9 плода, които хидратират организма ви по естествен начин

29 Януари, 2019
Освен че хидратират организма ви по естествен начин, тези плодове ви осигуряват и значително количество полезни за здравето ви витамини и минерали. Научете повече за тези плодове от следващите редове.

Поддържане здравето на кожата трябва да бъде приоритет номер едно за вас, щом става въпрос за лична грижа. Но колко пари харчите за скъпите кремове и козметични продукти, предлагани в магазините? Истината е, че не е необходимо да отделяте толкова средства за хидратирането на организма ви.

Тъкмо обратното – можете да си набавите цялото количество вода, от което се нуждаете, за да имате нежна и хидратирана кожа от плодовете в хладилника си.

Вижте кои плодове ще ви помогнат да хидратирате организма си по естествен начин.

1.Лимони

Лимоните са едни от най-хидратиращите плодове.

Тъй като са богати на калций, витамин С и магнезий, те подобряват функционирането на имунната система. Освен това лимоните пречистват храносмилателната и кръвоносната ви система.

 • Поради високото си съдържание на витамин С и антиоксиданти, лимоните укрепват и съживяват клетките и кожата.
 • Освен това се борят срещу свободните радикали, ускоряващи стареенето на кожата.

За да се възползвате от полезното действие на лимоните е достатъчно да изпиете чаша вода, смесена с лимонов сок.

Прочетете и: 9 изненадващи приложения на лимоните

2.Ябълки

Ябълките хидратират кожата ви невероятно
Ябълките са много вкусен плод, който е чудесна съставка както на салатите, така и на смутитата.

А знаехте ли, че ябълките хидратират кожата ви невероятно? Да, наистина е така! Те са перфектният начин да имате нежната кожа, за която винаги сте си мечтали.

 • Ябълките, богати на ябълчна и винена киселини, спомагат отстраняването на мъртвите клетки от повърхността на кожата.
 • Тъй като съдържат 80% вода, те правят хидратирането изключително лесно.

3.Краставици

Красавиците са изключително полезни за организма ви, тъй като съдържат 97% вода. Това ги прави великолепен източник на естествена хидратация.

 • Краставиците са богати на витамин E, което ги прави не само алкални и хидратиращи, но и невероятно полезни в грижата за красивата кожа.
 • Корите на краставиците съдържат значително количество силиций, което укрепва кожата, косата и ноктите.

След като вече знаете за невероятните качества на краставиците, не пропускайте да ги включвате в менюто си!

4.Череши

Черешите са богати на бета каротин
Наситеният, тъмночервен цвят е показателен за това колко много хранителни вещества, витамини и минерали съдържат черешите.

 • Тези хранителни вещества облекчават болката, причинена от възпаления, предпазват от болести като рак и забавят процеса на стареене.
 • Черешите са богати на бета каротин, химическо вещество, което се превръща във витамин А в черния ви дроб.

Витамин A е витаминът, който поддържа лигавиците здрави.

Опитайте да добавяте по няколко череши към смутитата си и така ще хидратирате по естествен начин организма си.

5.Боровинки

Всички видове боровинки съдържат голямо количество антиоксиданти, които спомагат борбата срещу свободните радикали и предотвратяват появата на редица болести.

 • Тези антиоксиданти са полезни за очите, жлезите и мозъка, тъй като подобряват паметта.

Освен това боровинките са прекрасен начин да хидратирате организма си по естествен начин. Препоръчва се да ги консумирате необработени и цели.

Опитайте да ги добавите към киселото мляко или овесената си каша сутрин.

6.Папая 

Папаинът перфектно хидратира кожата ви
Папаята е плод с невероятно пречистващо храносмилателния тракт действие. Тя съдържа ензима папаин, който се грижи за полезната чревна флора.

Папаинът перфектно хидратира кожата ви. Този ензим премахва замърсяванията от кожата и спомага правилното усвояване на водата.

Папаята съдържа голямо количество вода. Това означава, че докато детоксикира организма ви и улеснява храносмилателния процес, тя ви осигурява водата, необходима ви за хидратиране на тялото ви.

7.Диня и ползите за организма ви

Динята е един от най-полезните плодове за детоксикиране и хидратиране на организма ви. Тя съдържа голямо количество витамин C, витамин A, калий и магнезий и освен, че ви хидратира, тя ви осигурява и ценни хранителни вещества.

 • Консумирането на 2 чаши диня коригира до 40% от уврежданията на кожата, причинени от дехидратацията и факторите на околната среда.

След като вече знаете невероятните качества на този супер плод, не пропускайте да го включите в списъка си за пазаруване.

8.Грейпфрут

Грейпфрутите са богати на антиоксиданти
Обичате ли да започвате деня си с чаша прясно изцеден сок? Защо не си го приготвите сами от грейпфрут? Така ще сте сигурни, че сокът, който пиете е 100% натурален и без химически вещества.

 • Грейпфрутите са богати на антиоксиданти, които предпазват кожата ви от признаците на преждевременно стареене.
 • Тъй като съдържат голямо количество витамин C, те увеличават образуването на колаген, който запазва кожата ви стегната и млада.

Опитайте да включвате грейпфрута в менюто си вместо портокали и се насладете на същия невероятен вкус с по-малко количество захари.

Прочетете и: Отслабнете с чаша сок от грейпфрут след хранене

9.Кокос

Кокосовата вода е чудесен начин за естествено хидратиране. Тя съдържа много минерали (желязо, цинк, калий) и витамини (A, фолиева киселина).

Освен това тя придава страхотен вкус на смутитата и освежава в горещите дни.