Детоксикация на тялото с ананас

Спазвайки тази проста диета, можете да свалите от 2 до 4,5 кг. само за 4 дни.
Детоксикация на тялото с ананас

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Ананасът е един от най-популярните плодове, тъй като притежава диуретични и прочистващи свойства, които допринасят едновременно за свалянето на излишните килограми и подобряването на общото здравословно състояние. Сред съставките на ананаса присъства изобилие от вода и антиоксиданти. Затова не е никак изненадващо, че консумацията на този плод се препоръчва с цел справяне със задържаните течности, детоксикация на тялото и здравословно понижаване на тегло.

Съществуват различни диетични планове за детоксикация на тялото с помощта на ананас. Днес ще поговорим как този плод оздравява организма и стимулира процеса на извеждане на токсините.

Как да детоксикирате тялото с ананас

Поради многобройните вредни навици и нездравословен начин на живот, тялото се претоварва от токсини. Като следствие, процесът на извеждане на натрупващите се отрови в кръвообращението е затруднен и те съответно достигат до всички системи и органи.

Благодарение на високото съдържание на витамини, минерали и вода в ананаса този плод може да подпомогне естествения процес на детоксикация с цел оптимизиране на функциите на тялото и освобождаване от вредните отпадни вещества.

В допълнение към това, ананасът съдържа много храносмилателни ензими, познати като бромелаин. Те подпомагат храносмилането и усвояването на нутриентите, подобрявайки работата на червата.

Преди да пристъпите към детоксикация на тялото с ананас

Детоксикация на тялото с ананас с цел прочистване на организма

Детоксикацията с ананас представляват прекрасен начин за елиминиране на излишните течности в тялото и прочистване на черния дроб, бъбреците и панкреаса.

Предупреждаваме отсега, че не е препоръчително да прилагате тази детоксикираща програма често или за продължително време. Тя е бедна на калории и хранителни вещества, а те са основополагащи за доброто здраве.

Препоръчваме да детоксикирате тялото в период от 4 дни. Това време е напълно достатъчно, за да намалите телесното тегло и да прочистите цялото тяло.

Какво представлява детоксикация на тялото с ананас?

Сок от ананас за детоксикация на тялото

Менюто за четирите дни включва ананас по време на всяко хранене. Комбинира се с продукти, които са нискокалорични, за да бъде стимулиран положителният ефект.

Като цяло, идеята е да консумирате максимум 400 гр. протеин от животински произход със зеленчуци и, разбира се, порция ананас:

Ден 1

  • Закуска: Започнете деня с консумацията на 2 резена органичен ананас. Не препоръчваме употребата на консервиран ананас, който е потопен в сироп. Съчетайте плода с филия пълнозърнест хляб и конфитюр с минимално количество захар.
  • Обяд: Насладете се отново на 2 резена ананас в комбинация с печена риба тон (около 200 гр.), подправена с малко сол, черен пипер и зехтин.
  • Вечеря: Консумирайте 2 резена ананас в комбинация с печени пилешки гърди и салата от маруля, подправена с растително масло и оцет.

Добра идея е да приготвите сок от остатъците от ананаса. Така можете да го консумирате между основните хранения, когато усетите глад.

Ден 2

  • Закуска: 2 резена ананас с филия хляб, намазана с нискомаслено сирене.
  • Обяд: Пригответе печена пържола, подправена с 1 супена лъжица зехтин. За десерт консумирайте 2 резена ананас.
  • Вечеря: Пригответе лека крем супа от зеленчуци, например целина, аспержи и артишок. Завършете последното хранене за деня с 2 резена ананас.

Ден 3 и 4

  • През третия и четвъртия ден повторете менютата от предходните два дни.

Спазвайки тази проста диета и справяйки се с всички съблазни, можете да свалите от 2 до 4,5 кг. само за 4 дни. Препоръчваме да не повтаряте диетата поне през следващите 2 месеца.

Противопоказания

Чрез тази диета можете да свалите от 2 до 4,5 кг. само за 4 дни.

Тъй като ананасът е беден на калории, възможно е по време на четирите дни да изпитате тревожност, глад, общо неразположение и недостиг на енергия.

Не е препоръчително за хората, които страдат от високо кръвно налягане, диабет и заболяване на бъбреците, да прилагат диетата.

Определени съставки в ананаса могат да предизвикат реакция към някои лекарства, повишавайки риска от странични ефекти. Ако взимате редовно лекарства, желателно е да се консултирате с лекар, преди да пристъпите към детоксикация на тялото с ананас.

Тъй като този плод е богат на киселини и бромелаин. Консумацията на големи количества от него може да провокира появата на малки рани по устата или езика.

Може да ви заинтересува ...
3 салати с ананас подходящи за вечеря
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
3 салати с ананас подходящи за вечеря

Ако сте сред хората, на които им е трудно да съчетават здравословното хранене и идеалното тегло трябва да опитате тези 3 салати с ананас за вечеря.

   • Engwerda, C. R., Andrew, D., Ladhams, A., & Mynott, T. L. (2001). Bromelain modulates T cell and B cell immune responses in vitro and in vivo. Cellular immunology, 210(1), 66-75.
  • Pavan, R., Jain, S., & Kumar, A. (2012). Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnology research international, 2012.
  • Rathnavelu, V., Alitheen, N. B., Sohila, S., Kanagesan, S., & Ramesh, R. (2016). Potential role of bromelain in clinical and therapeutic applications. Biomedical reports, 5(3), 283-288.

Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.