9 неща, които не трябва да имате в спалнята си

Не е добре да имате огледало или ако ви е нужно, опитайте се да не ви отразява, докато спите. Много хора обичат да имат растения в къщата си, но вижте защо Фън Шуй съветва да ги избягвате
9 неща, които не трябва да имате в спалнята си

Последна актуализация: 27 декември, 2018

Знаете ли, че има някои неща, които не бива да имате в спалнята си? Да, има някои “забрани”, които очевидно сте пренебрегвали. Прочетете тази статия, за да разберете кои предмети трябва да избягвате в спалнята си.

Хармонията в спалнята, дори в дома се създава чрез малките детайли. Много от тях често остават незабелязани, въпреки че вероятно страдате от негативните им последици.

За да сте сигурни, че се чувствате комфортно в спалнята си и по този начин да можете да се отпуснете добре в нея, трябва да следвате някои принципи. Повечето от тях са свързани с влиянието, което предметите оказват върху вашата енергия и психическото ви осъзнаване.

9 неща, които не трябва да имате в спалнята си

Какво не трябва да имате в спалнята си?

Цветя

Много хора имат цветя в къщите си. Въпреки това, ако ги имате в спалнята си не е добра идея. Това няма нищо общо с този абсурден мит, че те крадат кислорода ви през нощта, това е повече въпрос на енергия.

Според експертите на Фън Шуй цветята пораждат невярности предателства. Те символизират афери и могат да привлекат този вид брачен проблем.

Също така, цветята могат да умрат, защото спалните не са добре осветени. В допълнение, растенията могат да натрупват прах, което би било много вредно за страдащите от алергии.

Но трябва да посочим и положителните страни, ако решите да имате цветя в спалнята си. Растенията помагат за регулиране на температурата, намаляване на шума и имат успокояващи ефекти.

Ярки цветове

Оранжевото, червеното и жълтото представляват енергията на огъня, пълната противоположност на останалите, която хората търсят в спалните си. Докато те могат да бъдат положителни за страст, те също мотивират ревност и недоверие. Вместо това препоръчваме кафяви акцентни цветове.

Телевизори или безжични връзки

Излягането, за да гледате телевизия е без съмнение удоволствие, което много хора обичат. Това обаче не е най-добрата алтернатива за спалнята. Както телевизорите, така и безжичните устройства като WiFi рутери излъчват радиация, която е вредна за съня през нощта.

не слагайте цветя в спалнята си

Ако не можете да ги извадите от стаята си, поставете кварц близо до тях, тъй като той има способността да улавя тези вълни.

Неподредено шкафче

Дори да затворите вратата, за да избегнете да виждате безпорядъка, претрупаният шкаф е едно от нещата, които трябва да избягвате в стаята си. Тези неща, които заемат място, предотвратяват навлизането на нови енергии. Също така, решението да не изхвърляте неща, от които не се нуждаете, също се проектира в живота ви, когато става дума за материални неща.

Огледала

не дръжте огледало в спалнята си

Това е едно от основните предупреждения във Фън Шуй за мястото, където си почиваме. Огледалата отразяват енергията, така че тази енергия ще преминава до и от тялото ви и огледалото през нощта.

Можете да изберете да преместите огледалото в друга стая. Друг по-малко радикален вариант е да го преместите във вашата спалня, но така че да не се отразява върху вас, когато спите.

Разхвърляно бюро

Това е почти същото като разхвърлян шкаф, освен ако не го виждате през цялото време. Опитайте се да не оставяте всичко върху бюрото си, ако имате такова в спалнята си.

Това визуално пренатрупва мястото и ще ви даде усещане за безпорядък и недовършени задачи. Вашият ум несъзнателно ще прехвърли това в ежедневието ви, дори и да не си спомняте какво има във вашата спалня.

Вентилатори на тавана

Специалистите от Фън Шуй твърдят, че вентилаторите на тавана в постоянно движение карат хладния въздух да се разпространява непрекъснато. Това пречи на добрата почивка през нощта. Те твърдят, че най-добрият избор са климатици или конзолни вентилатори, които могат да се преместват от едно място на друго.

Неща под леглото

Много хора държат кутии или други неща под леглото си, но е лоша идея да го правите. Това е едно от нещата, които трябва да избягвате да правите в стаята си.

Съхраняването на неща там изсмуква енергията ви, предотвратява нейното разпространение и прави невъзможно да се появят нови възможности в живота ви. Също така има негативен ефект, ако споделяте стаята с партньора си.

Освен да не държите нищо под леглото си, то трябва да е на най-малко 5 сантиметра над земята. Това помага да се увеличи усещането за сила и йерархия в човека, който си почива там.

Не трябва да имате в спалнята си неща под леглото

Работни или упражняващи елементи

Хубаво е да имате велоергометър или сиклет в къщата си. Но определено не трябва да ги държите в спалнята си! Те отвличат вниманието ви, разсейват мислите ви и насочват енергиите към други цели, а не към релаксация и почивка.

Ще подобрите личното си пространство и ще си починете по-добре, като следвате тези препоръки. Ще виждате резултатите всеки ден в работата си, настроението ви и отношенията с другите. Ако все още имате някои от тези неща в стаята си, не забравяйте да се отървете от тях възможно най-скоро!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.