Креативни начини за рециклиране на стари кухненски прибори

Рециклирането е чудесен начин за изработване на най-уникалните неща у дома. Знаете ли, че можете да създавате нови неща от вашите стари кухненски прибори?
Креативни начини за рециклиране на стари кухненски прибори

Написано от Francisco María García

Последна актуализация: 09 август, 2022

Всички ние притежаваме стари кухненски прибори и други неща, които не използваме у дома. А, знаете ли, че можете да се възползвате от тези стари неща и да им придадете нов креативен облик?  

Имате ли стари кухненски прибори на разположение и малко въображение?

Ако е така, тогава имате това, от което се нуждаете, за да създадете уникални предмети за украса на вашия дом. Тук има някои идеи за нещата, които можете да изработите.

Дайте нов живот на вашите стари кухненски прибори

Металът, от който са изработени старите кухненски прибори, е уникален материал, който си заслужава да се използва.

Ако съхранявате стари вилици, лъжици и ножове в шкафче от дълги години, време е да ги изкарате навън. Ето няколко начина, чрез които да приложите тези идеи на практика.

Стари кухненски прибори: снимка на закачалка, с куки от вилици

Старите лъжици са чудесни за изработване на закачалка за палта.

Тази първа идея е за закачалка за палта, изработена от вилици. Това, от което се нуждаете, е една дървена дъска и няколко вилици, които вече не използвате.

  • За да направите вилиците така, че да съответстват на вашия дизайн, трябва да ги нагреете с помощта на горелка (уверете се, че сте облечени с подходящо предпазно облекло!). Всяка една от вилиците може да бъде уникална.
  • След това, това, което трябва да направите, е да ги прикрепите към дъската и готово! Ще получите красива закачалка за закачане на всякакви неща.

Сувенири-кукли от стари кухненски прибори

Тъй като изработвате разни неща, защо да не накарате и децата да ви помагат? А какво ще кажете да използвате тези стари дървени вилици, които вече не ви вършат работа, за направата на кукли?

Можете да изработите косата от вълна или други материали, които имате на разположение, както и да използвате стари дрехи, за да ги облечете.

Също така, можете да използвате копчета и панделки, за да ги завършите. Можете също да използвате боя и четки за очите, носа и устата. На децата ще им хареса да помогнат с каквото могат!

От стари кухненски прибори: копчета за ръкавели

Една забравена вилица в чекмедже може да се превърне в красиви копчета за ръкавели, особено ако вилицата е изработена от благороден метал като сребро. Ако искате да е направено професионално, можете да наемете бижутер, за да го изработи за вас.

  • За да огънете метала във форма, която искате, ще трябва да го нагреете (внимателно) с помощта на горелка. Можете да огънете зъбите на вилицата в зависимост от това какво искате да направите с тях.

Това ще стане прекрасен подарък за специален човек от вашия живот!

Ръкавели от сребърна вилица

Можете да изработите красиви копчета за ръкавели, като огънете вилицата. Можете да стигнете далеч, благодарение на вашата безгранична креативност.

Ключодържатели, направени от лъжици

Тази привлекателна идея за рециклиране също ще изисква да имате умения за работа със сребърни предмети.

  1. Първо, ще трябва да изрежете дръжката на лъжицата.
  2. След това, ще ви трябва халка за ключодържателя, така че можете да поставяте ключовете на него.
  3. Също така, можете да използвате перфоратор или да издълбаете име, или да персонализирате ключодържателя по всякакъв друг начин по ваше желание.

Етикети за шкафове, направени от стари кухненски прибори от алпака

Алпаката е материал, наподобяващ сребро. Всъщност, това е сплав, направена от цинк, никел и мед. Много стари кухненски прибори са изработени от този метал. Предимството му се състои в това, че е силно ковък, следователно чудесен за изработване на неща от метали.

Можете да използвате лъжици от алпака за изработване на етикети за шкафове.

  • Огънете ги или ги сплескайте с чук на стайна температура. Както виждате, това не е прекалено трудно.

След това, можете да добавите имената на нещата, които възнамерявате да складирате там: „хляб“, „зърнени закуски“, „захар“ и т.н., и да ги закрепите към вратите и чекмеджетата.

Градински маркери

Те са подобни на етикетите за шкафове. Можете да ги изработите от лъжици от алпака или ножове. Този метал е изключително устойчив на условията на открито.

Няма ли да бъде полезно да можете лесно да разпознавате какво има във вашата градина?

Подвижна закачалка на морска тематика със стари кухненски прибори

Една висяща закачалка с фигури от морския свят, изработена от кухненски прибори, изисква малко повече работа и усилия. Обаче, резултатът ще бъде впечатляващ!

  • Можете да използвате лъжици за изработване на риби, като премахнете дръжката и след това да оформите това, което е останало от тях, за да изработите опашката. Можете дори да издълбаете дупка за очите!

Също така, можете да превърнете вилицата в октопод или калмар с помощта на горелка.

Заключение

Колко от нас държат сребърните прибори на баба, складирани в чекмедже? Никога не ги използваме и няма да ги използваме!

Добре, какво може да бъде по-хубаво от това да ги превърнете в красиви произведения на изкуството и да ги използвате за декорация на дома?

Можете дори да ги боядисате в бяло и след това да ги поставите в рамка. Резултатът ще бъде изненадващ и оригинален.

Както виждате, има толкова много неща, които можете да направите с тези стари прибори, които притежавате у дома. Това, което се изисква, е малко креативност и въображение!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.