9 плода, които хидратират организма ви по естествен начин

Освен че хидратират организма ви по естествен начин, тези плодове ви осигуряват и значително количество полезни за здравето ви витамини и минерали. Научете повече за тези плодове от следващите редове.
9 плода, които хидратират организма ви по естествен начин

Последна актуализация: 29 януари, 2019

Поддържане здравето на кожата трябва да бъде приоритет номер едно за вас, щом става въпрос за лична грижа. Но колко пари харчите за скъпите кремове и козметични продукти, предлагани в магазините? Истината е, че не е необходимо да отделяте толкова средства за хидратирането на организма ви.

Тъкмо обратното – можете да си набавите цялото количество вода, от което се нуждаете, за да имате нежна и хидратирана кожа от плодовете в хладилника си.

Вижте кои плодове ще ви помогнат да хидратирате организма си по естествен начин.

1.Лимони

Лимоните са едни от най-хидратиращите плодове.

Тъй като са богати на калций, витамин С и магнезий, те подобряват функционирането на имунната система. Освен това лимоните пречистват храносмилателната и кръвоносната ви система.

 • Поради високото си съдържание на витамин С и антиоксиданти, лимоните укрепват и съживяват клетките и кожата.
 • Освен това се борят срещу свободните радикали, ускоряващи стареенето на кожата.

За да се възползвате от полезното действие на лимоните е достатъчно да изпиете чаша вода, смесена с лимонов сок.

2.Ябълки

Ябълките хидратират кожата ви невероятно
Ябълките са много вкусен плод, който е чудесна съставка както на салатите, така и на смутитата.

А знаехте ли, че ябълките хидратират кожата ви невероятно? Да, наистина е така! Те са перфектният начин да имате нежната кожа, за която винаги сте си мечтали.

 • Ябълките, богати на ябълчна и винена киселини, спомагат отстраняването на мъртвите клетки от повърхността на кожата.
 • Тъй като съдържат 80% вода, те правят хидратирането изключително лесно.

3.Краставици

Красавиците са изключително полезни за организма ви, тъй като съдържат 97% вода. Това ги прави великолепен източник на естествена хидратация.

 • Краставиците са богати на витамин E, което ги прави не само алкални и хидратиращи, но и невероятно полезни в грижата за красивата кожа.
 • Корите на краставиците съдържат значително количество силиций, което укрепва кожата, косата и ноктите.

След като вече знаете за невероятните качества на краставиците, не пропускайте да ги включвате в менюто си!

4.Череши

Черешите са богати на бета каротин
Наситеният, тъмночервен цвят е показателен за това колко много хранителни вещества, витамини и минерали съдържат черешите.
 • Тези хранителни вещества облекчават болката, причинена от възпаления, предпазват от болести като рак и забавят процеса на стареене.
 • Черешите са богати на бета каротин, химическо вещество, което се превръща във витамин А в черния ви дроб.

Витамин A е витаминът, който поддържа лигавиците здрави.

Опитайте да добавяте по няколко череши към смутитата си и така ще хидратирате по естествен начин организма си.

5.Боровинки

Всички видове боровинки съдържат голямо количество антиоксиданти, които спомагат борбата срещу свободните радикали и предотвратяват появата на редица болести.

 • Тези антиоксиданти са полезни за очите, жлезите и мозъка, тъй като подобряват паметта.

Освен това боровинките са прекрасен начин да хидратирате организма си по естествен начин. Препоръчва се да ги консумирате необработени и цели.

Опитайте да ги добавите към киселото мляко или овесената си каша сутрин.

6.Папая 

Папаинът перфектно хидратира кожата ви
Папаята е плод с невероятно пречистващо храносмилателния тракт действие. Тя съдържа ензима папаин, който се грижи за полезната чревна флора.

Папаинът перфектно хидратира кожата ви. Този ензим премахва замърсяванията от кожата и спомага правилното усвояване на водата.

Папаята съдържа голямо количество вода. Това означава, че докато детоксикира организма ви и улеснява храносмилателния процес, тя ви осигурява водата, необходима ви за хидратиране на тялото ви.

7.Диня и ползите за организма ви

Динята е един от най-полезните плодове за детоксикиране и хидратиране на организма ви. Тя съдържа голямо количество витамин C, витамин A, калий и магнезий и освен, че ви хидратира, тя ви осигурява и ценни хранителни вещества.

 • Консумирането на 2 чаши диня коригира до 40% от уврежданията на кожата, причинени от дехидратацията и факторите на околната среда.

След като вече знаете невероятните качества на този супер плод, не пропускайте да го включите в списъка си за пазаруване.

8.Грейпфрут

Грейпфрутите са богати на антиоксиданти
Обичате ли да започвате деня си с чаша прясно изцеден сок? Защо не си го приготвите сами от грейпфрут? Така ще сте сигурни, че сокът, който пиете е 100% натурален и без химически вещества.
 • Грейпфрутите са богати на антиоксиданти, които предпазват кожата ви от признаците на преждевременно стареене.
 • Тъй като съдържат голямо количество витамин C, те увеличават образуването на колаген, който запазва кожата ви стегната и млада.

Опитайте да включвате грейпфрута в менюто си вместо портокали и се насладете на същия невероятен вкус с по-малко количество захари.

9.Кокос

Кокосовата вода е чудесен начин за естествено хидратиране. Тя съдържа много минерали (желязо, цинк, калий) и витамини (A, фолиева киселина).

Освен това тя придава страхотен вкус на смутитата и освежава в горещите дни.

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.