кръвно налягане, диабет и заболяване на бъбреците, да прилагат диетата.

Определени съставки в ананаса могат да предизвикат реакция към някои лекарства, повишавайки риска от странични ефекти. Ако взимате редовно лекарства, желателно е да се консултирате с лекар, преди да пристъпите към детоксикация на тялото с ананас.

Тъй като този плод е богат на киселини и бромелаин. Консумацията на големи количества от него може да провокира появата на малки рани по устата или езика.

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Engwerda, C. R., Andrew, D., Ladhams, A., & Mynott, T. L. (2001). Bromelain modulates T cell and B cell immune responses in vitro and in vivo. Cellular immunology, 210(1), 66-75.
  • Pavan, R., Jain, S., & Kumar, A. (2012). Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnology research international, 2012.
  • Rathnavelu, V., Alitheen, N. B., Sohila, S., Kanagesan, S., & Ramesh, R. (2016). Potential role of bromelain in clinical and therapeutic applications. Biomedical reports, 5(3), 283-288.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.